Aftonbladet, klass, russofobi och fred.


Jag fick detta som en kommentar av Jan Nybondas till artikeln ”En mycket bra klassträff”. Mycket bra KlassträffTycker att synpunkterna bör få ökad spridning och publicerar detta som en egen liten artikel, som ett undantag” Eller liknande. Gjort så någon gång förr. Den som kan säga en del ganska bra saker i en viktig politisk fråga kan vara alldeles fel ute i en annan nu ännu viktigare politisk fråga!
aftonbladet+logo+100x15
Artikeln.
Jag noterar att Aftonbladets ledarskribent Karin Pettersson var en av föredragshållarna. Få organ är så vilse i fredsfrågan som Aftonbladet och fredsfrågan går dock före fördelningsfrågorna i dagens värld, där det kalla kriget redan återupptagits. Därför måste jag länka till Paul Craig Roberts för att kunna göra en jämförelse. och PC Roberts blog
Craig Roberts kommer från Reagan-administrationen och passerar så långt till ”vänster” om Pettersson att han knappt syns vid horisonten. Ronald Reagans grabbar står för fred och avspänning medan det socialdemokratiska Sverige har ställt sig på krigshetsarnas sida !

I sin senaste ledare skriver Pettersson om hur hon vill att demokratin skall värnas och tar som varnande exempel USA som valt Trump till president eftersom han utgör ett hot mot demokratin. Det sistnämnda påståendet kan visa sig riktigt, Trump är en otäcking. Däremot flaggar Pettersson för Hillary Clinton och fattar inte varför väljarna inte valde henne. För Pettersson är det ovidkommande att Hillary Clinton stött USA:s samtliga krig i Mellanöstern och hade velat bomba Assad direkt. Medan hennes man var president och hon själv befann sig i Afrika, ringde hon upp honom och uppmanade honom att genast sätta igång bombningarna av Jugoslavien. ”Vi kommer att utplåna (obliterate) Iran”, sade hon, om de hotar Israel.
hillary-clinton-drottningen-av-kaos
Pettersson vill inte inse att inte bara republikanerna hotar demokratin i USA utan att även demokraterna gör det i lika hög grad. Trumps övergrepp befinner sig måhända under planering men just nu rullas FBI-gate upp för allmänheten i USA.
Obamas, Clintons, FBI:s och DOJ:s (justitiedepartementets) övergrepp mot demokratins spelregler överträffar Watergate flera gånger om. Dessa nämnda försökte använda statliga organ till att partiskt styra presidentvalet för att gynna demokraterna. När detta misslyckades försökte de att fortsätta genom att störta den valde presidenten via impeachment-förfarandet, också med hjälp av FBI och DOJ. Som dimridå skapades ”Russia-gate”, en påhittad historia bl.a. om Trump och prostituerade som lekte kisslekar på hotellet, ”golden showers”. Kommande månad kommer detta att rullas upp i USA. Folk har redan avgått, senast Andrew McCabe från FBI. Finns det någon gnista kvar i rättsväsendet kommer flera att hamna bakom galler.

Vänstern i Europa står inför utmaningar som är större än de vill inse. Brittiske veteranpolitikern George Galloway sade att Harold Wilson på sjuttiotalet stod för en politik som skulle ligga långt vänsterut från Jeremy Corbyns, som dock ses som ett nytt hopp. I Grekland fick Syriza en jordskredsseger i valet som de förvaltade genom att svika väljarna och fortsätta Trojkans politik. Med en sådan vänster är det inte att undra över att tyska SDP rasat till en nivå där de snart passeras av nyhögerns AfD. De som talar för avspänning vill tyska medier inte låtsas om och likadant är det i Sverige.
Gabriele Krone-Schmaltz har skrivit en bok Eiszeit, Istid, om det nya kalla kriget sådant det utspelar sig i Tyskland. Denna tidigare Moskvakorrespondent och journalist nådde direkt upp till första plats på Der Spiegels bästsäljarlista i Tyskland. Detta är hoppingivande. Det som är symptomatiskt för mediavärlden är att ingen i Tyskland recenserat boken, därför att den talar för avspänning, något varken Der Spiegel eller Aftonbladet kan uthärda.
Eiszeit

i Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,


4 svar till “Aftonbladet, klass, russofobi och fred.”

 1. Denna Karin Pettersson är bara en av de otaliga hjärntvättade megafonerna för Imperiets intressen.
  Republikaner eller demokrater spelar ingen roll, samma agenda, krigsindustrin och Israels önskningar
  är det som gäller. Men, till skillnad mot pro-halshuggar- och världskrigs-mobben som Sveriges riksdag
  verkar bestå av så finns det enstaka friska skott bland politikerna i USA, som Tulsi Gabbard i Kongressen
  och ….

  något som jag inte hört ett enda ord om än i Sverige – vem ställer upp i valet som senator för Maryland
  om inte en av de mest respektingivande människor på denna jord, en sådan integritet och enastående styrka hon har – Chelsea Manning. En hjältinna utöver det vanliga och som självklart borde ha fått Nobelpriset för att ha följt sitt samvete och satt sitt liv på spel för att avslöja de mest vidriga brott mot mänskligheten utförda av Mordimperiet.

  I Sverige föredrar man att dela ut Nobelpris till en författarinna som hyllar Stepan Bandera och som i intervju sagt att hon föredrar Hitler framför Stalin. Varför? Jo, denna kvinna, hyllade av den russofoba makteliten i vårt land, förklarade det med att Hitler iaf inte mördade sin egen befolkning.
  ”Men judarna då?” undrade den paffa reportern – Svar: Dem lät han åka utomlands …………….

  Ha, ha, total mörkläggning i svensk media, men visst borde detta vara en av de största skandalerna i Nobelprisets historia kan man tycka. Men, men, AGENDAN säger mörkläggning.

  Ja, blev en lite Off Topic utvikning här, sorry, Men det borde snart vara dags för ett nytt parti i USA med sådana som Gabbard och Manning och jag tror att det skulle kunna bli en revolution. Tror många, många
  USA medborgare är hjärtligt trötta på sina genomkorrumperade företrädare i Washington.
  Se bara på Bernies segertåg i senaste valet då han besegrade hiskeliga Hillary, men myglades bort.

 2. Det skulle vara föga förvånande om den internationalism som kommunister och vänstern strävat efter (utom möjligen i Ryssland) kommer bli dess fall då en stor del av arbetarklassen fått nog av konsekvenserna och strävar efter nationalstatens återupprättelse. De från kommunisterna befriade östländerna i Europa kan genom att uppvisa politiskt sociala och ekonomiska framgångar bli vägledande. Arbetarklass står mot etablissemang, vilken politik kommer vinna förtroendet och makten att kunna regera?

  • Det har gått ganska dåligt för flera av dessa ”östländer.” I nuläget är kamp mot globalismen som regel bra. Globalismen innebär att en mycket mycket liten grupp fattar de avgörande ekonomiska besluten utan demokratisk insyn, och utan hänsyn till nationella intressen. Målet är ökad vinst och ökad kontroll. Ett mycket primitivt och orttvist system som dominerar världen.