Tack för en bra säsong AIK !


Jaha, då är ishockeysäsongen över för AIK:s del då, Skellefteå vann rättvist matchserien med 4-3 och gnagets spelare kan unna sig en veckas ledighet, eller hur lång tid nu professionella hockeyspelare kan ha semester.

Skellefteå var lite för snabba, lite för starka och lite för vältränade. Men visst, det kunde ha gått precis hur som helst men som publik så tyckte jag att det kändes som om Skellefteåspelarna var fem centimeter längre än AIK-arna, och fem kilo tyngre, och att den större vikten i första hand bestod av muskler.

Men jag kan se tillbaka på en hel vintersäsong där undertecknad, liksom många andra AIK-fans, hela tiden tyckte att laget fanns på tok för nära kvalseriestrecket. Nu blev det Djurgården som hamnade på fel sida och visst, men sett till hur AIK har spelat i slutspelet så finns det ingenting att klaga på.

Men en sak kan jag konstatera, det vore bra om domarna fick en ordentlig vidareutbildning. De matcher jag sett har visat upp mängder av domartavlor, och inte bara idag. Inte så många matchavgörande kanske men jag tror att man måste satsa på att komma upp i NHL:s nivå på domarsidan och det snabbt.

En annan sak som man behöver göra för hockeyns skull är att krympa rinkarna, vi ska givetvis ha de något smalare rinkarna precis som i NHL. Inte för att spelet blir bättre, utan mer för publikens skull. Det blir ett fartigare spel och fler spelvändningar. Brukar man titta på NHL-hockey och sedan jämför med våra elitmatcher så är det en enorm skillnad, och det beror inte bara på att NHL-spelare är snäppet bättre än elitseriedito. Dessutom så finns det en annan fördel också, man kan i så fall konkurrera bättre med USA och Canada i t.ex. VM-turneringar.

Men främsta skälet är förstås underhållningsvärdet, mindre rinkar innebär automatiskt roligare ishockey, och jag tror att alla som brukar titta på NHL-hockey håller med mig om den saken.

Vem vinner mellan Brynäs och Skellefteå då? Jag har inte en aning, möjligen så är Skellefteåspelarna lite mer slitna, något som kan vara fördel Brynäs, men jag vet inte, och jag kan inte påstå att jag bryr mig heller idag.

it Andra om: , , , , , , svt sr ab12 svd dn


2 svar till “Tack för en bra säsong AIK !”

  1. Synd för dig att AIK torskade. Därmed får vi aldrig se om du hade rätt att AIK är bättre än Brynäs. Men om Brynäs vinner finalserien så………