Nu avslöjas Fredrik Malm

Aftonbladet berättar idag att det avslöjas i en ny bok att Fredrik Malm kände till den spionskandal som skakade Folkpartiet strax före valet 2006. Själv nämnde jag det hela i morse, helt utan vetskap om Aftonbladets artikel. Men bland politiskt intresserade har det varit känt länge, jag fick veta det samma dag skandalen briserade 2006, jag fick också en del information inifrån Folkpartiet men kunde inte då berätta några detaljer.

AB: ”Enligt Nilsson talar det mesta för att Fredrik Malm som Luf-ordföranden mycket väl visste att Per Jodenius loggade in på S intranät. Uppgifterna bekräftas i boken av fyra av varandra oberoende personer, med god inblick i ungdomsförbundet vid den här tiden. Till Aftonbladet säger Malm att det inte stämmer. – Nej, jag kände inte till dataintrånget. När journalisternas sökljus riktades mot Fredrik Malm i september 2006 gjorde han sig efter en tid oanträffbar.”

Jag kunde inte låta bli en kommentar i morse i bloggposten om Vilks och TV-programmet Debatt där Fredrik Malm deltog. Så här skrev jag: ”Ett par publicister deltog i debatten likväl som den riksdagsman som undkom avlyssningsskandalen som skakade Folkpartiets ungdomsförbund vid förra valet. Han gömde sig bland annat i sin bils baklucka för att undkomma pressen, med hustrun vid ratten. Andra råkade illa ut men inte han, eftersom han – försvann.”

Personligen anser jag att Fredrik Malms agerande är – skamligt. Skulle jag ha röstat på Folkpartiet så skulle jag varit topp tunnor rasande över den omdömeslöshet som han uppvisat. Dessutom sitter han ofta med i debatter där han ägnar stor kraft åt att förtala en folkgrupp, muslimerna. Sammantaget så är det mest i sådana sammanhang som Malm når ut i medierna, det är möjligt att han gör annat också, men det är i så fall ingenting som syns utåt.

Vore jag folkpartist skulle jag anse att han vore en belastning för partiet, men Folkpartiet har ändrat politik rätt rejält sedan det var ett socialliberalt parti, så det kanske finns fler som Fredrik Malm i partiet.

intressant Tags : , , , , , , , , ab t

  8 comments for “Nu avslöjas Fredrik Malm

 1. 12 mars, 2010 at 15:09

  Är det rentav så- att skriverierna om påstådda hot mot Vilks har ett syfte att mörka att försvaret
  vill öva med USA
  i vårt land i sommar? Så folk inte protesterar och håller tyst..tills de fått klartecken av politiker?!
  Inte första ånen USA hittar på hot i så fall…
  För att få veta fakta där- borde väl rätteån ske i vårt land kan man tycka!

  http://www.rod.se/politikomraden/forsvar/Svensk-amerikansk-bombovning-i-sommar/

 2. Wonder Warthog
  12 mars, 2010 at 15:17

  ”Skulle jag ha röstat på Folkpartiet ” ”Vore jag folkpartist” Nu skrämmer du mig Jinge!

  • 12 mars, 2010 at 15:28

   Det handlar bara om ett tillkämpat försök att sätta mig in i saken… :-)

   • Gösta Berling
    12 mars, 2010 at 21:02

    Även om man inte är och med största säkerhet aldrig kommer att bli folkpartist så kan man likväl begära bättre också av detta partis företrädare.

 3. Christer W
  12 mars, 2010 at 16:07

  Det är väl inte ovanligt att borgarna ljuger när de försöker skyla över sin inkompetens. Det ovanliga är att det avslöjas i media.
  I går på något av nyhetsprogrammen på tv så tog de upp de arbetslösa villkor i FAS 3 och hur de behandlas.
  Littorin vägrade svara, pressekreteraren ljög och slutligen försökte stabschefen släta över Littorins och pressekreterarens agerande och förminska moderaternas roll.

 4. Lars D
  12 mars, 2010 at 20:23

  Han brukar ju dessutom framträda som envis försvarare av apartheidstaten Israel. Islamkritik och Israelförsvar ”råkar” vara en vanlig kombination. Att han även är en megafon för USA:s hets mot Iran, som kan vara en förberedelse för militärt angrepp, är ytterligare ett förhållande som gör mig ytterst skeptisk till FM.

  • Martin Forsman
   12 mars, 2010 at 22:05

   Har faktiskt svårt att förstå hetsen mot ’mellanösterns fredligaste land’, nämligen Iran/Persien. Detta land har inte angripit en annan stat i modern tid men det tycks lätt att bortse ifrån för våra Israeliska apologeter i Riksdagen och Media. Kriget med Irak initierades som bekant av den då USA-stödde Saddam Hussein och Iran försvarade sig mot angreppet.

 5. Kurt
  13 mars, 2010 at 06:44

  Torbjörn Nilsson som har skrivit boken jobbar på Fokus, och de har en artikel om händelserna, där berättas också hur systematiskt man gått till väga och spionerat även mot andra politiska partier t ex vänsterpartiet.

  http://www.fokus.se/2010/03/spionen-fran-folkpartiet/

Comments are closed.