AIK värdiga Mästare

AIK

När AIK tar emot IFK Göteborg hemma på Råsunda så skulle man kunna vänta sig att laget relativt enkelt skulle kunna lägga in en överväxel och snabbt ta ett lednings-
mål. Men så blev det inte.

24 365 i publiken och det var AIK-press under första halvlek. Något som jämnade ut sig i början av andra. Något som gällde fram till minut 71, då Obolo gjorde 1-0 och punkterade IFK:s revanschdrömmar. Sedan, i sista match-
minuten, sätter Flavio sista spiken i Götebors kista, 2-0!

Sammanfattningsvis kan man säga att AIK varit säsongens i särklass bästa fotbollslag. Visserligen så har många av lagets matcher vunnits med uddamålet, något som normalt indikerar att matcherna varit jämna. Men så är det inte. AIK har haft det bästa anfallet, bästa mittfältet och det bästa försvaret. Det gör dem till de självklara svenska mästarna och Cupmästare år 2009. Tänk om nu bara hockeylaget kunde kravla sig upp i Elitserien nu i vinter.

Allmänna Idrottsklubben är värdiga mästare!

intressant Andra om: , , , , , , ex1234 ab1234 svd123 dn1 t

  6 comments for “AIK värdiga Mästare

 1. Viktor
  7 november, 2009 at 19:00

  Bara en liten fundering. Hur kan du påstå att AIK haft det bästa anfallet när man gör minst mål av alla lagen på övrehalvan av tabellen?

 2. 7 november, 2009 at 19:03

  Det är väl knappast bara jag som påstår det?

  Tar man dubbeln så gör man!

  • solle
   7 november, 2009 at 21:24

   Var inte domarna så förtvivlat oprofessionell och missar två solklara straffar och aik så osportsliga och forsätter att spela när det ligger skadade spelare i straffområdet istället för att spela ut bollen när man redan är i ledning och kolla om det är en huvudskada eller ej nä då skiter man i sportsligaväderingar och kickar in bollen hoppas hela fotbolls Sverige kommer att behandla aik på samma sätt när deras spelare ligger och håller för huvudet, det ända rätta svensksfotbollsförbundet kan göra är att stänga av domaren för vidare uppdrag i i allsvenskan.Jag gratulerar aik till guldet hoppas dom med sina spelare lyckas föra svenskfotboll till framgångar ute i europa.

   • Cabbe
    8 november, 2009 at 00:35

    solle, gör inte dig själv till åtlöje nu. Den första straffsituationen håller jag med om, det kunde liga gärna ha blivit straff. Det är emellertid oerhört svårt att avgöra sådana lägen, om handsen är medveten eller ej. Vid ett tillfälle ser det ut som om han sticker ut armen och i andra sekunden ser det ut som om han drar den tillbaka mot sig. Svårt att avgöra för en domare. Han friade tre handträffar i början av matchen. 1 var AIKs och de två andra var IFKs.

    Den andra straffsituationen är solklar däremot. Inte straff! Det grövsta övertrampet skedde utanför straffområdet. Om domaren hade blåst så hade det varit en frispark precis utanför straffområdet. Det hade dock fortfarande rört sig om en bra målchans, så mycket håller jag med om. Och om du frågar mig så – ja, det skulle ha blåsts.

    Det som är patetiskt är dock faktumet att du kallar AIK-spelarna för osportsliga. Antingen tittade du inte tillräckligt uppmärksamt eller också är du bara för egoistiskt vinklad för att kunna skapa dig en objektiv uppfattning om situationen. Du väljer. IFK hade själva möjligheten, hur solklart som helst, att sparka ut bollen då de hade en ”skadad” spelare på planen. De valde däremot att anfalla istället. När de sedan tappar bollen till AIK, hur i helvete kan de då förvänta sig att AIK ska ta hänsyn till den liggande spelare som de själva totalt ignorerade? Väx upp.

 3. Ulf
  7 november, 2009 at 22:38

  AIK har det bästa laget helt enkelt. Var på Råsunda ikväll och det var ett lag på plan. Gbg?? Hallå? Och grymt att nita dom två gånger i rad. Ffa när det var TVÅ guld i paketet. Magi!!!

 4. Fredde
  8 november, 2009 at 00:27

  2 solklara straffar va det väl knappast..

  Och det va väl ändå ifk stolpflytt som spelade fult..
  Och eftersom domaren va snäll mot dom stundtals så varför skulle då AIK stanna upp när det väl ligger en ner (som troligen filmar)

  orkar inte skriva mer…man läser om alla som bara skyller i från sig, att det är skador, eller domaren eller något annat att inte ifk vann…skitsnack!

  AIK har bevisat att dom ÄR bättre än IFK Stolpflytt eftersom dom vunnit alla 3ggr i år? eller nått fel där med?
  fel väder ute?, solen kanske lyste i ögonen eller regnade det?

  AIK tog hem dubbeln och bevisade att dom är bäst i Sverige just nu!

Comments are closed.