AIK behöver Djurgården hockey

Själv är jag AIK-supporter sedan 1952-3 då min farbror tog med mig på en fotbollsmatch på Stadion mellan Djurgården och Hammarby. Sedan den dagen bestämde jag mig för vilken förening som jag skulle ”heja” på..

Valet var inte svårt, det fanns bara en klubb, en klubb som dessutom var nära geografiskt eftersom AIK hör hemma i Solna. Sedan var det ju ett faktum att vi ungar på Norrmalm i Stockholm normalt hejade på AIK, Hammarby kom från okända och otäcka trakter runt söder, och Djurgården, där bodde det ju apor. Nå, det var bara en jargong, och det fanns andra sätt att tråka motståndarlagens supporters men jag minns inte, det var ju ett tag sedan.

AIK har varit borta från Elitserien i några år, och man har haft vissa svårigheter att ta sig tillbaka. Nu riskerar Djurgården i högsta grad hamna i kvalserien, och väl där så vet man inte alls hur det ska gå. AIK ligger idag sjua i Elitserien och bör vara klara för slutspel, men även om det förlorar resten så hamnar de inte i kvalserien.

Men, och det är viktigt, AIK behöver Djurgårdens hockey även om de knappast är ”Stockholms stolthet” i nuläget. Konkurrensen i Elitserien är viktig, och det är givetvis biljettintäkterna också. Det har Djurgården fått erfara när AIK har harvat i division ett, och det skulle AIK märka tydligt om Djurgården gjorde samma sak. Att mina barn har ett kusinbarn som blev juniorvärldsmästare i hockey i år, och som har en ordinarie plats i DIF spelar ingen roll i sam-
manhanget.

Nu har DIF vunnit ett par matcher, jag hoppas att det är en trend som håller i sig. Det gör absolut ingenting om de blir åtta i serien, då är de med i eliten även nästa höst. För tänk vad trist det skulle bli utan ett par kraftiga AIK-
segrar mot DIF även nästa hockeysäsong?

it Andra om: , , , , , , svt dn svd ab1

  6 comments for “AIK behöver Djurgården hockey

Comments are closed.