Zlatan på gång?

Att vara högavlönad elitidrottsman är säkerligen på många sätt en avundsvärd situation. Zlatan Ibrahimovic tillhör världens bäst betalda fotbollsspelare något som knappast upplevs som en personlig belastning, i varje fall inte mer än i ett avseende. Kraven från fans och klubb är höga, och det med rätta. Trycket på individen vid ett misslyckande är extremt, även om det också är ett välbetalt lidande.

AB: ”Pep Guardiola skulle just signalera för byte när Zlatan Ibrahimovic gav Barcelona ledningen. Direkt efteråt blev han utbytt mot Bojan som fastställde slutresultatet till 2–0 i matchens slutskede. – Jag är lycklig över målet och matchen. När man jobbar hårt så får man utbetalning till slut, säger Zlatan till Gol TV efter matchen där han hade flera lägen att ge Barcelona ledningen.”

Vissa fans har dragit både en och två lättnadens suckar över att Zlatan den senaste veckan gjort ett par mål, något som säkerligen också gäller ledningen i FC Barcelona. För det är inte bara spelaren som kritiserats, det är även klubb-
ledningen. Det blev inte ett dugg mildare tongångar när Samuel Etó, Ibrahimovics företrädare, lyckas väl i Inter. Han var som bekant en del i den bytesaffär som var en del i affären mellan klubbarna.

zlatanPrecis som i Sverige så betygssätts spelarna i Spanien av både publik och media. Zlatan har under sin måltorka fått mycket låga betyg, men man ska ha klart för sig att det delvis berodde på den succéartade start han fick i klubben. Jag vet inte hur många matcher det tog innan han var i ledning i den spanska skytteligan, liksom han var i klubbens. Visserligen var Messi borta några matcher men det förtar inte prestationen.

Själv är jag långt ifrån säker på att bekymren är ur världen. Pessimister finns i Spanien precis som i Sverige, och fans och publik har givetvis också en grupp av dessa. Skulle inte Zlatan fortsätta att producera mål så kommer snart talet igen att blomma upp, var Zlatan en felinvestering? En fråga som media utnyttjar maximalt för att sälja lösnummer.

intressant Tags : , , , , , , , ab1 ex svd dn t

  2 comments for “Zlatan på gång?

  1. Pingback: Max
  2. Mats E Andersson
    25 mars, 2010 at 10:42

    Jag tycker att Z är kraftigt uppskriven. Kolla bara hur seg han har varit i landslaget.

Comments are closed.