Bengt Westerberg får 123 300.- per möte

Det är vad den förre folkpartiledaren Westerberg får per möte i Röda Korsets styrelse. Det är svårt att se vad medlemmarna känner inför detta, lika svårt är det att se vad de som lägger pengar i Röda Korssets insamlings-
bössor känner.


Låt mig gissa, Westerberg är på väg ut
ur Röda Korset, om inte så är Röda Korset i Sverige på väg ut ur Sverige. Vem vill bidra till ett lyxliv för diverse funktionärer på de hjälpbehövandes bekostnad?

Jag skulle personligen gissa att denna skandal kan få återverkningar även i riksdagsvalet. Det visar nämligen på politikers girighet och deras bristande respekt inför de vanliga människorna, de som ska fylla insamlingsbössorna.

i Tags: , , , , , , ab

Röda Korset

  13 comments for “Bengt Westerberg får 123 300.- per möte

 1. 3 april, 2010 at 14:41

  Aj aj Jan-Inge ändra fort, han heter Bengt ;)

  • 3 april, 2010 at 18:07

   Egentligen borde jag låta det stå kvar, men rätt person ska givetvis lastas så därför byter jag. Har strukit 5-6 likalydande kommentarer oxo.. :-) Men, som jag skrev i en annan kommentar, spelar det nån roll vad en loser heter?

   PS Det är INTE första gången jag blandar ihop hans namn med andras…

   • 4 april, 2010 at 04:06

    He he. Lätt hänt :) Per Westerberg är visserligen inte någon person jag gillar allt för skarpt heller, men rätt ska ju trots allt vara rätt :) Det viktiga är ju trots allt att det är fullkomligt sinnessjukt att karln får dessa hutlösa belopp i en organisation som Röda Korset. Henri Dunant själv var utfattig större delen av sitt liv men trots detta skänkte han hela beloppet han erhöll då han fick Nobels fredspris till välgörenhet!

 2. 3 april, 2010 at 15:26

  Jag blev fullständigt hysterisk när jag läste det och jag törs inte utveckla min aggression för då hamnar man väl i fängelse? Men min egen strategi är ganska klar:

  Jag skänker bara pengar till frälsningsarmen…

 3. Anders
  3 april, 2010 at 16:35

  Heter han inte Bengt Westerberg?

 4. 3 april, 2010 at 17:58

  Per?

  • 3 april, 2010 at 18:00

   Spelar det nån roll vad en loser heter?

   • 3 april, 2010 at 19:03

    Om jag nu skall vara lite petig, så är man knappast en loser om man lyfter 123 300:- för ett möte i ersättning.
    Loser är de där stackars tanterna som sitter och virkar och säljer sina alster på en marknad för att stödja Röda Korset. Och de där som stoppar ned pengarna i bössorna eller donerar sitt förmögenhet i ett testamente till RK. Där kan man prata om losers.
    Bengt det är en vinnare som skrattar när han ser sitt kontoutdrag och ser vad korkade folk kan vara.

 5. Pär
  3 april, 2010 at 19:41

  Jag var tidigare medlem i Röda Korset men i år valde jag att inte förnya mitt medlemskap. Det är visserligen ’bara’ 200 kr men det måste alltså till ca 1000 medlemmar som betalar varsin årsavgift för att täcka Westerbergs lön inkl sociala avgifter för ett möte. Helt sjukt….

 6. Muslimska Nyhetsbyrån
  3 april, 2010 at 19:45

  Iof. så har Bengt W. en behjärtansvärd syn på invandring, det och att han vågade uttrycka den gör att han förtjänar en stor eloge.

 7. 3 april, 2010 at 19:53

  Jinge inte undra på … jag tro att du kom att tänka på hornper… och sedan vägrade hjärnan att släppa taget om fyndigheten … inte ovanligt hos kreativa personer.

  Hare gott

 8. Christer W
  4 april, 2010 at 13:54

  Bengt Westerberg är bara en del av det gigantiska isberg som den den nationella och globala ”nödhjälpsindustrin” är (hittar inget bättre ord). Genomgående är det oftast borgerliga potentater som har god försörjning av andra människors välvilja och nöd. Här ser ni också ett av skälen till att de vill att ”nödhjälp” ska vara avdragsgill, det handlar ju om deras egen försörjning.
  T.ex. i Sverige idag tvingas folk jobba ( ( i fas3) för en skitlön av ca 270 kr/dagen i hjälporganisationer och företag av den borgerliga regeringen., samtidigt får dessa organisationer och företag mer än 700 kr/dagen för att de arbetar åt dem.
  Så på så sätt försörjs en hel del borgerliga potentater medan en stor grupp blir allt mer fattigare och utnyttjade.
  Det skulle faktiskt vara bättre för samhället att arbetslöshets understödet var högre och inte tidsbegränsat.

 9. Tharand
  4 april, 2010 at 23:29

  Mig veterligen skänker ”många EU motståndare ner i Bryssel” bort en stor andel av sina löner. Både Eva-Britt Svensson (v) och Carl Schlyter (mp) skänker bort stora summor och Carl Schlyter (mp) har också drivit frågan om att frivilligt sänka sin lön. Har ännu inte hört vad utfallet blev… Eva-Britt Svensson (v) har också uppmärksammat alla gåvor från lobbyister till MEP:arna och skänkt bort dessa till bättre behövande.
  Dra inte alla över en kam, det finns idealister som kämpar för rimligare villkor.

Comments are closed.