Fortstatta avslöjanden om MÖ-konflikten


Palestinska myndigheten och Mahmoud Abbas har i och med Wikidokumenten kommit allt närmare den punkt där han för både sin egen och sin familjs säkerhet bör lämna Ramallah och fly till någon av de omgivande diktaturerna, som Jordanien eller Egypten.
[column width=”49%” padding=”2%”]
AB: ”För nästan tre år sedan – före Gazakriget – var de palestinska förhandlarna redo att acceptera nästan alla israeliska bosättningar i och omkring östra Jerusalem. Palestinierna lovade dessutom att begränsa rätten för flyktingar att återvända. För Israel räckte det inte. Förslaget avvisades. Det hävdade The Guardian och al-Jazeera i går efter nya läckor till Wikileaks.”

Wikileakdokumenten avslöjar dessutom att USA hotar palestinierna med att om de byter ledare så försvinner allt bistånd, samt att Condoleezza Rice krävde att de palestinska flyktingarna skulle sändas till Sydamerika. Den som otvetydigt råkar illa ut i den här soppan är förstås Mahmoud Abbas, han säger att det är en medveten sammanblandning av israeliska och palestinska synpunkter. Men hans egen trovärdighet är sämre än noll, något som antagligen får till konsekvens att det kommer att bli oroligheter i Ramallah förr eller senare.

Samtidigt kan man givetvis inte bortse ifrån det faktum att detta stöder Hamas, när den palestinska myndigheten som vanligt visar sig gå andra än det palestinska folkets ärenden så ökar givetvis risken för en kupp riktad mot ledningen för PA. Dessutom ökar risken för olika slags angrepp mot dem som förutom USA dikterar dessa villkor. Vilken sorts konsekvenser det kan få behöver vi inte spekulera omkring, situationen är allvarlig redan som den är.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0”]Palestina
Enligt uppgifter som cirkulerar så ska det komma nya wikileaksdokument om Palestina och Israel hela denna vecka, och fortsätter det komma avslöjanden som hela tiden går emot den palestinska myndigheten så kan utvecklingen bli hur allvarlig som helst.

it , , , , , guardian, 2 ab1 dn1 svd1 dagen
[/column]


4 svar till “Fortstatta avslöjanden om MÖ-konflikten”

  1. Som sagt inga som helst nyheter för oss som följt frågan ett tag, men däremot bevis som stöder de vittnesmål som redan framlagt oändligt många gånger tidigare för högerns döva och hjärntvättade massa.

  2. Det är givet att palestinierna ska ha en egen stat, det är ju dessutom aktuellt att ifrågasätta om det verkligen bott judar i någon större omfattning i området. Bygger alla uppgifter på aktiv historieförfalskning och förfalskad arkeologi så kan man ju verkligen undra vad det handlar om. Men spelar roll? Nej, idag är det enda att landets ursprungsbefolkning ska få sin självklara rätt, inget annat.

    Sidospår: Kommer det många kommentarer från rasister av olika typ? Har för mig att du nämnt att du raderar sådant?

    • Mja, jag hade just en ”Göran” som stavar sitt namn med ”ZZ” :-) Men som sagt, det kommer bara enstaka när man skriver om MÖ-konflikten. Razzarna har nog tröttnat på att aldrig få ut sitt slem på synlig plats.