Får man aska i håret nu?

Uppriktigt sagt så tycker jag att det är lite spännande att molnet med vulkanaska kommer in över Sverige idag. Så länge det inte är värre naturkatastrofer än så känns det acceptabelt.


Det kan uppenbarligen bli besvärligt
för flygtrafiken, så går exempelvis de flesta flygningarna mellan Sverige och den amerikanska östkusten ut i en nordvästlig kurs över Norge och sedan vidare norrut, men flyget kommer att få ta en omväg antingen via en rakt nordlig kurs de första 200 milen, eller med en västlig. Det betyder att resan tar längre tid och att det går åt mer bränsle.

Dessvärre så ser det just nu ut som om man inte kommer att se det soldis som orsakas av vulkanaskan. Himlen här hos mig ser ut ungefär som om alla världens vulkaner haft utbrott samtidigt. Den är mörkt jämngrå och enligt SMHI så ska det bli växlande molnighet en stund under eftermiddagen, men det vet jag inte om jag tror på. Annars är det nog svårt att fotografera vulkanaska om man inte befinner sig ovanför den. Den ser antagligen ut som vanligt soldis.

I morgon ska det eventuellt bli snöblandat regn, något som säkerligen de klimattroende kan vända som ett argument för planetens undergång om vi inte gör något nu åt koldioxid-
utsläppen. Själv undrar jag hur mycket koldioxid det isländska vulkanutbrottet spyr ut? För övrigt så har UFO-fantasterna upptäckt ett flygande tefat på en film från vulkanutbrottet, något som gör skäl för uttrycket att den som söker, han finner.

Ett antal kristna hävdar att de jordbävningar som vi sett i år finns omtalade redan i bibeln. Det slutgiltiga beviset på att folk är galna. Samtidigt ska man förstås vara glad över att leva i just Sverige, tänk om man hade levt i USA där 1/3-del av befolkningen är evangeliker, eller i något katolskt land? Jodå, det finns även andra religioner som jag knappast skulle stå ut med om jag levde i några av de länder som håller sig med sådana… –> intressant Tags: , , , , , , dn svd ex123 ab1234 t

  6 comments for “Får man aska i håret nu?

Comments are closed.