Bra beslut av Larsson och Lagerbäck


[column width=”49%” padding=”2%”]
Henrik Larsson och Lars Lagerbäck gör en sista ansträngning på onsdag mot Albanien, sedan är deras tid i landslaget över. Henke sade till media – Det är inte ni som tvingas ut på långa löpträningspass och som sliter i styrketräningslokalen. Och det är ju helt korrekt, han menade att det är slitigt att hålla sig på topp när man fyllt 38 år.

Henrik Larsson hoppas på en tränarkarriär och samma gör Lagerbäck även om han har den mesta delen bakom sig nu när han har varit förbundskapten i tolv år. Henke fick frågor från media om han verkligen skulle sluta om halmstrået gav resultat och man tog sig till playoff. Han svarade absolut, då var det en journalist som påpekade att han sagt så förut vilket väckte viss munterhet.

Nu behöver han inte göra det eftersom har redan har skrivit in sig i svensk fotbolls Hall of Fame, dessutom har han säkert en hel del att ge som tränare. F.ö. var det en rätt avspänd presskonferens och inga tårar fälldes. Samtliga spelare inklusive Lagerbäck tyckte att det var trist att det slutade som det gjorde vilket är lätt att förstå. Vem som ska efterträda Lagerbäck är inte klart, det är en fråga för förbundet.

Personligen tror jag att vi kan förvänta oss en toppenmatch mot Albanien, de kommer nog att få möta en urladdning som kan bli mycket underhållande.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Fotboll

[/column]
intressant Andra om: , , , , ab123 svd12 dn123 t


8 svar till “Bra beslut av Larsson och Lagerbäck”

  1. Ja, in med nytt blod för 17! Jag undrar i mitt stilla sinne när rösterna för en kvinnlig förbundskapten kommer höjas…

  2. Ja, Sundhage kanske ? Om inte håller jag Tony för att vara en giftig outsider ! Kom bara inte dragandes med Svennis eller Hasse Backe …

    • Vad är det för fel på Svennis då? Det vore väl perfekt om vi kunde få hit honom, Notts County, vad är det jämfört med landslaget?

  3. Alltså. Svennis har alldeles säkert en grundläggande skicklighet. Men det är ganska länge sedan han gjorde något verkligt stort, det senaste, sejouren i Mexico, blev exempelvis såvitt jag förstår tämligen misslyckad. Jag tror med andra ord att bäst före-datumet är passerat.

    Dessutom misstänker jag att det skulle bli orimligt dyrt för Sv Fotbollförbundet att anställa honom.

    Till detta kommer att med just Svennis som förbundskapten skulle det bli en massmediecirkus av enorma mått, och som handlar om annat än bara fotboll, vilket jag tror vore inte bra varken för honom själv eller landslaget som sådant.

  4. Det är antagligen bra att Lagerbäck slutar, det behövs lite nytt blod. Att Henke slutar får man väl ta med en klackspark, känns som att han har ”slutat” efter var och varannan landskamp de senaste åren…

  5. Tror inte Svennis skulle ta några överdriva summor för att ta över Sverige. Men Norling vore å andra sidan rätt intressant….