Större plånbok – Mindre hjärna?


Idag berättar Aftonbladet om Bratsen i Båstad och om Ronaldo som betalar hundra miljoner för att hans barns mor ska hålla sig undan.

Bratsen är förstås ett kapitel för sig, att lägga upp trettio-fyrtio tusen för att få ett par bra bord på en turistrestaurang i Båstad verkar andefattigt, minst sagt. Skulle de spendera dessa pengar på att resa till några avlägsna öar för att studera märkliga djur eller kulturer så hade säkerligen de flesta förståelse för det. Men magnumflaskor med Champagne är knappast något som man får bestående minnen av.

Att de sedan konsumerar kokain i ansenliga mängder gör dem extra beklagansvärda. Det kanske fungerar ett tag, men inte på längre sikt. Lyckligtvis så behöver inte vanliga människor spendera en halv förmögenhet på att supa skallen av sig, eller en hel förmögenhet som Ronaldo för att dölja tidigare eskapader. Det är förstås, på sitt sätt, synd om dessa individer.

i , , , , , , ab ex t


11 svar till “Större plånbok – Mindre hjärna?”

 1. Kan tala om för min herre att Champagne har man alltid bestående men av, Förlåt minne av. Denna ädla dryck som smeker gommen likt nektar från en Jätteknölkalla och ger underbara efterverkningar får absolut icke förtalas.

  Sen att de unge i Båstad saknar lite stil och klass är enbart beroende på deras juvenila ålder. Låt de unge få leka romen av sig. Ålder ger visdom sägs det.

  Sen talade inte artikeln om att illegala droger användes? Har herrn möjligtvis information som icke vi andra?

  Skål på dig min herre!

 2. Ja det är då sannerligen bedrövligt att respekten för pengar hos vissa ungdomar är så dålig. Finns bättre saker att använda pengar på. Överklassen visar härmed sitt rätta jag.

  • Jag tycker det borde finnas fler såna här get-togethers för samhällets elit/avskräde. Jag får förmoda att det iallafall är en skaplig del av försäljningen som slås in i kassan i Båstad och gynnar mig med diverse momssatser och andra skatter. Utmärkt! Hemska tanke att de skulle ge sig iväg och spendera ”sina” pengar på Galapagos eller andra obskyra ställen.

 3. Överklass??! I så fall lånar de väl inte pengar? Snarare wannabies… de som så att säga vill vara nåt de aldrig kommer att bli.

 4. Förstår att du är upprörd, det är jag med. Dock; Det enda som skiljer dessa infantila varelser från raggarna i valfri håla -är storleken på pappas plånbok…

  Överklass eller inte, bristande mognad och hyffs finns överallt.

 5. Stackars ”ungdomar”. Man undrar hur många av dessa killar tar dyra SMS-lån för att kunna briljera??

  • Ytterst få. Det är pappas pengar som flyter, de kommer från Lidingö, Östermalm eller Djursholm. Ingen av dessa bor i Huddinge, Botkyrka eller Haninge.

   • Både har rätt.

    Det finns definitivt en jetsetelit. Men jag känner till flertalet exempel på tragiska människor som skuldsätter sig över öronen för att ha råd med denna livsstil. Min sambo jobbar med kravhantering på bank och exemplen på lånefinansierad glamour är deprimerande. Ett exempel var en kille som hade en bit över halvmiljonen i blankolån utan tillgångar. Några av dom värsta ”kolatorskarna” jag har mött har mest bara skulder. toppen av isberget är ”pappa betalar-typen” men svansen är vanliga knegare som drömmer om att vara en ”high roller”, filmen snabba cash är enligt min mening ganska nära sanningen i sina drag.