Sparkad coach leder Tre Kronor i OS


[column width=”49%” padding=”2%”]
Det är kontentan av det besked som Hockeyförbundet lämnat. I och med att Per Mårts ska ersätta Bengt-Åke Gustavsson så blir det en sparkad förbundskapten i båset som ska leda Tre Kronor i Vancouver.

AB: ”Bengt-Åke Gustafsson har tidigare sagt att han ville fortsätta som förbundskapten. Men förbundet meddelade i dag att Gustafsson inte får nytt förtroende och istället ersätts av Pär Mårts efter säsongen. – Det är vårt beslut som arbetsgivare, säger förbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren till Sportbladet. ”

Man kan givetvis dra slutsatsen att hockeylaget knappast kommer att lyssna till en coach som redan i praktiken fått sparken. Man kan dessutom konstatera att OS kommer att spelas med ett lag som utan faktisk ledning, ett lag som knappast kommer att satsa speciellt hårt på att vinna match-
erna. Det lutar åt att Tre Kronor är på väg mot B-gruppen.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]VancouverEn symbol lätt på sned, i alla fall för hockeyns Tre Kronor…

intressant Tags : , , , , , dn svd t
[/column]


5 svar till “Sparkad coach leder Tre Kronor i OS”

  1. KIllarna är proffs jinge, självklart kommer spelarna satasa 100% i matcherna, tror du på fullaste allvar att bara för att bengt åke inte kommer vara kvar efter säsongen att soelarna i princip skulle skita i att ge 100%? förstår inte hur du tänker här…att spela för sitt land i ett oss är något av det största som finns…. det räcker nog som morot åt spelarna. Sen tror jag att bengt åke vill avslut snyggt och visa förbundet att dom har tagit fel beslut som sparkat han

  2. Jag är inte det minsta orolig för att spelarna inte skulle lyssna på Bengt-Åke Gustavsson. Svenska elitspelare i allmänhet hyser en enorm respekt för B-Å, med all rätt då ingen annan svensk förbundskapten i modern tid ens har varit i närheten av B-Å:s meriter både som spelare och på senare år som tränare. Vad spelarna tycker och tänker har ingenting att göra med vad en massa virrhjärnor på hockeyförbundet gör i sin okunskap.

  3. Ber om ursäkt för min stavning i inlägget ovanför, skall givetvis stå, spelarna och os!

  4. Vi har inte haft en bra ledare i Sverige sedan Röde Orm’s tid och det är naturligtvis inget som kommer att stoppa Tre Kronor från att ta guld denna gång heller, :-)