AIK behöver Djurgården hockey


Själv är jag AIK-supporter sedan 1952-3 då min farbror tog med mig på en fotbollsmatch på Stadion mellan Djurgården och Hammarby. Sedan den dagen bestämde jag mig för vilken förening som jag skulle ”heja” på..

Valet var inte svårt, det fanns bara en klubb, en klubb som dessutom var nära geografiskt eftersom AIK hör hemma i Solna. Sedan var det ju ett faktum att vi ungar på Norrmalm i Stockholm normalt hejade på AIK, Hammarby kom från okända och otäcka trakter runt söder, och Djurgården, där bodde det ju apor. Nå, det var bara en jargong, och det fanns andra sätt att tråka motståndarlagens supporters men jag minns inte, det var ju ett tag sedan.

AIK har varit borta från Elitserien i några år, och man har haft vissa svårigheter att ta sig tillbaka. Nu riskerar Djurgården i högsta grad hamna i kvalserien, och väl där så vet man inte alls hur det ska gå. AIK ligger idag sjua i Elitserien och bör vara klara för slutspel, men även om det förlorar resten så hamnar de inte i kvalserien.

Men, och det är viktigt, AIK behöver Djurgårdens hockey även om de knappast är ”Stockholms stolthet” i nuläget. Konkurrensen i Elitserien är viktig, och det är givetvis biljettintäkterna också. Det har Djurgården fått erfara när AIK har harvat i division ett, och det skulle AIK märka tydligt om Djurgården gjorde samma sak. Att mina barn har ett kusinbarn som blev juniorvärldsmästare i hockey i år, och som har en ordinarie plats i DIF spelar ingen roll i sam-
manhanget.

Nu har DIF vunnit ett par matcher, jag hoppas att det är en trend som håller i sig. Det gör absolut ingenting om de blir åtta i serien, då är de med i eliten även nästa höst. För tänk vad trist det skulle bli utan ett par kraftiga AIK-
segrar mot DIF även nästa hockeysäsong?

it Andra om: , , , , , , svt dn svd ab1


6 svar till “AIK behöver Djurgården hockey”

 1. Jag har aldrig gillat DIF men jag antar att du har rätt. De är bra för Stockholmshockeyn.

 2. Jag håller mig till min favorit klubb HV71 , Dessa duktiga smålänningar som är bäst i Sverige
  Det är bara 6 mil till HV71 arena i Jönköping , Kom ihåg att jag har bott i Småland så länge jag var i Sverige

  Klubben har varit mycket framgångsrik och en av Sveriges rikaste klubbar

  • Gillar du hockey? Det vet man väl knappt vad det är i Nablus?

   Men egentligen förvånar det inte, har man bara kikat på hockey ett antal gånger så ser man spelets skönhet, och ja HV71 är normalt ett bra lag.

   En kul grej, i Junior-VM-laget så hade vi en jätteduktig matchvinnare med persiskt påbrå.

 3. Men jag är inte från Nablus , Jag är från Jerusalem och det är en jävla stor skillnad :)

  • Jo jag vet det, jag har publicerat din födelseattest som du minns? :-) Men jag tog Nablus som exempel, och intresset för hockey borde vara jämförbart.. :-P

   Och jag har lite svårt att tänka mig att hockey är en speciellt stor sport i Palestina. Men vad vet jag, man kanske till och med har en hockey-allpalestinska.. :-)

 4. Trots HV71 supporter skulle jag sakna DIF i elitserien. Likt Brynäs och Färjestad är ju DIF klassiker inom sporten. Heja DIF!