Imbecilla dårar inom Försvarsmakten?En något överraskande uppgift presenteras idag i Svenska Dagbladet, det är att svenskarna blivit alltmer negativa till ett medlemskap i det som kallas ”försvarsalliansen” Nato.

SvD: ”Stödet för att Sverige ska gå med i Nato sjunker. En opinions¬mätning som SvD låtit göra visar att 23 procent av befolkningen är positiva till ett medlemskap, omkring hälften är uttalat negativa. SvD/Sifo har under ett antal år mätt svenskarnas inställning till om Sverige ska ansluta sig till försvarsalliansen Nato. Senast nu i maj. Den mätningen visar att 50 procent av de tillfrågade inte tycker att Sverige ska ansluta sig till försvarsalliansen och att 23 procent tycker att vi ska göra det. Resterande 27 procent är tveksamma eller vet inte. Andelen som är positiva till ett svenskt medlemskap har sjunkit med 10 procentenheter jämfört med den förra mätningen som gjordes i mars 2009.”

Personligen så är jag rätt säker på att detta beror på kriget i Afghanistan. Vi har sett hur våra soldater kommer hem i likkistor prydda med den svenska flaggan och jag tror att alla är övertygade om att ett Natomedlemskap ökar frekvensen av dödade svenskar. Vi har ju Libyen som också är aktuellt just nu, och nu tycker (S) att vi ska skicka ner flottan.

Svårare än så är det inte, svenskarna har fått se värnplikten försvinna och har sett konstiga annonser från Försvarsmakten som skräpar ner vår offentliga miljö med beskyllningar mot våra kusiner och andra underligheter, här illustrerat med en fråga om Afghanistan. Man har också sett annonser där man föreslås övertyga någon medpassagerare om att hon/han ska gå av en station tidigare. Allt fler tror att försvarsmakten består av ett antal imbecilla dårar, skulle vi gå med i Nato skulle ännu fler liv gå till spillo.

Det underlättar givetvis inte när en värnpliktsvägrare, eller om det var vapenvägrare han var, blir försvarsminister. Tolgfors har gjort ett bedrövligt intryck på det svenska folket medans hans företrädare var en rakryggad karl. Att stödet för Natomedlemskap går nedåt är därför knappast någon överraskning, tvärtom skulle det vara en kioskvältare som stödet för Nato gick upp.

it Andra om: , , , , , svd123 dn ab ex


4 svar till “Imbecilla dårar inom Försvarsmakten?”

  1. synd att de nordiska länderna inte ingick i den allians de pratade om efter kriget, vi har mer gemensamt med deras politik, kultur, synsätt m.m än med frankrike(ok, våran kung har rötter där) och USA

    • Var är Frankrikes kung i dag?

      Just det! Inte så mycket gemensamt trots allt.