USA krossar Demokratibegreppet

Begreppet demokrati är vi alla välbekanta med. Men det finns länder där ordet i vår mening saknat egentlig betydelse, och när nu dessa länders befolkningar börjar förstå vad vi menar så avvisar de ordet och begreppet. Ordet demokrati har blivit ett skällsord, ordet har utnyttjats, och utnyttjas idag, som motiv för att tvinga folk till underkastelse.

Exemplen är många. Vi som är lite äldre minns Vietnam-
kriget, ett av de folkmord som skett efter andra världskriget. Det hette att man måste ”befria” Vietnam för annars skulle man införa socialism i landet. Kriget i Irak var för att stoppa ett samhälle från att använda sina hemliga vapen mot andra länder, man talade om smutsiga kärnvapen och kemiska och bakteriologiska vapen, och allt var bara lögner från början till slut. Även om Saddam Hussein var en vidrig diktator så har irakierna gått från askan till elden. För ett par dagar sedan sprängdes en bomb i Bagdad som dödade närmare 200 personer. Över en miljon irakier har dött till följd av kriget och de restriktioner som USA beslutat om.

Nu talas det om att utse Tony Blair, en av världens största krigsförbrytare, till president i EU.

Ett av världens mest föraktade länder, Israel, kallar sig själva för en demokrati. De kallar sig också för en judisk stat och exkluderar därmed en stor andel av sina medborgare, vilket givetvis bevisar att ordet och begreppet saknar betydelse i landet. Något som man bevisade redan då judiska terror-
förband började döda dem som bodde där före Nakban. Vad som har hänt efter det är alltför bekant för att jag ens ska behöva nämna det.

demokrati
Universitetsstudenterna i Kabul hade texten i bilden ovan på sina plakat, och samma text förekommer i praktiskt taget alla demonstrationer mot USA, Nato och Ifor. De senaste dagarna har amerikanska soldater dött som flugor i Afghanistan, något som gör att den politiska tröskeln blir allt högre för vinnaren av Nobels Fredspris. Idag har USA sextioåtta tusen soldater i Afghanistan, Sverige har femhundra men ska sända ytterligare trupper till landet. USA har trehundra miljoner innevånare, Sverige bara nio. Det betyder såvitt jag räknar rätt i min huvudräkning att Sverige har dubbelt så många soldater som USA i landet om man räknar per capita. Men jag brukar å andra sidan vara rätt hjälplös utan räknedosa.

Men det kostar också, sedan USA ockuperade Afghanistan så har 445 Ifor/Nato-soldater dödats, av dem 277 amerikaner. Ockupationen av Irak har kostat över 4000 amerikaner livet, och säkert något tusentals legosoldater också. Och det enda man egentligen har åstadkommit är att befolkningarna i de muslimska länder man angripit numera har fått en gedigen kunskap om vad begreppet ”Demokrati” innebär.

intressant Andra om: , , , , ab123 dn12 svd12 ex1 t

  13 comments for “USA krossar Demokratibegreppet

 1. 29 oktober, 2009 at 11:34

  Kapitalismens alla krig är lögn från början till slut tyvärr är det väldigt få som kritiserar dem. Kriget i Irak är ju en skam för mänskligheten. Vem som helst kunde ju genomskåda eländet men ändå lät man USA hållas? Kapitalismen och ”demokratin” korrumperar rättstänkandet.

 2. Sara G
  29 oktober, 2009 at 12:46

  Det är inte bara USA som krossar demokratin:

  1.Israel påstår sig vara en demokrati, men stänger in ett helt folk och dagligen strider och mördar för att bibehålla freden. Gazas fria välskötta val var bevis på total muslimsk anarki.

  2. Här är ett ett uttryck för det bodströmska-orwellska illiberala tillståndet i Sverige? Vad sägs om:
  ”Vi har tryggat den personliga integriteten och de mänskliga rättigheterna plus att Europas poliser får moderna hjälpmedel att bekämpa brottslighet” säger Inger Segelström om den nya FRA-lagen.

  3.USA:S president utses i demokratisk ordning inom norska Nobelkommittén i år för att få Alfred Nobels fredspris i , antagligen för att han ärvt och också ämna betydligtr utöka Bush:s krig för fred i Irak och Afghanistan.

 3. Sniff
  29 oktober, 2009 at 13:39

  Det verkar som att räkningen inte är riktigt rätt det finns ett kommafel där.
  US: 68000/300 000 000 *100=0,023%
  Svedala: 500/9 000 000 *100=0,0056%

  I vilket fall så borde vi ut därifrån.

  • 29 oktober, 2009 at 13:52

   I vilket fall så borde vi ut därifrån.

   Precis. DET är rätt… :-P

 4. Sara G
  29 oktober, 2009 at 14:47

  Jag raderade kommentaren som du kommenterade Sara. Den var för oklar, som du oxo påpekade. / Jinge

 5. Palestinier
  29 oktober, 2009 at 16:11

  Man ska inte klandra de miljontals människor i hela tredje världen särskilt i den muslimska världen för deras missnöje med västvärldens demokrati
  Den muslimska världen trodde att den amerikanska demokratin skulle hjälpa de att bygga ett samhälle baserad på frihet och rättvisa som också skulle ge de ekonomisk välstånd

  Men så småningom upptäckte att de har blivit lurade när de såg hur västvärlden demokratin såg ut i verkligheten inte minst i Palestina
  Västvärlden rituella uttalanden om demokratin och mänskliga rättigheter å ena sidan och beteendet och politiken på den andra sidan , detta blev ett stort besvikelse med en demokrati som predikar en sak och gör det motsatta

  Men verkligheten såg vi alla att istället för att stödja demokratin och motverka förtryck gjorde man tvärtom , man bekämpade demokratin och uppmuntrade tyranni i många delar av arabvärlden och inte minst i Palestina
  Man krävde att palestinierna ska välja sina politiska representanter på ett demokratiskt sätt och när palestinierna gjorde det utsattes de till en hård blockad pga de valde fel parti

  Vi var så naiva och trodde att västvärldens demokratin var etisk , rättvis och human men verkligheten visade att det är ofta oetisk , omoralisk , orättvis och rent kriminell
  Vi säger Nej tack . din demokrati dödar oss och vi vill inte ha något av det

  • Sniff
   29 oktober, 2009 at 19:27

   Jag kan lova att det finns många fd. östeuropéer som tröttnat på frimarknad, demokrati, svågerpolitik, maktfullkomliga politiker, kapitalism, plundring av företag m.m. Resonemanget är: Visst är det trevligt med en ny spis eller tv men om man snudd på jobbar ihjäl sig för den och knappt vet om man har jobbet kvar imorgon så kan det kvitta. Vissa formligen längtar till tiden innan 90-talet.
   Missnöjda med demokratin? Jajamen nu har alla fritt val men vissa (de som roffat åt sig mest) kan välja mycket mer än andra.
   Problemet är att för många fortfarande konsumerar utan att tänka, få bryr sig om vad politiker hittar på och därmed ges skurkarna fritt spelrum. Stödet till USrael under demokratiska förtecken och blint hat gentemot muslimer har verkligen slagit rot i fd. öst.

 6. Ulf Andersson
  29 oktober, 2009 at 18:00

  Tyvärr Jinge så är din matte dålig precis som du skriver. USA: s befolkning är ca 33 ggr Sveriges 30 x 10 = 300 OK va? 33 x 9 blir då också ca 300 miljoner. I verkligheten är Sveriges befolkning efter stora uppgångar de senaste 5 åren redan ca 9,3 miljoner och USA har jag på Wikipedia hämtat siffran 307 miljoner angivet att gälla 2009. Även med mer exakta siffror kvarstår dock förhållandet 1 till 33 Vad blir 33 x 500 jo 16 500 då blir det förhållandet som gäller Sverige USA i förhållande till befolkningsmängden. det ger 4,5 ggr fler från USA per capita som du kallar det. Ska vi bli lika så krävs ca 1750 ytterligare soldater från Sverige. Är det verkligen så många som det gäller?

  • 29 oktober, 2009 at 18:12

   Ja du ser, jag sade ju det. Räknedosa… :-)

   Men eftersom Australien och Italien är på väg därifrån samtidigt som Sverige förstärker styrkan så stämmer snart min huvudräkning.. :-P

 7. Ulf Andersson
  29 oktober, 2009 at 18:37

  Menar du att Sverige ska ersätta Australien och Italien. Glöm det, så mycket folk och materiel finns bara inte i Sverige idag. Det är nog närmare 20 kanske 25 år sedan som alla vapenföra män i Sverige var tvingade att göra sin värnplikt. Inte ens ett tillskott på några hundra kvinnor kan ändra på det förhållandet Jinge

  • 29 oktober, 2009 at 18:53

   Nej, det var ironi. Såg du inte smileyvarianten?

 8. 30 oktober, 2009 at 19:28

  Nej till demokrati! Länge leve Sharialagen! Alla brottslingar som pussas och kramas på gator ska inshallah piskas på varje torg! Ingen få hångla i Sverige!

  :-)))))))

  PS! Släpp den här kommentaren, Jinge!
  SKMA-s volontärer behöver nya ”citat” att spara ytterligare några år …!

  :-)

 9. Sara G
  31 oktober, 2009 at 08:45

  Visar inte Michael Moore tydligt i sin senaste film att demokratin helt sätts ur spel och ersätts med fascism och kapitalerts anarki i ett samhälle där råkapialtalism härskar?

Comments are closed.