Finland i VM-final.. ..mot Sverige?
Skulle man ha satsat en tia innan VM startade på vilka lag som skulle mötas i en VM-final så hade antagligen dessa två lag gett hyfsat tillbaka på satsade pengar. Det blir rena lokalderbyt i morgon, dessutom så är utgången svårtippad.

Har man dessutom så förbaskat fräcka spelare som Finlands Mikael Granlund i laget så är ingenting givet i nuläget, men det är klart, i en VM-final ska inget vara givet och förhoppningsvis så blir det en riktig rysare. När Granlund lade upp pucken på bladet och trädde in den ovanför den ryska målvaktens axel så jublade varenda hockeytokig tittare. Så gör man bara inte i en match på den nivån, fram tills nu.

VM:s största besvikelse har väl annars varit Aleksandr Ovetjkin, av många betraktad som en av NHL:s allra största spelare idag, endast överträffad av ett par tvillingar från Örnsköldsvik. Han har blixtrat till ett par gånger men har inte lyckats göra mål, jag tror inte ens att han har skaffat sig assist-poäng. Han har däremot lyckats hacka på målvakters plock-
handske så många gånger att han nästan har fått ett alldeles eget utvisningsbås.

Själv så anser jag att Tre Kronor har lyckats även om finnarna tar guldet, silver i detta VM är över förväntan men visst vore det skojigt att plocka hem ädlare medaljer. Att just finnarna gått så här långt är extra kul förstås, det är alltid en massa prestige i matcher mellan Sverige och Finland, och det lär ju inte bli mindre efter en VM-final mellan dessa lag. Möjligen måste Tre Kronor leta rätt på Mikael Granlund innan matchen och låsa in honom på ett ställe där han inte hittas förrän efter matchen. Inte ens Victor Fasth kan andas lugnt när Granlund är i närheten.

itAndra om: , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd svt gp1