Men vad ler Reinfeldt åt?


Den senaste tiden sägs Fredrik Reinfeldt ha synts mer än tidigare i media, det är möjligt men jag har inte sett något, men idag ska han vara med i Ekots lördagsintervju, alltid något.

DN: ”Oppositionens massiva övertag i väljaropinionen har nått nivåer vi inte sett sedan förra borgerliga regeringsperioden i början på 1990. Nedgången för regeringspartierna bekräftas i årets sista stora opinionsmätning, där oppositionen leder med 57,0-39,1.

Socialdemokraterna når en ny rekordnivå med 46,7 procent, en siffra som partiet inte haft sedan veckorna före valet 1994.

Det allvarliga för statsminister Fredrik Reinfeldt är att han inte längre kan hävda att de dåliga opinionssiffrorna beror på att väljarna inte förstått hur bra regeringens politik är.”

Inte så dåligt sedan före valet 1994 skriver Henrik Brors i artikeln. Behöver jag påminna om att den som var statsminister då heter Carl Bildt, med andra ord kan vi konstatera att borgerliga regeringar alltid verkar misslyckas när de väl lyckats komma åt regeringstaburetterna. Varför det blir så kan man givetvis spekulera omkring, vissa hävdar att regeringen gör det den gick till val på, och det är kanske sant. Men det är väl vi väljare som trots att det bara var 12-13 år sedan senaste gången har glömt vad höger-
politik egentligen innebär.

Eller så är det högeralliansens reklamkonsulter som var listiga nog att stöpa om politikens framtoning så att vi fick hjälp att glömma högerpolitiken. Men det tog inte en vecka innan cirkusen var i full gång igen och den som satsar en tjuga på att statsministern heter Reinfeldt efter valet 2010 har chansen till en riktig storvinst. För vid det valet är det inte längre någon som kommer att gå på Reinfeldts lena tal.

Nu vet vi, nu har vi sett, igen. Reinfeldt har nog rätt när han påstår att vi svenskar är mentalt handikappade.

Jag får en känsla av att just moderaterna kommer ha väldigt svårt att skaffa sig något slags trovärdighet. Min bild av moderater har blivit klart påverkad, jag känner obehagskänslor inför människor som inte vill annat än att berika sig på de svagares bekostnad. Folk som vill avrusta de rester som fortfarande kan kallas ”välfärdssamhälle”. Det känns som att det uteslutande handlar om ruffel och båg, att sko sig på andras bekostnad. Att de lyckas omvandla den rövarpolitiken till något som de kallar ideologi är mycket märkligt.

Om nu Reinfeldt ska jobba på att bli mer synlig så undrar jag givetvis hur han ska lyckas med det. Min bild här behöver jag i alla fall inte förändra. Fredrik Reinfeldt har knappast sett glad ut på någon av bilderna av honom, jag minns inte ens om jag sett någon bild av honom leende. Men jag vet en sak.

Om jag får se honom le så kommer jag direkt att undra – Men vad ler karlen åt, kan det vara opinionssiffrorna?

DN 1 SvD HD

Andra om , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Reinfeldt, Moderaterna, Högerregeringen, Val 2010, Politik, Brats, Inkompetens, Osynlig, Fiasko, Skandaler, Ruffel, Utsugning, Välfärdssamhället, Överklass[/tags]Krafttag mot fusket

Liknande poster:
Krafttag mot fusket
Filippa försöker hjälpa Fredrik
Kritiken mot den osynlige tilltar

14 svar till “Men vad ler Reinfeldt åt?”

 1. Orsaken till att Reinfeldt synts mer i media den senaste tiden är ju att han gång på gång tvingats uttala sig om om fuskarna i de egna leden och alla andra problem Moderaterna haft. Det har ju inte varit mycket egna initiativ och politik som avhandlats.

  Den stora frågan är dock, var är oppositionen? De har om möjligt varit än mer osynliga i debatten sedan valet.

 2. Jag är rädd för att Mona & Co lutar sig bakåt i den fasta förvissningen om att högern ställer till det för sig ändå. Men det kan vara ett tveeggat svärd. Mona är ”folklig” och det bör givetvis (s) utnyttja.

  Ut med tanten i partidistrikten, hoppas att vänsterpartiet oxo anammar den metoden.

 3. Men varför går så många tillbaka till S? Varför vinner inte V eller MP några röster? V tappar ju snarare. Eftersom alla talar om miljö och klimatfrågor så får Mp det svårt att vinna enbart på miljöfrågor.

  Men vad erbjuder Mona Sahlins parti för politiskt alternativ? Okej. Hon gillar Bruce Springsteen mer än nobelmiddagar, men mer?

  Sen vågar jag påstå att det kommer att knappas in till valet. Om ekonomin håller hyfsat väl kan man alltid köpa sig lite röster till.

  Också intressant att notera hur medierna nu i viss mån undrar varför så många flyr nrä ekonomin är så bra. Sådana frågor ställdes inte när sossarna förlorade valet, då ekonomin, ur borgerlig synpunkt var välskött och god.

 4. Den amerikanska ekonomin verkar gå utför och vi är snart inne i en lågkonjunktur spår ekonomerna, så mycket hinner hända här i landet före valet 2010.
  Men Ohly bör visa sig mera, ge ett bra alternativ till den nuvarande ekonomiska politiken…

 5. Det skapas fler jobb än tidigare, alla inkomsttagare (framförallt låg- och medel) har fått del av svensk modern historias kraftigaste skattesänkning, den största rättspolitiska satsningen i Sverige har genomförts, mer pengar till infrastrukturen, fortsatta satningar på miljö, en rättvis villaskatt, ökad öppenhet om rekryteringen av höga chefer i staten osv osv

  Sedan undrar jag vad Sara G menar med att Ohly skulle vara ett bra alternativ. Planekonomi har aldrig och kommer aldrig att fungera, till och med Kineserna har ju förstått detta och börjar nu avnjuta kapitalismens frukter (dvs skola, vård och barnomsorg – förutom arbetstillfällen förstås).

 6. Personligen tror jag ju inte att Sossarna kommer till att ändra särskilt mycket på vad Aliansen har infört. Iaf inte när det gäller arbetsmarknadspolitiken.
  Möjligtvis ändrar de på sjukvården om det nu ens går.

  Dessutom glömmer folk snabbt av någon anledning. Oppinionssiffror nu spelar ingen som helst roll – det är de strax innan valet som räknas.

 7. Det känns skönt att om och om igen få bekräftat att regeringen inte har mycket trovärdighet kvar i allmänhetens ögon, it´s going down the hill…

  Den allra största utmaningen ligger väl i hur göra för att undvika att få tillbaks ett korrupt socialdemokratiskt parti, som sätter makten framför politiken?

 8. Magnus, Vänsterpartiet propagerar inte för ren planhushållnig, det var länge sedan…
  Däremot vill man inte att de samhällsfunktioner som är viktiga för medborgarna, såsom exempelvis skola och sjukvård inte ska reas ut till privata intressen, utan drivas av kommuner och landsting.
  Vi har gymnasiet i Täby som såldes för rena vrakpriset häromåret som ett bra exempel på rofferi.

 9. Som någon skrev tidigare; oppositionen gör ju inte mkt väsen av sig heller. Hur man nu ska tolka det?

 10. Att ständigt vänta på att opposition ska börja agera, oavsett om det är via Sahlin eller Ohly är ganska meningslöst.

  Som Ingrid skriver; Den allra största utmaningen ligger väl i hur göra för att undvika att få tillbaks ett korrupt socialdemokratiskt parti, som sätter makten framför politiken?

  Men jag lägger betoning i stället på det korrupta partiväsendet, framför korrupt socialdemokratiskt parti. Som partiväsendet och valsystemet är utformat så gynnar det korruptionen inom partierna.
  Ett fullständigt personval skulle minska förutsättningar för partikorruptionen rejält.

 11. Ja, jag tog inte risken och rösta på dom utan körde med en (paradoxalt nog) ”konservativ linje” och då tyckte jag ändå GP och hans regering var reservmoderater av guds nåde. Men det blev faktiskt värre än man trott med FR och hans gäng. De kör ju en närmast ogenerad rikemanspolitik av ett slag som säkert även Gösta Bohman hade backat inför… och sen är de FÖRVÅNADE över att folk reagerar. Riktigt SÅ dumma är väljarna ändå inte…

  I övrigt rapportear medierna konstigt, såsom med exemplet Brors ovan. De har även fått för sig att ”alla” gått ur a-kassan p.g.a. höjningarna. Dessa är irriterande nog men det som fått mig att gå ur a-kassan var först och främst det idiotiska kravet på att söka jobb över hela landet från dag ett.. Det gör jag bara inte. Eftersom jag öpppet skulle vägra lyda ett sådant dekret skulle jag inte få någon a-kassa och därmed kan jag lika gärna strunta i att vara med. Affe Svensson må vara en gammal reaktionär men det var gott höra honom ”ryta till” om flyttkravet idag…

 12. sossarna och moderaterna är tyvärr lite av samma skrot och korn. Så mycket mentalt handikappad är man inte så man inte kan genomskåda detta politiska fulspel som dränker Svenskarnas sinnen med sitt listiga propaganda.
  Så jag instämmer helt på Marcus R inlägg.
  Hoppas fler vaknar (i tid)

  Nästa val blir ett helt annat parti, som har andra vinklingar än att se sig om sina egna plånböcker först framför folkets.

 13. Det verkar som om många inte förstår att ideologierna fortfarande gäller. Det märks inte minst på många av alliansens väljare – att de i grunden har missuppfattat vad Reinfeldts egentliga budskap var. Inte var det arbetarna och de små i samhället han ville gynna…
  Och Jan V,om du tror att sd:arna står på folkets sida så har du också gått på en mina. Det är samma gamla nazism nu som då, farligheten är inte mindre idag än för mer än femtio år sedan.