SD tänker ruinera oss !!

Sverigedemokraterna säger i sin valreklam att svenska jobb ska gå till svenska medborgare. Det betyder ordagrant att inga utrikesfödda ska få arbeta i Sverige med mindre än att de har blivit medborgare, något som tar många år.

Dessutom skriver man att man ska slopa instegsjobben, de arbeten som är riktade till asylsökande som har fått uppe-
hållstillstånd, t.ex. kvotflyktingar och anhöriginvandrare under de första 18 månaderna efter att de fått uppehållstillstånd i landet.

Regeringen: ”Regeringen har i dag fattat beslut om förordningsändringar för instegsjobben. (2008) Förändringarna syftar till att fler personer ska få ett instegsjobb. Ett instegsjobb innebär en subventionerad anställning inom privat eller offentlig sektor för nyanlända invandrare. Anställningen ska vara kopplad till deltagande i svenska för invandrare (Sfi), eller uppnådda resultat inom denna, och innehålla handledande inslag.”

Sverigedemokraterna för inget resonemang om vilka konsekvenser detta skulle få för oss som är födda i landet, man exkluderar plötsligen varenda invandrare vilket givetvis får samhällekonomiska konsekvenser av gigantiskt format. Det rör sig om många hundra tusen som idag arbetar och försörjer sig, men som inte är medborgare. Jag känner själv flera stycken som inte ens reflekterat över att bli svenska medborgare av olika anledningar.

Vi är rätt många som, med all rätt, har kritiserat den svenska migrationspolitiken, den som för närvarande regleras av bland annat EU och Romfördraget, i klartext betyder det att människor med medborgarskap i andra EU-länder har rätt att komma hit för att arbeta. Flyktingpolitiken regleras av bland annat Dublinkonventionen och här i Sverige bland annat av migrationsrättsliga lagar som t.ex. den s.k. Utlänningslagen.

Med ett par penndrag i sin valbroschyr hänger Sverigedemokraterna på medborgarna en mångmiljardutgift av kolossalt format, så stor att den inte ens går att beräkna. Redan idag är arbetslösheten hög i invandrargrupper, med SD:s förslag blir den – total. Med en sådan politik skulle vi tvingas att höja skatterna till 75-80 procent.

Efter att bara ha tittat på var SD skriver om denna fråga så inser jag att var och en bör studera denna lilla valbroschyr noga, mycket noga.

it , , , , Läs oxo: pamflett k&å annakia smyginkeln kulturbloggen svd1 dn1 ex12 ab12

  11 comments for “SD tänker ruinera oss !!

 1. Censur
  2 september, 2010 at 15:41

  Fungerande mailadress? / Jinge

 2. lol
  2 september, 2010 at 15:56

  Kommentarer måste vara möjliga att begripa. / Jinge

 3. 2 september, 2010 at 16:05

  Du måste alltid tänka på netiketten när du skriver en kommentar här.

  På samma sätt som en insändare i en papperstidning så läses ditt debattinlägg innan det släpps fram.

  Följande kommentarsregler gäller här:

  1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär oxo att falska e-postadresser avvisas.
  2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
  3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
  4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
  5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text.
  5b. Länkar till ex. Youtube ska innehålla handling och vem som agerar.
  6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
  7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
  8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden till Jinge.

  Det är uppenbarligen angeläget att påpeka att kommentarerna står för den som kommenterar, inte för bloggägarens åsikter. På samma sätt som en tidningsägare knappast står för insändarskribenternas åsikter så tar jag inte ansvar för dem som kommenterar. Men upptäcker DU någon olämplig kommentar så maila mig och tipsa. Vissa dagar kan det komma över 100 kommentarer och då är det lätt att missa. Det är inte meningen att företag ska använda kommentarsfunktionen för reklamändamål.

  Använder man fake-maliadress eller saboterar på annat sätt så lägger jag ut IP-nummer, Internetleverantör, påstådd mailadress etc på nätet.

  / Jinge

 4. Ahl
  2 september, 2010 at 16:20

  Ja vad ska man säga? Särskilt lustigt blir det om man väger in att Åkesson så diplomatiskt uttalat att invandrare som kan försörja sig själva (med andra ord jobbar) borde få stanna (så länge de låter sig assimileras till oförargliga vara-som-alla-andra-svenskar…). Men om nu inga invandrare ska tillåtas få ett jobb så får de det förstås jäkligt svårt att försörja sig på egen hand. Vilket då måste innebära att alla invandrare ska ut ur landet, då de inte jobbar…

 5. KAS
  2 september, 2010 at 17:28

  SD-mannen med guldslipsen heter Jonas Åkerlund, han var under en tid begravningsgubbe i min hemby Lingbo. Han växte upp i en familj som hade klart uttalade bruna sympatier även efter kriget. Sådan far, sådan son som en säger. KAS

 6. 2 september, 2010 at 17:43

  Det är egentligen ett effektivt sätt att säga att man inte vill ha hit invandrare. Medtanke på att medborgarskap får man ju inte bara sådär, utan det kräver ju att man bor och lever i landet några år. Detta gör det ju omöjligt för invandrare, även fast de nu fått uppehållstillstånd att överhuvudtaget leva här. SD visar i alla fall på ett tydligt sätt hur vidriga dem faktiskt är.

  • Mats
   2 september, 2010 at 21:34

   Men så fungerar det ju redan idag. Det finns i princip inget lagligt sätt att ta sig in i EU förutom med hjälp av flyktingsmugglare. Flyktingsmuggling vill ju alla minska och då minskar antalet flyktingar som kommer hit på samma gång. Fiffigt sätt att minska antalet flyktingar utan att framstå som en flyktingmotståndare.

 7. 2 september, 2010 at 18:07

  SD kommer inte bara att ruinera oss ekonomiskt utan även demokratiskt.

 8. Marxinho
  3 september, 2010 at 09:44

  SD vill tydligen ”att svenska jobb går till svenska medborgare.” Men vad är ett ”svenskt jobb”? Många företag har utländska ägare, t.ex. Volvo PV och SAAB. Räknas det som ”svenska jobb” då? Eller vill SD även förbjuda utländska ägande?

 9. 3 september, 2010 at 10:18

  Ruinerar oss!!!??? Men snälla det har ju dagens politiker redan gjort, människor mördar sig själva för att de har inget kvar. Fattigdomen i vårat land är oerhörd, var tredje hushåll lever i dag under sin existens. Människor svälter barn får inte det dom behöver utan går under i sina föräldrars fattigdom. Det som händer nu i vårat land Sverig är en etnisk utrensning av sjuka och människor som av olika anledningar inte klarat eller fått arbete hamnat i ett utanförskap. I dag har vi ingen som helst medelklass kvar utan en över-överklass och en under-underklass. Jämlikheten är helt förriintad och välfärden borta med Alliansens iskalla maktmissbruk.

 10. 3 september, 2010 at 11:24

  En gång i tiden, under 60-talets strukturrationaliseringar då många förlorade sina jobb och invandrarfientligheten började sticka upp sitt fula tryne igen förklarade alla ansvariga i landet, liksom den samlade journalistkåren, att vi skulle vara glada för att invandrarna tog de jobb svenskarna inte ville ha. Det var ett ganska vidrigt argument, men sant.

  Idag skulle man kunna säga samma sak om arbetslösheten: Eftersom man anser att vi ska ha en hög arbetslöshet (sk jämnviktsarbetslöshet, högt utbud av arbetskraft för att pressa ner lönerna) och invandrarna i högre grad än hedenhössvenskar är arbetslösa, kunde man alltså idag säga att: ”Vi ska vara glada för att invandrarna tar den arbetslöshet vi svenskar inte vill råka ut för men som vi måste ha”.
  Hade vi inte invandrarna alltså, skulle många fler hedenhössvenskar gå arbetslösa. Skull vi skicka vi hem alla invandrare så skulle vi få se hur många fler svenskar blev arbetslösa istället. Vidrigt men sant.

Comments are closed.