Snyggt jobbat AIK !


Det var en spännande match, AIK vann rättvist, men hade Skellefteå fått in ytterligare en puck så hade man inte kunnat klaga. Det är ett bra gäng och fördelen av hemmaplan på lördag kan bli det som avgör. Samtidigt så kan jag konstatera att jag tror att Brynäs är en betydligt lättare motståndare än Skellefteå, och med det vill jag ha sagt att i händelse av att gnaget vinner så finns det en del tecken som talar för SM-guld.

Men som sagt, först ska Skellefteå besegras och vi som såg matchen vet att det inte blir en uppgift som sköts på vänster skridsko. Och kanske det viktigaste, man ska inte glömma Victor Fasth. Han är verkligen en klippa, även om jag inte är direkt förtjust i målvakternas spelstil idag. Alla spelar som om de vore innebandymålvakter och jag tycker att det ser jätteavigt ut. Men det är ju effektivt..

Det blev en spännande match i alla fall och 2-1 till AIK är ett rättvist resultat.

it Andra om: , , , , ab1234 svd12 svt1 dn12


13 svar till “Snyggt jobbat AIK !”

 1. Fortsätt att skriva om ishockey och annan idrott. Jag är intresserad men orkar inte bry mig så mycket om vilka som blir svenska mästare, jag är mest bara överväldigad över att det giok bra för Timrå i kvalet och att de (till skillnad mot bl a Djurgården)spelar i Elitserien även nästa säsong !

 2. För Elitserielagens skull så behövs DIF och Leksand i Elitserien. Vad tror du om en utökning av Elitserien till 14 lag?

  När det gäller ikväll så hoppas jag att Skellefteå avgör, men tror att AIK kommer vinna ikväll delvis pga förra matchens förödmjukelse. AIK vill ha revansch och Skelllefteå kommer kanske tro att kvällens match kommer bli lika lätt som sist.

  • Nej jag tror inte att något av lagen tar ngt för givet. 14 lag, jag undrar om det vore så lyckat.. Finns det 14 elitlag?

   Nope..

   • Jag tror att det finns det. De senaste åren har allsvenska lag lyckats ta sig upp i elitserien.
    Dessutom tror jag att det ekonomiskt skulle gynna att ha fler lag då fler lag kanske skulle våga satsa lite mer långsiktigt med unga spelare eftersom de har större chans att hålla sig kvar.
    Jag skrev för drygt ett år sen ett inlägg om utökning till 14 lag med ett system där 1an i Allsvenskan går upp direkt till Elitserien.

    • Ja det är möjligt att utrymmet finns, men risken är förstås att publikintresset sjunker i serien som helhet. Skulle Rögle fylla hovet eller Globen? Leksand kanske, men de har ju meriter i sammanhanget..

  • Jag tror att det är Timrå och Rögle som behövs i Elitserien. Nu kan det tänkas att dessa lag inte drar lika många åskådare som Djurgården och Leksand men det måste ändå vara resultaten som avgör, annars är vi ute på ett sluttande plan. Den bleka sanningen är att när det verkligen gällde så var Timrå och Rögle de bättre lagen och har därmed förtjänat sin plats!

   För resten, kan Djurgården bli hur dåligt som helst och fortfarande dra folk ??

   • På det sista – ja. DIF är ett klassiskt lag, det är bara att rabbla upp ett antal landslagsspelare genom åren så förstår man.

    • Många skulle nog gärna se klassiska Djurgården med fantastiska spelare som Sven Tumba, Rolle Stoltz m fl. Men jag har svårt att tro att nuvarande laguppställning skulle kunna dra nämnvärd publik…

 3. Nej Jinge, det finns inte 14 lag elitlag. Mycket beroende på att GAIS valde bandy istället.
  Men undrens tid är inte förbi.

 4. Jinge:
  ”Samtidigt så kan jag konstatera att jag tror att Brynäs är en betydligt lättare motståndare än Skellefteå, och med det vill jag ha sagt att i händelse av att gnaget vinner så finns det en del tecken som talar för SM-guld.”

  Vad är det för tecken som talar för att AIK gnaget vinner över Brynäs?