FP-grupp – Meningslös

Personligen har jag svårt att tro annat än att gruppen är tillsatt helt och enbart för att förmå deltagarna att rösta ja när tilläggspropositionen kommer upp i Riksdagen.

AB: ”Nu ska en intern grupp få tyst på FRA-kritikerna i folkpartiet. Bland de inbjudna finns nejsägaren Camilla Lindberg. – Är det en pr-kupp får man väl hoppa av, säger hon till aftonbladet.se.

Lindberg var den enda i regeringspartierna som vågade trycka på nej-knappen när den hårt kritiserade signalspaningslagen röstades igenom den 18 juni. Efteråt har stödet växt. Riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (fp) ångrar i dag att hon la ner sin röst. Även riksdagskollegorna Cecilia Wigström och Maria Lundqvist-Brömster har gått över till nej-sidan.”

”Det bästa sättet att lyssna till den oro som finns är att se till att de förbättringar av skyddet av integriteten som regeringen ska presentera i höst blir så starkt som möjligt”, skriver folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag i ett pressmeddelande enligt DN.

Jag är övertygad om att nu partistrategerna vaknat och insett att man nu måste rädda det som räddas kan. Jag minns inte att jag någonsin sett en regering som blivit så till den grad nedsablad som den nu sittande. Att dessutom moderaterna tappat rejält i SKOP beror givetvis delvis på FRA-lagen, men jag är också övertygad att bristen på ledarskap är avgörande. Det är knappast speciellt många som tror på Fredrik Reinfeldt som moderatledare, än mindre som statsminister.

Men en arbetsgrupp, som inom Folkpartiet, är en helt bortkastad åtgärd. Knappast någon

FRA-lagen

kommer att anse att denna lag ska finnas kvar, det spelar ingen roll ifall de egna FRA-kritikerna plötsligt ändrar uppfattning, snarare är det precis tvärtom. En förutsättning för att komma ur detta med hedern i behåll är att man river upp lagen och tillsätter en tvärpolitisk utredning av mycket stort format, om ens det hjälper idag. Det finns knappast någon politiker som nu törs ställa sig upp och byta åsikt från ett nej till ett ja.

AB1 DN1 SvD1 i t

Andra om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]FRA-lagen, Integritet, DDR, Spionlagen, Östtyskland, Bodströmsamhället, Högerregeringen, Moderaterna, Opinion, Sverigedemokraterna, Piratpartiet, Politik, Folkpartiet[/tags]

  1 comment for “FP-grupp – Meningslös

  1. Peter PC Carlsson
    19 juli, 2008 at 20:09

    Bloggreklam undanbedes! / Jinge

Comments are closed.