Världsbäst, Lionel Messi!


[column width=”49%” padding=”2%”]
Idag har Leo Messi ensam orsakat att tonvis med trycksvärta har gått åt, bara här i Sveriges skriver Expressen: En magisk uppvisning av Leo Messi, Aftonbladet: Bäst genom alla tider, Svenska Dagbladet: Makalöse fyramålsskytten Messi, Dagens Nyheter: Magiske Messi.

Att ensam göra fyra mål mot Arsenal är givetvis en bedrift, men så har han också en hel del av världens bästa medspelare i laget. Nu har FC Barcelona Inter i semin, något som de bör klara. Men bollen är rund och osvuret är som alltid bäst. Men den som sett Messis mål tvivlar knappast på att han kommer att sätta ett par även mot Inter, och en oskadad Zlatan kanske också kan hamna i målprotokollet.

Expressen gör en genomgång av vad andra säger om Messi, en rolig läsning, idag är det väl endast Maradona och Pele som når upp till samma berömmelse, och Maradona säger redan att han kommer att bli av med titeln Argentinas bästa spelare någonsin. Det är dessutom remarkabelt att han inte har fyllt tjugotre år än. Hade jag haft en TV idag så skulle jag abonnerat på någon kanal som visade FC Barcelonas matcher, nu får jag låta mig nöja med TV-sportens klipp.

Man kan ju undra hur kul det är för Zlatan förstås, utsikterna att bli bäst i klubben är inte speciellt stora även om Ibrahimovic själv är en av de största. Tidningarna har tisslat lite om ett konkurrensförhållande mellan dessa stjärnor, men jag tillåter mig tvivla. Även om de kan vara extremt själviska i vissa lägen så går klubbens väl och ve före. Man har till och med hävdat att Messi inte skulle ha velat passa Zlatan efter det att han hamnat före Messi i listan över vem som gjort flest mål. Den uppgiften tror jag inte ett ögonblick på, fotboll är en [/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Messi

lagsport och spelare som beter sig så kommer givetvis att hamna på transferlistan så länge klubben kan få betalt för dem.

Att de ändå är själviska från och till är annars en självklarhet, ingen skulle nå så långt som till FC Barcelona utan att satsa på sig själv fullt ut i alla lägen. Men alla vet också är det är klubben som betalar lönen och de är säkerligen tillräckligt själviska för att ha snappat upp att klubben vill vinna och att det egentligen är likgiltigt vem som har sista tån på bollen.

intressant Tags : , , , , , , , , ex123 ab12 svd dn t
[/column]


2 svar till “Världsbäst, Lionel Messi!”

  1. Det är nog konkurrens så det räcker och blir över mellan Zlatan och Messi. Tro inget annat!