Nazister demonstrerar 20 september

Jag har stött på en märklig företeelse på Mohamed Omars blogg, det är några som kallar sig för Al-Quds-
kommittén. Denna ”kommitté”, som mig veterligt bara innehåller två personer, har kallat till demonstration för Palestina 20 september.

Anna Wester: ”Det sprids nu information om en demon-
stration som skall hållas söndagen den 20 september i Stockholm av en grupp som kallar sig Al Qudskommitten. Om man bara ser till texten på affischen så ser det ut som att det är något som Palestinavänner skulle kunna ställa sig bakom. Men de två talarna som annonserats, Mohamed Omar och Lasse Wilhelmsson har vid ett flertal tillfällen visat att de står för åsikter som jag inte tror att någon inom Palestinarörelsen kan ställa sig bakom.”

Bortsett från de underliga uttalanden som Anna skriver om så har det visat sig att man på nazistiska hemsidor och BBS-
er rekommenderar sina anhängare att delta i demonstrationen för att den riktar sig mot – Israel. Landet är visserligen värt åtskilliga demonstrationer, men jag tvivlar på att de som vill verka för ett fritt Palestina också vill demonstrera sida vid sida med nazister. Det finns således all anledning att resa fråge-
tecken inför den samlingen.

Jag sökte på nätet efter denna ”kommitté” för några dagar sedan i samband med att jag skrev om Omar och hittade bara vad andra skrivit om den, ingen hemsida, ingen adress, och inte vilka som ligger bakom den. Men det spelar ingen större

nazism
Så här ser deras affisch ut till 20 september

roll. Jag håller helt med Anna Wester när hon skriver att hon inte tror att någon inom Palestinarörelsen kan ställa sig bakom de åsikter talarna på mötet brukar torgföra.

intressant Forum för Frihet Andra om: , , , , , , , , , svd dag dn ab t

  22 comments for “Nazister demonstrerar 20 september

 1. 15 september, 2009 at 16:36

  Jinge, den 20-e september är Ramadanens sista dag, då många muslimer firar och det kan bli en självklarhet att svänga till demo där man ser (t.ex. Palestinsk flagga eller bild på Al Aqsa moské)! Men jag hoppas verkligen att Omar ska inte plocka upp oskyldiga själar i sin svarta säck! Offer kan bli muslimer som inte känner till Omars senaste utbrott, de som inte har hunnit lära sig språket, etc.

  PS! Han verkligen utför sitt uppdrag på ett professionellt sätt!

  • 15 september, 2009 at 16:41

   Jo jag vet, al-Qudsdagen. Men det hindrar inte att nazzarna nu mobiliserar för att göra sällskap och lyssna på Wilhelmssons och Omars tal.

   Det är därför jag skriver om det, och jag hoppas att många fler informerar om vad detta handlar om.

   • 15 september, 2009 at 18:14

    …men Ahmed rami är med också (läste någonstans minns inte vart)…

 2. Anders E Larsson
  15 september, 2009 at 16:43

  Ja det är trist att man från Omar/Wilhelmssons sida flirtar helt öppet med nazisterna. Israel är väl tacksamma för att få den hjälpen att reta upp folk mot muslimer och israelkritiker. Det är skamligt att utnyttja palestinier för dessa syften.

 3. 15 september, 2009 at 16:49

  Samtidigt så tycker jag att det är bra att Muhammed Omar och Lasse Wilhelmsson kommer ut ur garderoben. Tidigare har ju vissa hävdat att dessa män, tillsammans med Ahmed Rami, har varit israelkritiker. Nu är hatet helt omaskerat och det gör det lättare att handskas med deras åsikter framöver.

 4. M
  15 september, 2009 at 16:50

  Igår demonstrerades på många håll, i London bla annat. Det är 40 år sedan man tuttade eld på al-Aqsa och därför att al-Aqsa håller på att rasa samman på grund av alla tunnlar som gräves under den.

  Mohamed Omar kidnappar al-Qudsdagen. Någon bör lyfta på luren och ta ett ordentligt snack med idioterna i PLO-kontoret i Sthlm så att de gör någon jälva nytta som Abbas-representantar. De bör gå ut och tala om vad al-Qudsdagen är och varför nassar bör hålla sig borta.

  Gör det Jinge, och skriv om hur det går med det.

  • 15 september, 2009 at 17:04

   Gör det Jinge, och skriv om hur det går med det.

   Det vore bättre om någon som kan tala arabiska ringde…

 5. 15 september, 2009 at 16:55

  Jag läste en engelsk bloggpost om al-Qudsdagen. Där hölls den igår, och engelska fascister försökte men misslyckades med att attackera demonstrationen.
  http://leninology.blogspot.com/2009/09/another-washout-for-english-defence.html

  Kvaliteten på demonstrationerna beror alltså väldigt mycket på vilka lokala förmågor som är inblandade. Det skulle bli en annan stil i Sverige om vänsterorganisationer och muslimska församlingar kunde gå samman i det här, och därmed hålla de mer eller mindre bruna figurerna på avstånd. Några av de stora demonstrationerna i samband med Gazamassakern visar ju vad som kan göras.

 6. Sniff
  15 september, 2009 at 21:08

  Det hela är inte lite pinsamt.
  Nu kan israelvänner återigen hävda att palestinier och nassar är kompisar. Typ gräva fram historien Stor Muftin av Jerusalem o Adolf H. under andra världskriget. http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Amin_al-Husayni#In_Nazi-occupied_Europe
  Never ending story.

  • 15 september, 2009 at 21:26

   Det är sklickligt jobbat av Omar och Wilhelmsson…

  • 16 september, 2009 at 08:02

   Istället bör de koncentrera sig på hur sionisterna sammarbetade med nazisterna, exempelvis den senare premiärministern Yitzhak Shamir. Och de kan alltid slå upp stort att Adolf Eichmann själv kallade sig sionist.

   • Sinclair
    16 september, 2009 at 11:37

    Ja, det är ju vida känt hur landet älskade Eichmann för hans påstådda sionism (kan det vara så att det kanske var ett patetiskt försök av Adolf att ställa sig in hos sina fångvaktare under rättegången?). Så till den grad att de skickade underrättelsetjänsten efter honom i Argentina, tog honom tillbaka till landet, ställde honom inför rätta och dömde honom till döden genom hängning. Det är kärlek det!

    • 18 september, 2009 at 08:28

     Ja, visst älskade Shamir Hitler? Mycket av ideologin från Stern-ligan kom därifrån och han önskade sammarbete. Och Eichmann var ju den som ledde det stora nazistiska kibbutz-programmet för att kolonisera palestina och fördriva palestinierna. Det är kärlek det!

   • 16 september, 2009 at 13:56

    Nazismen har inte nationalitet, etnicitet eller religion.
    Inom ALLA folkgrupper, länder eller religiösa grupper kunde man hitta EN nazi-grupp.
    INGEN (under 2-a v. krig) har klarat sig utan nazisterna.
    MEN! Man är skit arg när man ser att de flesta sionister springer runt och gapar stort – ”Muslimer är nazister!”
    ”Muslimer samarbetade med nazisterna!”; ”Muslimer jagade upp judar under 2-a v.krig!” …etc.
    Sen lägger vi upp från andra sidan namn på sionister som var nazister …
    Och allt går i en å samma cirkel år efter år, efter år – och liknar psykosen s.k. tvångshandlingar!
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Tv%C3%A5ngssyndrom

    Jag undrar bara: Varför saknas det vilja att ena krafter för att slåss mot nazister..?
    Jag hoppades under lång tid att just nazism kan vara gemensam punkt för Palestina & Israelvänner att mötas. Men inte det heller kan man hitta! (Eller, låter det naivt från min sida – igen?)

    • Sniff
     16 september, 2009 at 21:16

     Huuuu…. så du menar att antinationalism skulle vara en punkt att enas kring för israelvänner och palestinier??? Sorry men det var det konstigaste jag hört på länge.
     De tre första meningarna lika så. Det är så massiva generaliseringar som jag verkligen undrar var du fått de ifrån? Antingen uppfattar jag det helt fel men jag tror inte det.
     Är detta något som virrpannor i typ AFA kokat ihop? Jag har själv haft samtal med AFA-ungdomar (snarare ungavuxna än ungdomar) och det var så snurrig argumentation och konstiga åsikter att man hade full lust att ge dom en omgång med en historiebok.

 7. 15 september, 2009 at 22:57

  Läser nu på Palestinagruppens hemsida att de inte stödjer demonstrationen.

  http://www.palestinagrupperna.se/pgs-st%C3%A4ller-inte-upp

 8. Ingvar Mattson
  16 september, 2009 at 13:45

  Anonym proxy!

 9. 16 september, 2009 at 13:57

  F.ö. alla har sina högerextrema grupper, så nu – muslimer också!
  Hjälp!

 10. Gripen
  17 september, 2009 at 07:44

  Efter lite insyn i så kallade nynazistiska grupper så kan man säga de är väldigt splittrade.

  De så kallade ”äkta” nazisterna stödjer muslimers kamp mot judarna, och de mer nya reformerade nynazisterna stödjer judarnas kamp mot Islam (läs stödjer Israel)

  Se ”äkta” nazisterna är i minoritet bland nazist grupperna och är väldigt anti USA och Israel och tycker man ska utrotta socialister/kommunister plus liberaler.

  Den andra gruppen ser USA som ett fördömme i kampen mot muslimer, även dessa ser socialister och kommunister som ett hot. jag tycker vi ska vara glada att dessa grupper inte kan samarbete för fem öre.

  Nu till Mohamed Omar ondsinta grupper hittar alltid nyttiga idioter för sina syften.

  • 17 september, 2009 at 11:36

   Det har du formulerat & sammanfattat – lysande!
   Tack!

 11. Sara G
  17 september, 2009 at 17:09

  Har funderat över Omar. Han verkar ha gått in i en massiv depression efter sin mors död och tycks inte längre kunna tänka klart och logiskt som förr. Som om han var fylld av motstridiga, hatiska känslor mot det som han tidigare vördat och aktat, livet. Hur kan ha tillåta sig att sjunka så djupt att han lierar sig med nassarna? Det är obegripligt!
  Lasse Wilhelmsson har helt enkelt gått åt fel håll…

  • 20 september, 2009 at 19:24

   Är Omars mor död?

Comments are closed.