Internationella lagar gäller för alla?

En av sidans besökare skickade mig en länk till ett inslag från BBC:s program Hardtalk. Jag tyckte att intervjun i sig var så intressant att besökarna här måste få ta del av den. Går man sedan till Youtube så kan man se del ett och tre också.

BBC intervjuar en amerikansk bosättare på Västbanken, en välartikulerad man som hävdar att hans familj bott på platsen i över tusen år. Han är född i New York kan tilläggas, intressant är också hans något lustiga syn på internationell rätt och Genèvekonventionen. Men kika själva på inslaget, videon är åtta minuter lång.

intressant Andra om: , , , , , , , , , , , ab dagen svd dn t


  10 comments for “Internationella lagar gäller för alla?

 1. Gripen
  1 november, 2009 at 15:24

  Jag känner mig sjuk, när jag ser detta.

 2. Palestinier
  1 november, 2009 at 17:43

  De som har medverkat till detta brott är den Israeliska regeringen och den palestinska myndigheten
  Det var just den palestinska myndigheten som undertecknat Oslo avtalet som gav Israel rätt att bygga bosättningar , Det var också den palestinska myndigheten som delade de ockuperade områden till A ,B , C , , När man läser Oslo avtalet då kan man aldrig hitta någon paragraf som handlar om just bosättningarna och därför har Israel utnyttjat detta , den palestinska myndigheten är lika kriminell som Israel

  Västvärlden är jävla duktiga på att kritisera övergreppen i de muslimska länder men icke ett ord om bosättarnas övergrep mot det palestinska folket trots att bosättarna är extremister och skurkar , de är också mycket farligare än de som kallas palestinska terrorister , Världen måste gå samman för att krossa de

  De som stöder bosättningarna är den kristna höger i USA , 40% av de amerikanska kristna bibeltrogna stödet bosättarna , Andelen av amerikanska judar som stöder bosättningarna är 15%

 3. MX
  1 november, 2009 at 18:32

  Våld och terror från judiska 1:ste och 2:dra generationens invandrare drev palestinierna ut från Palestina.
  Förhandlingar har i över 60 år sedan dess inte hjälpt dom tillbaka
  Ergo: Våld och terror fungerar!

  • Sniff
   2 november, 2009 at 08:27

   >Ergo: Våld och terror fungerar!

   Ja det visar man tydligt för omvärlden och sedan begär man stöd och förståelse för den egna saken när motståndarsidan/terroristerna tar till samma metoder!
   Tänk Er själva in i situationen då ena sidan har en gudomlig rätt att stjäla Din mark och Dina ägodelar och mörda Din familj som försöker förhindra detta. Om du gör motstånd är Du en terrorist och all världens avsky och vapenmakt får riktas mot Dig.
   Tänk er om danskar skulle bygga bosättningar men vapen i hand, i Skåne/Halland under samma villkor, eller norrmännen på västkusten? ”Vi var här en gång i tiden och därmed får vi återvända och sno tillbaka vad vi vill!”
   Tycker att tänkandet som bosättaren ger uttryck för underminerar moralen och världsordningen. Det blir ett slags Carte-blanche för förövaren. Man får stjäla och döda bara Gud och ens övertygelse är rätt!

 4. 2 november, 2009 at 00:15

  Mina förfäders förfäder har kommit från Kaukasus för 560 år sedan…
  Har jag rätt till ett hus upp i fjällen då..?
  Och det var många som invandrade därifrån till Balkan.
  Så kan vi återvända och bygga upp en stat istället?
  Det är väl ett land utan folk?
  Även om det finns lite folk – strunta i det! Kör bara på..! Vi kan få Kaukasus att ”blomma”!

 5. Sniff
  2 november, 2009 at 08:34

  Internationella lagar gäller inte Guds utvalda folk som kommer slå emot alla tvivlare med ”förintelsehistorien”! Jag undrar var någonstans dessa sjuka tankar föds? Jag tror i inte det är frågan om en konspiration utan något som successivt och med hjälp av omständigheterna växer fram. Tittar man på skeendet i retrospektiv kan det verka att man planerat detta från första början. Nackdelen är att det blir svårare och svårare att uppbåda sympati för staten Israel och dess försvarare.

  • 2 november, 2009 at 15:22

   Sniff!
   Varför skriver du förintelsehistorien med citattecken?
   Är det för att du själv är dålig på historia?

   • Sniff
    3 november, 2009 at 08:01

    Nä du kära vän historia är just något som jag är bra på och läst mycket av.
    Avstå gärna från den aggressiva tonen om du inte glömt en smiley. :-)
    Varför jag skriver inom citattecken är att jag anser att förintelsen och historien om den används som ett slagträ för att rättfärdiga staten Israels existens stöld och våld gentemot palestinier samt dess sätt att ingjuta dåligt samvete i främst kristna-vita européer/kaukasier och mjölka dessa på sympati. Citattecknen är en markering för detta. (Läs gärna Beyond Chuzpah av Finkelstein.)
    Anser att förintelsen ett ämne som enbart får studeras om det kommer fram rätt slutsatser. Annars är inte forskning eller diskussion kring denna tillåten/rätt. Jag förnekar INTE judiska förintelsen och suger INTE i mig allt i alster som Faurison eller Germar skrivit men jag anser att vi har rätt till en åsikt och rätt till tvivel på vissa punkter.
    Anser att mordet på armenier, kineser i Manchuriet, oliktänkande i Sibirien, bosnienmuslimer på 90-talet m.m. är minst lika stora brott som de efterlevande inte fått kompensation för eller ”lyckats slå mynt ”av på samma sätt.
    Önskar inte gå i polemik om just detta ämne här. Det finns andra forum vi kan debattera detta. Tack.

 6. M
  2 november, 2009 at 09:07

  Jag mår så illa av den här gubbens tal att jag inte vet vad jag ska säga. Fullständigt horribelt. Det som är mer horribelt är att det finns så många som stödjer detta infernaliska trams. Denna salongsfähiga girhighet, denna nakna psykopati, denna osminskade frossande slukande av andras existens. Det som fattas ju är huggtänder och några bloddroppar runt gubbens mun så skulle han bli en parodi på sig själv.

  Fasansfullt att folkpartister exempelvis ens kan respektera sådana typer. Jag förstår inte att dessa mäniskor blir bjudna att föreläsa på universitet, att någon ens vill ta en sådan bosättargubbe i handen.

  Stakars palestinierna. Stackars, stackars alla människor om den här gubbens resonemang blir norm.

 7. Kadima
  2 november, 2009 at 23:44

  Undvik skriva kommentarer när du är berusad!! / Jinge

Comments are closed.