Mohamed Omars demonstration i bråk


Mohamed Omar och Lasse Wilhelmsson skulle tillsammans med ett antal rättshaverister demonstrera idag. Det skulle de göra tillsammans med ett antal brunskjortor och det fanns anledning att tro att det skulle bli stökigt.

SvD: ”Polisen spärrade av hela plattan. Nere på torget pågick en demon-
stration mot Israel med anledning av Jerusalems dag, arrangerad av organisationen Al-Qudskommittén… …- Två personer från motdemon-
strationsgruppen är omhändertagna enligt polislagen. Personerna hade försökt ge sig på den andra gruppen fysiskt och det har vi lyckats förhindra, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen.”

Det blev stökigt, och det var en demonstration mot Iran samtidigt på platsen, Omar är som bekant starkt förespråkare för prästväldet i Iran. Av bilderna att döma så samlades Omar, Wilhelmsson & Co ihop maximalt ett femtiotal personer till sitt möte, oklart hur många av dessa som var nazister.

intressant Andra om: , , , , svd dn ab ex t


12 svar till “Mohamed Omars demonstration i bråk”

 1. Jag såg mycket aggressivitet och var med om att skilja ett par potentiella (de glodda bara ilsket på varandra med en decimeters näsavstånd) slagskämpar, men annars tycker jag det var mer skrikigt än bråkigt. Och det var nog mer än ett femtiotal personer nere på Plattan. Försök räkna på en av bilderna på min blogg: http://bjornbrum.blogspot.com/2009/09/vinnare-pa-al-qudsdagen-israel.html

  I övrigt en ledsam historia som inte gynnade palestinierna, men möjligen egot hos några skrikhalsar på båda sidor om poliskedjorna.

 2. PS. Jag såg ju bara demonstrationen på några tiotals meters håll, men jag undrar om de ”meniga” deltagarna kan rubriceras som rättshaverister eller brunskjortor. Den sortens människor misstänker jag fanns samlade i det mindre gäng som höll till uppe vid talartribunen. DS.

 3. Jag vet inte riktigt vad man ska tro om Mohammad omar, läste idag på SVD att han demonstrerad för stöd till Hizboullah samt utrotningen av staten israel!!

  Oavsett vad denne Omar har gjort så är han definitivt utsatt för en smutskastnings kampanj från den liberala högern. Tycker att SVD’s uttalanden är på snudd till åtalbart. Finns ingen sund eller hederlig rapportering kvar, inom den svenska journalist kåren . Kollar man på plakaten så förstår man att det hela handlar om Gaza och har inget med Hizboullah att göra.

  • Fofo! Du kanske bör läsa på Omars hemsida!? Killen har tagit klivet över, det handlar inte längre om det vi vanliga dödliga kallar radikal islamism…

 4. Vill bara påpeka att ”muslimska organisationer” som var på lista för den här demonstrationen är totalt okända bland muslimer. Jag ska kolla under vecka, men inte en enda organisation har varit under SMR-s paraply (Svenska Muslimska Råd som samlar alla muslimska organisationer) – troligen för att man inte uppfyller krav eller organisationerna är inte registrerade.
  Man måste förstå att MUSLIMSKA organisationer i landet inte är kopplade i den här engagemanget.
  Omars gäng har ingenting med övriga muslimer i landet.

  Du, foto!
  Det är inte viktigt vad man säger utan VEM som säger! Runt om hela världen ser vi folk som skriker för palestiniernas mänskliga rättigheter. Alla är redo att kritisera den ohyggliga apartheid politiken, kända och okända, intellektuella och vanliga arbetare, ungdomar och gamla, människor från väst och öst…
  Just därför behöver vi inte stöd från VEM som helst!
  Israelvänner är desperata så fick de acceptera Sverigeetnokraterna, extrema kristna sionister, etc.
  Palestinavänner behöver inte gå samma väg och acceptera i sin kamp nazist sympatisörer.
  Det är någonting som skadar kampen för palestiniernas frihet och mänskliga rättigheter.
  Vi ser tydligt att en del Israelvänner har fått vatten på kranen efter att Omar började överraska med en rad skandalösa uttalandet och möte med en rad obehagliga typer, med obehaglig bakgrund och åsikter.

  Jag ska aldrig mer skriva om ämnet (hoppas jag) och jag ska försöka ytterligare en gång att ta diskussionen med Omar om allt detta. Vi är många muslimer som har försökt att tala med honom och vi ska fortsätta göra det bästa vi kan – internt. Annars kan det uppfattas att man driver en hat kampanj mot Omar (som foto ovan har sagt)!
  Det är definitivt inte min mening. Ingen av er behöver veta eller tro att jag grät varje gång för varje ord jag graverade in i mina kommentarer eller bloggposter. Det är faktiskt smärtsamt. Omar var en pärla som jag en gång var mycket stolt över.

  • I ärlighetens namn så är jag inte så värst insatt i situationen med Omars radikala omvandling. Om det nu är så som ni beskriver det, ska sätta mig in i det i mån av tid.

   Om inte jag minns fel så skrev Omar en ganska vinklad inlägg för några år sedan i expressen. En islams fientlig artikel som skrevs tillsammans med nån som heter Salam karam (var mediernas guldgosse ett tag!)
   jag läste några inlägg av Omar och även nån dikt samling som var väldigt bra.

   låt oss hoppas på att han skärper till sig, och inte dras in i hat retoriken! han har trots allt kapacitet att leverera väldigt fina texter.

 5. Under hat levererar man ingen bra poesi, hoppas att Mohammed Omar frisknar till och blir sig själv igen, eller ännu bättre.