Carlgren och Kalle Anka-politik


Jag har några gånger roat mig med att peka på den helt uppenbara missbedömning som Fredrik Reinfeldt gjorde när han tillät Andreas Carlgren besätta rollen som miljöminister, för en roll är det, och han spelar den med samma frenesi som Helan och Halvan skulle ha gjort. Gladast av alla är förstås Miljöpartiet som idag helt kan avstå från politiska utspel och bara sitta still och invända 19 september.

Deras främsta partiarbetare heter nämligen Andreas Carlgren. Vore det inte för att han är på riktigt så skulle knappast de rödgröna ens kunna fantisera ihop en figur som så fullständigt pulveriserar sitt departement som just Carlgren. Han måste vara alla spinndoktorers våta dröm och han får Toblerone att verka som ett smaklöst dammkorn som krävs mikroskop för att upptäcka. Idag gör Aftonbladet det som jag har gjort några gånger, de pekar på den ”miljöpolitik” som Carlgren ägnar sig åt.

AB: ”Under flera decennier har Sverige aktivt kämpat mot jakt på val. På Internationella valfångstkommissionens (IWF) möte som inleds i marockanska Agadir på måndag kommer Sverige därför att säga – ja till valjakt. Andreas Carlgren skriver i ett pressmeddelande att han vill minska valjakten och menar att det är därför han vill tillåta jakt. Kärnkraftslogik eller centerpartistisk utvecklingsoptimism, resultatet blir jakt på hotade arter.”

Ja vad säger man? Jag avstår från att skriva precis vad jag tänker, jag vill att även barn ska kunna hitta till bloggen utan att möta ett språk som de aldrig får läsa/höra annars.

AB: ”På hemmaplan har Andreas Carlgren och Centerpartiet utvecklat en liknande varglogik. Vargen är hotad, alltså tillåter man jakt på varg. I klimatfrågan vill EU-kommissionen gå vidare och siktar på en utsläppsminskning av koldioxid på 30 procent, många länder sluter upp men uppenbarligen inte Sverige.”

Jag har tidigare nämnt Helan och Halvan, man kan förstås dra in även Monty Python’s Flying Circus i resonemanget, men Carlgrens agerande gör att begreppet ”Miljöpolitik” blir svårt att använda i framtiden.

AB: ”Andreas Carlgren vill minska biltrafiken, alltså säger han ja till Sveriges största motorled. Han vill värna Östersjön, alltså låter han Gazprom dra en gasledning genom det känsliga innanhavet.”

Jag inser att landets alla miljöpartister slår sig för sina knän och kiknar av skratt när de ser och hör Andreas Carlgrens olika dumheter, eller den politik som Centerpartiet nu kanske kan anses föra. Tyvärr så handlar det mer om något som snarare kan betraktas som en tragedi, Carlgren själv utgör ett levande bevis för att statsråd ibland kan behöva sin pension efter några år i regeringen, för med handen på hjärtat, vem skulle vilja anställa Carlgren efter att han slagit ifrån sig kritiken år efter år likt en icke helt obekant seriefigur? Att han drar med sig sitt parti över kanten blir väl närmast bara en extra krydda?

i , , , , , , , ab1 ex dn12 svd1 t


8 svar till “Carlgren och Kalle Anka-politik”

 1. Man får ju ändå säga att Anderas Carlgren (C) är mycket konsekvent.

  Han vill minska biltrafiken genom att bygga fler motorvägar

  Han vill skydda skogen och öka den biologiska mångfalden genom att spara 210 miljoner kronor per år i tio års tid.

  Han vill minska utsläppen av näringsmedel i Östersjön genom att avskaffa skatten på handelsgödsel……

 2. Det skulle förövrigt vara intressant med ett bildkollage med bilder på Andreas Carlgren, det finns bilder där han gör extrema miner.

 3. Medhåll Jinge. Men avgick inte socialdemokratiska stadsråd oftare när drevet gick. Jag har känslan av att så inte är fallet för borgarnas Allians. Tänk bara på KD representant Mats Odell. Hur många blunders har inte den manen gjort under sin tid i Rosenbad, eller Carl Bildt eller Jan Björklund, eller Sten Tolgfors eller Sven Otto Littorin eller Tobias Billström eller Nyamko Sabuni eller Maud Olofsson… Listan kan göras lååång, men ändå sitter de kvar. Det hade inte hänt och det hände inte heller under Göran Perssons tid eller hur?

  Jag säger bara: BORLIGA MEDIER!

 4. Jag är miljöpartist och jag kiknar inte av skratt.
  Snarare förfärad och rädd vad denna regeringen
  bevisat sig vara kapabel att göra… eller rättare sagt inte göra.

 5. Det står BLAND ANNAT att man inte ska använda kommentarsfunktionen som brevlåda. Det står mer oxo… / Jinge

 6. Jag förstår inte att du jämför Carlgren med Helan och Halvan, att misskreditera ett par hederliga yrkesmän så är inte just. ;)