Sofia Arkelsten, Reinfeldts vanliga ”otur”?

Nu visar det sig att Sofia Arkelsten låtit sig bjudas till Frankrike av oljebolaget Shell, hon hävdar själv att det var en ”studieresa”, något som återigen sätter strålkastarbelysningen mot Fredrik Reinfeldt.

Expressen: ”För några veckor sedan tillträdde Sofia Arkelsten den tunga posten som Moderaternas nya partisekreterare. Expressen kan nu avslöja att hon låtit sig bjudas av oljebolaget Shell på en resa till den sydfranska idyllen Pau nära gränsen till Spanien. Bensinjätten betalade för hennes flygresor, hotellnätter och mat under vistelsen i Frankrike. – Det var en studieresa, säger Sofia Arkelsten.”

Man kan säga mycket, men det är minst sagt förargligt med politiker som saknar omdöme. Att det regelmässigt handlar om Reinfeldts utnämningspolitik ger det hela en extra touche av pinsamhet. Det kan inte vara speciellt roligt för statsministern att återigen ifrågasättas, samtidigt så har det förstås sina poänger.

Expressen: ”Och Arkelsten verkar ha blivit imponerad av Shells lobbyingverksamhet. Bara några månader efter bjudresan till Frankrike talar hon väl om just Shell i riksdagens kammare. ”Till och med bensinbolag som Shell och Preem pratar om klimatfrågorna, och det är bra. Jag tror att de stora förändringarna kommer att ske i de mest utskällda branscherna”, säger hon i en riksdagsdebatt i oktober 2008.”

Ja vad säger man, men jag konstaterar att det knappast var för hennes goda omdöme som Reinfeldt rekryterade henne…

it , , , , , , ex svd ab svt dn gp

  2 comments for “Sofia Arkelsten, Reinfeldts vanliga ”otur”?

Comments are closed.