Doc Morris, ett farligt ApotekMärit Wikström heter en person som är något slags talesperson för ett av de nya privata apotek som har dykt upp i landet. Dykt upp kanske är fel ord för de etablerar sig bara där det finns ett stort kundunderlag, som t.ex. i Sollentuna.

TT/SvD: ”Tolv personer stacks med samma nål när ett apotek erbjöd sina kunder att prova ett nytt hälsotest som bland annat innebar ett blodprov. Personalen som utförde blodproven var inte legitimerad och apotekskedjan Doc Morris i Sollentuna utanför Stockholm efterlyser nu dem som kan ha smittats av den återanvända nålen, skriver Dagens Medicin på nätet.”

Enligt Expressen så säger Marit Wikström på Doc Morris att risken för att någon smittats av Gulsot eller HIV är – minimal, en uppgift som verkar lika seriös som att använda samma nål till massor av patienter. Man kan konstatera att de privata apoteken utökar sin ”service” gentemot kunderna, något som i det här fallet i värsta fall kan betyda att någon smittats av en kronisk och dödlig sjukdom. Blodprovet sades mäta glukosnivåer och hemoglobin, det finns all anledning att fråga sig om man kan lita på att Doc Morris har personal som är kvalificerad nog att avläsa svaren på de instrument som används.

Till och med barn vet att man inte ska använda begagnade nålar, men det är tydligen ingen kunskap som man efterfrågar vid anställningen på företaget ifråga. Stackars Sollentunabor och resten av dem som bor på orter där detta företag leker ”Apotek”.

it Andra om: , , , , , , , ex svd dn ab hd


3 svar till “Doc Morris, ett farligt Apotek”

  1. Det där är vad vi i industrin kallar för en Win-Win. Blir de sjuka har vi medicinerna! Alla vinner.

    Den drognasaren i sollentuna går jag inte till, jag går till apoteket, bättre läge, bättre sortiment och kompetentare personal.

  2. Men kräver man ingenting av de som anställs på det där apoteket? Har den anställde aldrig själv lämnat prover?

  3. Jag tror inte att det handlar om dumhet eller brist på utbildning. Det det handlar om är cynism och snålhet.Kunderna, patienterna representerar inget annat än dollarmärken i ögonen på folk från dessa företag. Sverige 2011 börjar påminna mig alltför mycket om Egypten 1990.