Dagens Bild – Villa Fjolle (Simon Spies)


Den danske resebyråkungen Simon Spies lät bygga detta hus på Torö nere i Nynäshamn.

Han tillbringade somrarna i huset och lät dagligen flyga in de danska dags-tidningarna som släpptes från ett flygplan ovanför huset. Han hade ett antal tämligen bisarra vanor. Bland annat hade han, likt Hugh Hefner, en hel bunt småflickor med sig i huset. Där lär de ha fått gå omkring helt nakna.

Soffan på bilden sitter vid en vägg med ett stort fönster. Fönstret sitter under vatten-ytan i swimmingpoolen så han kunde sitta och titta på de badande flickorna. Då jag tog bilderna 1973 var vare sig Simon eller några nakna damer på plats..

Simon Spies gjorde sig under sitt liv känd som en mer eller mindre pervers person. Hur det var i verkligheten vet väl bara de berörda, många misstänkte att allt var en cirkus skapad bara för att få maximal publicitet. Men en sak kommer han inte undan även om han nu inte finns bland de levande. Han var faktisk dansk, och DET är i alla fall sant..

Andra bloggar om: , , , ,
[tags]danmark, spies, resebyrå, torö, nynäshamn[/tags]


6 svar till “Dagens Bild – Villa Fjolle (Simon Spies)”

  1. Man kan nog säga mycket om nämda Simon, få vet sanningen. Den enda sanningen man vet är att han var en enorm entreprenör med fingertoppskänsla!!

  2. Vem äger huset i dag? Janni Spies?
    För övrigt är ju det fantastiska Villa Fjolle ett bevis för att kapitalisterna var roligare förr. Sedan Stenbeck lade näsan i vädret känns det tomt.

  3. En av Simon Spies idéer var att korsa jordgubbar med hasch. Så kund man käka jordgubbs-tårta och bli hög samtidigt…
    För övrigt vet jag att grannarna var mindre glada av att bli väckta tidigt på morgon av tidningsplanet.

  4. Med dagens gen- og bioteknik er det muligt at lave disse jordgubbar. men hvor blev den million som Spies donerede til formålet af?
    Og så er der jo, desværre, også et par juridiske problemer…