Kattmatsproducenternas fula tricks..


Den här bloggposten är egentligen lite tveksam. Jag tror nämligen att det är en viss form av reklam även om det också är kritik.

Kritik såtillvida att jag vänder sig emot en av de större producenterna av kattmat. Eller kanske inte så mycket det utan mer deras sätt att påverka mig som väljer att vara kattsambo, dvs. inneboende hos en katt.

Som synes på bilden till höger har jag idag köpt en låda innehållande en ”kattityd-meny”.. Nej det är inte en förfalskning av bilden utan den är äkta och tagen här hemma nyss. Min lilla felina vän tycker nämligen att denna mat är skapligt god och då köper förstås husse hem den för ca 250.- i månaden förutom torrfoder.

Bortsett från Kitekat´s ”Kattitydmeny” finns också ”Jägarmeny”, och ”Charmörmeny”. Säkerligen finns det även andra sorter men jag har inte sett dem än.

Den huvudsakliga skillnaden i innehåll hos dessa olika menyer är lukten. Lukten struntar de flesta katter i bara det inte luktar skämt. Men vi människor som

försörjer dessa svansförsedda kamrater med mat är uppenbarligen utsatta för skämt. Långt drivna skämt.. Jag skulle vilja höra skratten på KiteKat´s reklambyrå..

Men man ska inte tro att det är en tillfällighet att vi tvåbenta tycker att det luktar gott. Marknadsföringsavdelningen har lagt ut miljontals kronor för att testa fram vad vi tycker om lukter, inbilla er inget annat! Och varför tror ni de döper de olika ”menyerna” som de gör..?


8 svar till “Kattmatsproducenternas fula tricks..”

 1. Jinge, snacka om att trilla i kapitalismens fälla :-)
  Finns det ingen kommunistisk alternativmat från Nicaragua att köpa?

 2. När jag hade katt och tvingades köpa mat till den så köpte jag alltid hundmat. Efter att studerat innehållsförteckningen på en burk kattmat och en burk hundmat och funnit att det var exakt samma innehåll blev det hundmaten eftersom den var avsevärt billigare.

  Fast oftast kastade jag ut katten så den fick fixa sitt käk själv, vilket inte alltid var så bra eftersom katten kom hem med sina levande byten. Vilket liv när hustrun ex v upptäckte en mus gående på gardinstången. Katten såg högst fundersam ut över hur någon kunde bli så upprörd när den bidrog med mat till hushållet…

 3. Det helt klart en höjdare med dom här portions förpackningarna,även om det är dyrare.Just att Katten får maten både färsk och att den är varm tror jag är viktigt.Jag brukar ställa några förpackningar ovanför diskbänken i ett skåp där lysröret värmer upp den så att Katten alltid får den i lämplig temperatur.Jag köper ett märke som heter GOURMET COLD och jag reagarade också på den goda lukten,(luktar nästan bättre än min mat ibland).

 4. Haha! Och vi som har hundar vet ju att våra fyrbenta vänner älskar allt som luktar as, så jag undrar vilka aromämnen och hur mycket av sådana man har i hundmaten för att matte och husse ska stå ut :-)

  Katterna kräver ju i alla fall färsk mat och skyr allt som är lite skämt. Jag brukare ibland testa matrester som jag är osäker på på katten, äter hon de det så är det OK, om inte, så kastar jag det. Men hundarna är fullständigt oduliga för det testet.

 5. Jag har en polare som sommarjobbade på just en kattmatsfabrik (sent 80tal i Halmstad)om så var det exakt samma käk som blev till hundmat…(öron ögon brosk rester..you name it)..man gjorde sedan olika satser, där man tillsatte en ESTER ett aromämne…så att ÄGAREN kunde lukta kyckling/tonfisk/vilt etc etc…Sedan placerades skiten i små burkar till naiva kattägare, och i stora burkar till blåsta hundägare. Så ja Jinge dom sitter och asgarvar på PR byrån/fabriken. Värde för en burk ”ourmet” kattmat ca 0.1 öre…metallen är förmodligen dyrare. Man gör förövrigt samma sak med människo godis…(tror du att det är bananer i godis som smakar banan) ESTER ESTER.

 6. Nä det finns inget att ta reda på, det här är allmänt känt och fullt lagligt. Vad som gör att kattmat kostar 250:-/månad…är själva avskräde fabriken (löner, investeringar och distribution reklam + en vacker netto vinst).
  Man är ju inte TVUNGEN att köpa det.

  Hunger är en god krydda, gäller alla levande varelser.

  Min Golden retriever älskar råttor/möss/sorkar te.x – och i en vecka åt hon apelsiner (varför vet jag inte riktigt, jag har frågat men hon lutar bara på huvudet och ser allmänt dum ut)