Skottar, skottar och Dagens bild


Har just varit i stan för att inspektera ett par historiska platser, återkommer säkerligen med bilder från den delen av besöket i huvudkommunen senare. Men det som mest slår en är att det verkar som varannan gångtrafikant i innerstan bär kilt.[column width=”49%” padding=”2%”]Skottar

[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]Jag hade inte väntat mig att matchen ikväll skulle dra stor publik ända från Skottland, men så var det med min förståelse för de fotbollsgalna skottarna. Det är förstås extra roligt att de tycks bära kilt varenda en. Ofta i kombination med den skotska landslagströjan, dessutom har många en stor fjäder i mössan, antagligen en del av traditionell skotsk klädsel. Hoppas att de har med sig sax ut till Råsunda då för som det låter på den svenska landslagsledningen så kommer svenska laget ha en fjäder i hatten ikväll.

Osvuret är förstås bäst, denne man som jag träffade inne på Centralen trodde att de skulle vinna matchen hyfsat enkelt, han såg förnärmad ut när jag berättade att matchen skulle sluta 2-0 eller eventuellt 3-0. Och det är klart, reser man så lång väg för att se sina hjältar sparka boll så vill man givetvis att de ska vinna. Själv funderar jag på om jag ska bege mig in till Råsunda, det borde inte vara omöjligt att få tag på biljetter tycker jag, men jag kanske misstar mig på Zlatans betydelse som publikmagnet.

Men slutresultatet är kanske för optimistiskt tippat, det är ju fullt möjligt att skottarna får ett tröstmål, men mer blir det inte. En förlust ikväll skulle innebära många sura miner i Sverige.

Inte går matchen på någon av de TV-kanaler jag normalt har tillgång till heller. Annars skulle man kunna sitta bekvämt under matchen. Dessutom har jag inte lust att köpa några svartabörsbiljetter, sådant svider alltid, och det var länge sedan jag gjorde det sist. Men hur kommer det sig att inte SVT visar matchen?

it , , , , , , , , , ex12 ab2 svd1 dd

[/column]


2 svar till “Skottar, skottar och Dagens bild”