Demonstranter angrep Israels ambassad i Kairo

Det var väntat att det skulle bli bråk i Kairo igår, orsaken var att demonstranterna från Tahirtorget skulle återsamlas samtidigt som missnöjet med utvecklingen verk-
ligen jäser bland befolkningen. Att sedan Israel har skjutit ihjäl fem sex egyptiska poliser mildrar inte situationen. Folk har varit riktigt upprörda på militären eftersom de till och med har byggt en mur framför Israels ambassad i Kairo, en mur som nu demonstranterna har raserat.

Aljazeera: “Israel’s embassy in Cairo has been stormed by protesters who tore down one of the outer embassy walls and threw thousands of documents from the embassy’s windows.

The angry Egyptians also replaced the neighbouring country’s flag with their own after breaking in on Friday night.

In response, the Egyptian prime minister summoned the cabinet crisis team to discuss the situation, and the interior ministry declared a state of alert.

Hundreds of Egyptian soldiers backed by armoured cars were rushed to the embassy district and clashed with the protesters who torched police trucks and attacked regional police headquarters nearby.”

Enligt uppgift så har 520 egyptier skadats I samband med oroligheterna, och det är ännu inte över. Demonstranterna har tagit sig in på Israels ambassad och vräkt ut dokument på gatan nedanför. I bästa fall lugnar folk ner sig, men hittar de uppgifter i de israeliska dokumenten som visar att den egyptiska militären spelat under täcket med Israel eller USA så är detta bara början. Då kommer den egyptiska revolutionen att återstarta från noll, i så fall kan det bli många dödsoffer.

Den israeliska ambassadpersonalen satte sig på ett plan till Tel Aviv, och har antagligen redan kommit fram. Jag tror personligen att missnöjet med utvecklingen i Egypten kan innebära att dessa upplopp kommer att fortsätta, dessutom så kan det spridas till andra länder. Den som vill se engelska Aljazeeras livesändning på nätet kan klicka här.

it Andra om: , , , , , dn1 svd1 ab ex1 svt sr

  12 comments for “Demonstranter angrep Israels ambassad i Kairo

Comments are closed.