Har premiärministern något ansvar för dåden i Manchester – och London?!


Teresa May har det svettigt just nu. Hon ska avsluta Brexit på ett eller annat sätt. För den faktaintresserade har hon gjort bort sig i Skripalaffären, och för anhängaren av folkrätt har hon handlat olagligt och brutalt genom att bomba i Syrien 13-14 /4. Många uppgifter påvisar stöd av underrättelsetjänst i USA och i viss mån även i Storbritannien med terroristorganisationer som al-Nusra och ISIS. Många artiklar här har behandlat detta.

Jag återpublicerar nu en artikel som första gången publicerades 5 juni 2017. Jag kör ju en slags kvällsserie med återpublicering av artiklar efter ett år, ursprungligen inspirerad av förslag från Facebook.

Den diskuterar frågan samarbete/samband mellan den engelska underrättelsetjänsten MI5 och terrordåd i Manchester och London. Synes intressant även idag.

Här publicerades nyligen en artikel om Manchesterdådet. Manchesterdådet och Theresa Mays stöd till libyska terrorister Den påvisade att det finns också direkta kopplingar mellan Manchesterbombaren, brittiska underrättelsetjänsten MI5 och det Natostödda upproret i Libyen 2011 och att MI5 i praktiken la en grund för och underlättade Manchesterbombarens illdåd.

Då detta skrivs vet vi inte om motsvarande koppling finns mellan MI5 och dådet i London – därför ”?!” i slutet av titeln ovan. DN skriver ”Det är långtifrån säkert att terrorattacken i London påverkar utfallet i det brittiska valet. Men Theresa Mays tal om att ”saker och ting måste förändras” och hennes utspel om hårdare straff och utökad internetövervakning kan slå tillbaka mot henne – eftersom May varit ansvarig för terrorbekämpningen i sju år.” DN:
Talet om ”behovet av förändring” kan slå tillbaka mot May

Denna av mig översatta artikel av den kände australienska journalisten kompletterar med mycket intressant information. Vad visste den brittiska premiärministern?. Jag kompletterar med utdrag från en artikel i The Guardian samma dag, 31/5.

Artikeln.
Det otillåtna i Storbritanniens valkampanj är att orsakerna till Manchesterdådet, där 22 mestadels unga människor mördades av en jihadist, undertrycka för att skydda hemligheter i den brittiska utrikespolitiken.
Kritiska frågor – till exempel varför säkerhetstjänsten MI5 behöll terroristiska ”tillgångar” i Manchester och varför regeringen inte varnade allmänheten om hotet förbli obesvarade, med löftet om en intern ”granskning”.
Den påstådda självmordsbomben Salman Abedi var en del av en extremistisk grupp, Libyan Islamic Fighting Group (LIFG), som fanns i Manchester, underhölls och användes av MI5 i mer än 20 år.
LIFG är förbjudet av Storbritannien som en terroristorganisation som söker en ”hård islamisk stat” i Libyen och ”ingår i den bredare globala islamistiska extremistiska rörelsen, som inspirerad av al Qaida”.

Av central betydelse är att när Theresa May var inrikesminister så fick LIFG-jihadister resa obehindrat över hela Europa och uppmuntrades att delta i ”strid”: först för att störta Mu’ammar Gadaffi i Libyen och sedan gå med i al-Qaida-anslutna grupper I Syrien.
Förra året placerade FBI Abedi på en ”bevakningslista över terrorister” och varnade MI5 för att hans grupp letade efter ett ”politiskt mål” i Storbritannien. Varför blev han inte gripen och nätverket omkring honom förhindrades att planera och verkställa grymheten den 22 maj?

Dessa frågor uppstår på grund av en FBI-läcka som medförde vrede från London mot Washington och Donald Trumps ursäkt.
Manchesterdådet avslöjar den oheliga alliansen med extrem islam
, särskilt den sekt som kallas wahhabism eller salafism, vars främsta gynnar och bankirer är Saudiarabien, Storbritanniens största vapenkund.
Manchester Pilger 170602
Denna allians går tillbaka till andra världskriget och det då ganska nya Muslimska Brödraskapet i Egypten. Syftet med brittisk politik var att stoppa pan-arabismen:
Under 2011 var, enligt Middle East Eye, LIFG i Manchester känt som ”Manchester boys”. De motsatte sig Mu’ammar Gadaffi och ansågs vara en hög risk grupp. Några medlemmar kom i husarrest – när anti-Gadaffi-demonstrationer bröt ut i Libyen.

Plötsligt upphävdes kontrollen. ”Jag fick resa, inga frågor,” sa en LIFG-medlem. MI5 återlämnade deras pass och anti-terrorism- polis på Heathrow flygplats fick besked att de fick gå ombord på sina flygningar.

Störtandet av Gaddafi, som kontrollerade Afrikas största oljereserver, hade länge planerats i Washington och London. Enligt fransk underrättelsetjänst gjorde LIFG flera mordförsök på Gadaffi under 1990-talet – stödd av brittisk underrättelsetjänst. I mars 2011 gjorde Frankrike, Storbritannien ett ”humanitärt ingripande” och attackerade Libyen. Detta sköttes av NATO under skydd av en FN-resolution för att ”skydda civila”.

I september 2016 fastslog ett utskott för utrikesfrågor i utrikesdepartementet att dåvarande premiärminister David Cameron hade tagit landet i krig mot Gaddafi till följd av en serie ”felaktiga antaganden” och att attacken ”hade bidragit till utvecklingen av Islamiska staten i norra Afrika”. Faktum är att Obama var en ledande deltagare i detta uppmanad av Hillary Clinton och media som anklagade Gaddafi för att planera ”folkmord” mot sitt eget folk. ”Vi visste … att om vi väntade en dag,” sade Obama, att ”Benghazi, en stad som är stor som Charlotte, kan drabbas av ett massaker som skulle skadat hela regionen och färgat världens samvete.” (Charlotte har c:a 500 000 invånare enligt Wikipedia.)
Libyen Sverige skickar plan imagesCADO8RPISverige gjorde en uppskattad insats i det olagliga mördandet
Massakerberättelsen tillverkades av salafistmiliser som mötte nederlag mot libyska regeringsstyrkor. De berättade för Reuters att det skulle bli ”ett riktig blodbad, en massaker som vi såg i Rwanda”. Utskottet rapporterade: ”Påståendet att Mu’ammar Gaddafi skulle ha beordrat massakern av civila i Benghazi stöddes inte av tillgängliga bevis”.

Storbritannien, Frankrike och USA förstörde effektivt Libyen som en modern stat. Enligt egna uppgifter genomförde Nato 9 700 flygattacker varav mer än en tredjedel träffade civila mål. De innefattade fragmenteringsbomber och missiler med spetsar av utarmat uran. Städerna Misurata och Sirte var bombades kvarter för kvarter. Unicef, FN: s barnorganisation, rapporterade att en stor andel av de dödade barnen ”var under 10 år”.

Detta förstärkte ISIS, som redan hade uppstått i ruinerna av Irak efter invasionen Blair och Bush 2003 och -utlöste också en flyktingvåg till Europa.
För amerikanerna och britterna var Gadaffis verkliga brott hans ikonoklastiska oberoende och hans plan att överge petrodollarn, en pelare för USA:s imperialistiska makt.
Han hade uppriktigt planerat att lansera en gemensam afrikansk valuta baserat på guld, etablera en bank för hela Afrika och främja ekonomisk union bland fattiga länder med värdefulla resurser. Detta var helt oacceptabelt för USA.

Den fallna diktatorn flydde för sitt liv. Ett plan från Royal Air Force upptäckte hans konvoj, och i Sirte mördades han med en kniv av en fanatiker som i media kallades ”en rebell”.

Efter att ha plundrat Libyens vapenarsenal värd 30 miljarder dollar avancerade ”rebellerna” söderut och terroriserade städer och byar. I Mali söder om Sahara förstörde landet det bräckliga stabiliteten i landet. Den ivriga fransmännen skickade plan och trupper till sin tidigare koloni ”för att bekämpa al-Qaida”, eller de hot de hade hjälpt till att skapa.

Den 14 oktober 2011 meddelade president Obama att han skickade specialstyrkor trupper till Uganda för att gå med i inbördeskriget där. Under de närmaste månaderna skickades amerikanska stridsstyrkor till Sydsudan, Kongo och Centralafrikanska republiken. Med Libyen säkrad, var en amerikansk invasion av den afrikanska kontinenten på väg, i stort sett orapporterad.
I London anordnades en av världens största vapenmässor av den brittiska regeringen, där ”demonstrerad effekt i Libyen” var ett dragplåster. London Chamber of Commerce and Industry höll en förhandsgranskning med titeln ”Middle East: En stor marknad för brittiska försvars- och säkerhetsföretag”. Värd var Royal Bank of Scotland, en stor investerare i klusterbomber, som användes omfattande mot civila mål i Libyen. Banken hyllade ”oöverträffade möjligheter för brittiska försvars- och säkerhetsföretag”.

Förra månaden var premiärministern Theresa May i Saudiarabien och sålde vapen för mer av de tre miljarder pund som saudierna använder mot Jemen. Baserade i kontrollrum i Riyad bistår brittiska militärrådgivare de saudiarabiska bombningsrapporterna, som har dödat mer än 10 000 civila. Det finns nu tydliga tecken på hungersnöd. Ett jemenitiskt barn dör var 10:e minut från förebyggbar sjukdom, säger Unicef.
Manchester-grymheten den 22 maj var en produkt av sådant oupphörligt statligt våld på avlägsna platser, mycket av detta sponsrat av britterna.
Denna sanning kämpar för att bli hörd, precis som den kämpade för att bli hörd när London Underground bombades den 7 juli 2005. Ibland bryts tystnaden som då en person från östra London sa ”Irak!” framför en CNN-Kamera besättning och reporter. ”Vi invaderade Irak. Vad förväntade vi oss?”
Vid en stor mediakonferens som jag deltog i yttrade många av de viktiga gästerna ”Irak” och ”Blair” som en slags katarsis för det som de inte vågade offentligt.

Men innan han invaderade Irak var Blair varnades av Joint Intelligence Committee att ”hotet från al-Qaida kommer att öka vid en militär åtgärd mot Irak … Det globala hotet från andra islamistiska terroristgrupper och individer kommer att öka betydligt”.
Liksom Blairs politik förde terroristvåld till Storbritannien så förde David Cameron brott i Libyen, som stöddes av Theresa May av terroristdådet på Manchester Arena 22 maj.

Salman Abedi agerade ensam i Manchester. Han var en liten brottsling, inte mer. Det omfattande nätverket som avslöjades förra veckan av den amerikanska läckan har försvunnit. Men inte frågorna.

Varför kunde Abedi resa fritt genom Europa till Libyen och tillbaka till Manchester bara dagar innan han begick sin hemska brott? Hade Theresa May informerats av MI5 att FBI hade spårat honom som en del av en islamisk cell som planerade att attackera ett ”politiskt mål” i Storbritannien?

I den nuvarande valkampanjen har Labours ledare Jeremy Corbyn talat om ett ”krig mot terror som misslyckats”. Som han vet var det aldrig ett krig mot terror men ett krig för erövring och underkastelse. Palestina. Afghanistan. Irak. Libyen. Syrien. Iran sägs vara nästa mål. Innan det kommer ett annat Manchester – vem kommer att ha modet att säga det?

Guardians artikel ger ett stöd till Pilgers bedömning att Storbritanniens säkerhetstjänst var inblandad. Bäst hålla tyst då!
An investigation into the foreign funding and support of jihadi groups that was authorised by David Cameron may never be published, the Home Office has admitted… The inquiry into revenue streams for extremist groups operating in the UK was commissioned by the former prime minister and is thought to focus on Saudi Arabia, which has repeatedly been highlighted by European leaders as a funding source for Islamist jihadis… However, 18 months later, the Home Office confirmed the report had not yet been completed and said it would not necessarily be published, calling the contents “very sensitive”. Guardian

i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , ,


10 svar till “Har premiärministern något ansvar för dåden i Manchester – och London?!”

 1. När detta blir känt kan Theresa May få några röster ?
  ”The British government, under then Home Secretary Theresa May, lifted counter-terrorism control orders on the Abedis so they could return to Libya in 2011.”
  Läs artikeln
  UK security services knew of Manchester suicide bomber’s ISIS connections

  https://www.wsws.org/en/articles/2017/06/05/abed-j05.html

 2. Men i båda fallen drabbas oskyldiga civila. En ökning av civila dödsoffer från USA:s krig har rapporterats. Vi vill ha slut på de USA-initierade krigen!

 3. Återkommande fejk media rapporter från senaste ”terrordåd” i Väst.

  1. Händelsen kallas en ”terrordåd” innan bevisen är på plats.
  2. Purfärska pass och id-kort lämnas av terrorister (Tyskland, Paris, New York, mm).
  3. Vittnesmål om att ”terroristerna” ropade ”Allah wakber”
  4. Misstänkta terrorister var kända av polisen men avfärdats från vidare utredning
  5. Misstänkta påstås ha kopplingar till terrornätverk och tillhör kända radikaliserade kretsar
  6. Misstänkta identifieras och ofta kommer dessa från stater och ledare (Syrien, Libyen, Irak, mm) som alla är regime change måltavlor.

  http://www.globalresearch.ca/london-bridge-attacks-who-knew-who-benefits-the-most/5593338

  Det media INTE rapporterar om men som är ytterst väsentligt är
  1. Att säkerhetsstyrkor och/eller militärer höll ”security operations” innan eller under själva ”terror dådet”. Detta hände under 9/11 (New York), 7/7 (London), Paris (två gånger) och även nu i London.
  2. Vilken roll landet som är ”offer för terrordåd” har och haft i finansiering och träning av ”terrorister/islamister” (som ju av mediamaffian kallas rebeller som kämpar mot en ”diktator”),
  t ex i förstörelsen av Libyen och det misslyckade regime change projektet i Syrien.
  3. Trots att västerländska städer är fullständigt mättade med övervakningskameror, så visas det inte bilder som tydligt visar skeendet i fråga. T ex bilder av Manchester bombaren med en blå väska med sig och/eller själva explosionen.
  4. Att stater lagstiftar om ännu större övervakning och anti-terror lagar som innebär att ”fri – och rättigheter” de facto finns inte längre. Att Teresa May ville begränsa internet är ett färsk exempel.
  5. Att ”terrorkriget” är en guldgruva för bankirvampyren och krigsindustrin.

 4. Det behövs kanske bara ett dåd till så har Mayhem valet som i en liten ask. People will be torified. Det lär ju komma om så är fallet innan valet, som Mayhem vill skjuta upp. Folk väljer efter rädslan osäkerheten.. och Mayhems rådgivare får kasta sig över internet där fakta ser ut som ett jättejobbigt problem för korruptionen och krigsmaterielförsäljningen.

  Bush behövde också 9/11 för att rikta om sin kompakta impopularitet… Trump lär ju behöva någon större katastrof eller kanske två.. Löfven fick sin kris och plötsligt har vi en landsfader. För det är väl inte sant att polis,räddningstjänst, ambulans o sjukvård övade på ett attentat dagar innan..

 5. Dagens Industri rapporterar Labourledaren Jeremy Corbyn uppmanar Storbritanniens premiärminister Theresa May att avgå, rapporterar nyhetsbyrån Press Association. Som skäl anger Corbyn de nedskärningar inom polisen som genomfördes under Mays sex år som inrikesminister.”Kommentarerna kommer mindre än två dygn efter lördagskvällens attentat i London, då angripare körde över fotgängare på London Bridge och knivhögg personer vid närbelägna Borough Market. Sju människor dödades.

  Mellan 2010 och 2016 minskade antalet poliser i Storbritannien med omkring 20.000. Vid en presskonferens kort före Corbyns krav underströk May att hon skyddat budgeten för terrorbekämpning och att polisen får de resurser den behöver.” (http://www.di.se/nyheter/jeremy-corbyn-uppmanar-theresa-may-att-avga/).Frågan är om detta var ett klokt inlägg.

 6. Imperialismen har sått det vi nu får skörda. Under flera århundraden har imperialismen koloniserat den underutvecklade världen och stulit ursprungsbefolkningens rikedomar i form av olja, gas, guld och mark. När imperialismen har dragit sig tillbaka har de oftast lämnat länderna i ruiner och fattigdom – och oräkneliga döda.
  Så sker än i dag – Irak, Libyen, Ukraina och med flera länder. Den globala monarkin med amerikanarna och NATO i spetsen lägger beslag på landets naturrikedomar med tusentals döda som följd. Och oftast utnyttjas politiska motståndare i länder som ett terroristverktyg. Sedan lämnas allt för vind och våg.
  Människor måste fly för att överleva. Flyr till de länder som var med och skapade kaos, anarki och kriminalitet i deras egna länder.
  Dessa människor bemöttes och bemöts med rasism och bespottning av befolkningen i de här länderna.
  De har sett tusentals döda i sina egna länder som ingen bryr sig om. De ser när det sker ett terrordåd i Europa och alla strålkastarljus är på detta dådet. De ser att Europas regeringar och media enbart bryr sig om när våldet drabbar Europa. Inte när det drabbar underutvecklade länder med tusentals – kanske miljontals döda …

  Det kommer alltid existerar terrordåd så länge som imperialismen lägger länder i ruiner.
  USA, britterna och övriga länderna måste lämna tillbaka allt de stulit och bygga upp länderna igen. Då kommer all terrorism att upphöra.

  • Var uppmärksam på att terrorn vanligen inte är någon reaktion på imperialismens ondska utan helt och hållet under Us/Uk/Nato’s kontroll. Och ibland är det tom teater med specialeffekter och helt falsk mediarapportering.
   Föbluffande ofta har det rört sig om övningar som råkar övergå i verkliga dåd. Ibland med oskyldiga medarbetare som i god tro deltagit i vad dom tror är en övning.
   Imperialisterna är illusionister och vill kontrollera alla sidor. Karl Rove’s ord om att imperiet skapar en verklighet som vi bara har att iaktta tills imperiet framkallar nästa scen, är en träffande beskrivning.