Arenaidiotin – Politisk hybris

Stockholms politiker tycks inte ha märkt att det är arbetslöshet, inte heller har de insett att socialbidragen kommer att öka enormt beroende på den borgerliga politiken.

AB: ”I går fattade kommunalpolitikerna i Stockholm beslut om att bygga en ny fotbollsarena, strax söder om Globen. För även om stockholmspolitikerna helst talar om evenemang och konserter kommer 2,7-miljardersbygget först och främst att bli hemmaplan för Hammarby. Kostnad: 2,3 miljarder”

I vilken division Hammarby kommer att spela då är oklart, men den nya arenan ska vara färdig till år 2012. Samtidigt så har första spadtaget grävts för den nya arenan i Solna av vår blivande drottning, Victoria, och det talas allmänt om att Djurgårdens IF vill bygga en ny arena ute vid Östermalms idrottsplats. Dessutom, berättade Sveriges Television, Brommapojkarna vill också bygga en arena någonstans.

Vi kommer således inom en relativt snar framtid ha minst tre arenor av allsvensk klass, möjligen fyra.

Det finns all anledning att fråga sig om man har för avsikt att trolla fram publiken till dessa arenor, för på något sätt måste de betalas. Visst, har man som FC Barcelona, en publik på minst 60 000 betalande till varje match, till stor-

Arena

matcher 90 000, ja då behöver man inte ens dra igång en miniräknare för att förstå att det handlar om mycket stora pengar, men det finns ingenting som talar för att den betalande publiken skulle nå sådana publiksiffror så att tre topparenor kan betala sig. Det fungerar kanske i Göteborg, men inte i Stockholm. —> intressant Andra om: , , , , , , , ab svd1 dn lasse t

  11 comments for “Arenaidiotin – Politisk hybris

 1. Sniff
  15 december, 2009 at 09:27

  Jisses ännu en!?!? Vore det inte bättre att bygga några tusen lägenheter med vettiga hyror som vanligt folk har råd att bo i??? Prata om att detta bidrar till politikerförakt.

  • 15 december, 2009 at 09:38

   2,3 miljarder räcker till många nybyggda lägenheter..

  • M
   15 december, 2009 at 09:53

   ”några tusen lägenheter med vettiga hyror som vanligt folk har råd att boi”
   Det är inte meningen att det ska finnas sådana. Det som alla vet är att den dagen då vi har massor av hemlösa på gatorna inte dröjer så värst länge. Klasssamhället är faktiskt ett mål för de partier som styr Sverige idag. Klass samhälle betyder faktiskt att rätt många inta ska bo någonstans. Skillnaderna måste bli synliga. Antigen har man råd att bo till marknadspriser eller så slipper man bo alls.

 2. palle
  15 december, 2009 at 10:05

  Fan, där strör man runt miljarder på arenor där vuxna män tittar på andra vuxna män som på heltid jagar en boll på en gräsmatta?!? Fotboll är dagens opium för folket. Miljoner sitter fastklistrade framför sina tv-n lördag och söndag sittandes i soffor och ätandes chips. Idrot? My ass! Ut och rör på fläsket för tusan!

  Samtidigt kan man läsa om att allt fler kommuner inför avgifter för de som vill åka skidor på spårade spår.

  Det borde ju vara precis tvärtom. :-S

 3. palle
  15 december, 2009 at 11:27

  @mr Biz: Det var precis min tanke också. Kan inte låta bli att dra paralleller till romarriket – vår västliga civilisation som vi känner den har passerat sin topp och nu är det nedförsbacke som gäller.

  Vad för samhälle kommer födas härnäst? Det är ju upp till oss!

 4. M
  15 december, 2009 at 11:50

  :-D

  mr. Biz när han är som bäst!

 5. Wonder Warthog
  15 december, 2009 at 14:13

  Här på landsbygden 10 mil från Stockholm planerades det en jättearena i ett nedlagt kalkbrott! Arenan skulle enligt förespråkarna få all TV-sänd idrott och alla TV producerade/sända kulturevenemang. Planerna var stora! När jag som dåvarande politiker lite stilla undrade över den planerade arenatätheten i Hufvudstaden, sades jag vara en negativ bakåtsträvare. Numer ligger kalkbrottet öde och börjar delvis se ut som en insjö. Dom kommunala tusenlapparna och den kommunala politiker- och tjänstemannatid som lades ner i projektet får skattebetalarna aldrig tillbaka. Så kan det gå när hybrisen slår till!

 6. 15 december, 2009 at 17:11

  ”Bröd och skådespel åt folket”, fast nu försöker man tydligen slopa brödet och bara bjuda på skådespel.

 7. Lars
  16 december, 2009 at 10:31

  Bara avundsjuka från Stockholmspolitikerna. Malmö har en ny stadion och en ny hockey arena. Klart att det sticker i ögonen. Där har ni orsaken till varför man vill bygga nya arenor i Stockholm.

 8. catarina
  16 december, 2009 at 14:48

  Det är alldeles för mycket fotbollsplaner och liknande. I vårby gård ligger det plan efter plan efter plan av dessa fula trådinhägade saker. Lekplatserna daremot står i träda. Bygg jazzclubar istället. Numera är musiken i minoritet.

 9. t
  17 december, 2009 at 11:21

  Mailadress?

Comments are closed.