AIK vann välförtjänt nu i – Semi


Själv blev jag överraskad när jag kom hem efter ett födelsedagskalas inne i stan idag, det visade sig nämligen att TV4 sände match nummer fem i slutspelet mellan Luleå och AIK, och hur det gick syns i rubriken.

AIK var bättre på praktiskt taget allt samtidigt som Viktor Fasth var som en vägg av tjocka plankor framför sitt mål, det kändes bitvis som om inte Luleå alls nådde upp till AIKs klass, och jag håller med publiken i förrgår. Det är ju så att seriesegraren får välja motstånd i första matchen och Luleå valde AIK. Publiken i förrgår sjöng – ”Man ska inte välja Gnaget”, som en ren upplysning till Luleå, och det visade sig nu i eftermiddag att den ramsan stämmer. Luleå är utslaget efter att bara ha vunnit en match mot AIK som vann fyra.

Det innebär att det är klart med semifinal för AIK, och jag håller med kommentatorerna i TV4 som undrade vilket lag som kan stå emot AIK när de spelar som de gör just nu. Nu får grabbarna i laget en välförtjänt vila dessutom, och den lär de inte bli sämre av. Nåväl, här ska inga björnskinn säljas i onödan, gnaget har mer än nog visat varför de har elitseriens största skara fans, och varför de förtjänar att ha det. Själv trodde jag att det i alla fall skulle krävas ett par matcher till innan de släckte lyset för Luleå, men som sagt det är bara att tacka och ta emot. Bra för hjärtat är det också..

it Andra om: , , , , , svt1 dn1 svd1 ab1


9 svar till “AIK vann välförtjänt nu i – Semi”

  1. Skönt att det gick, just Luleå är extra skönt att bli av med! :-)

    Trodde inte att politikbloggar skrev om hockey?

  2. Det är bara att gratulera AIK. Själv håller jag på FBK men skulle de åka ut mot HV71 så tror jag banne mig jag ska hålla på AIK resten av slutspelet. Hellre ser jag att AIK vinner än t.ex. Halleluja-gossarna från lilla Jerusalem. Jag unnar helt enkelt inte ett lag från KD:s egen Bermudatriangel att vinna SM-guld.

  3. Bra gjort av AIK. Luleå hade varit ett sämre alternativ för mitt favoritlag.

  4. Vilken jävla otur för Fasth att han är aktiv under samma tid som Henke Lundqvist(Som är våran bästa målvakt genom tiderna och kanske världens bästa målvakt just nu)Hade faktiskt unnat Fasth att få vara förste målvakt i landslaget…mend et lär ju inte hända så länge Henke är aktiv….även om Henke givetvis är bättre så är Fasth en väldigt duktig målvakt..Helt klart främst i Elitserien

  5. Bara att hoppas ryktet stämmer att det är ’mitt’ lag LHC som är nästa anhalt för AIK:s tränare Melin för hans lagbyggaregenskaper är något vi behöver desperat. LHC var ju också relativt framgångsrikt under hans förra sejour där.

    Annars bara att gratulera AIK. Har svårt att se vilket lag som ska kunna stoppa dem om de kan fortsätta hålla den höga nivå de visade mot seriesuveränen Luleå.