Anser ALLA politiker att de är viktiga?


Idag framkommer det att det inte bara är i Uppsala som politiker är omnipotenta. Det gäller uppenbarligen hela landet, och alla skyller de på samma sak. De måste vara friska så att de kan fatta beslut. Men om hälften av politikerna är sjuka i svininfluensan, varför kan inte då de friska politikerna fatta nödvändiga beslut?

AB: ”I går kritiserades landstingspolitikerna i Uppsala som fått förtur till vaccin mot svininfluensa. Men även i Dalarna och Gävleborg går politikerna före i kön. Ann-Margret Knapp, 63, tillhör ingen riskgrupp och ska enligt landstingets hemsida få sitt vaccin i januari 2011. Trots det vaccinerades hon i fredags. – Det är ett beslut från landstingsledningen och smittskyddsläkaren att vaccinera landstingsråden, eftersom vi är krisledningsnämnd, säger hon. Ingalill Persson (S), landstingsråd i Dalarna, har också vaccinerat sig. Hon har samma försvar: – Vid en större kris ska vi kunna fatta beslut om att omprioritera ekonomiska resurser, säger hon.”

Givetvis kan jag svara på min egen fråga. De friska politikerna kan fatta alla nödvändiga beslut även om hälften av deras kollegor ligger nedbäddade och är sjuka. Allt tal om att ”vi måste kunna fatta beslut” och bara rena bortförklaringar, de anser själva att de är så viktiga att de till varje pris måste gå före i kön. Det är givetvis nonsens och det visar med all önskvärd tydlighet att de anser sig vara förmer än andra.

Nu borde väljarna notera väldigt noga vilka politiker som tränger sig före så att de kan stryka dessa från valsedlarna i september 2010. Observera omröstningen i högerspalten! —>

intressant Andra om: , , , , ab12 svd12345 dn123 ex12 t


9 svar till “Anser ALLA politiker att de är viktiga?”

 1. Bra att du börjat skriva OM politikerna. Det är viktigt, om vi vill ha demokrati, att politikerna lever enligt de regelsystem som de påtvingar undersåtarna. Tyvärr blir kritik mot politikerna ofta stämplat som politikerförakt. I den PK offentligheten stämplas däremot aldrig politiker för att hysa politikerföraktets grund: människoförakt. Bengt Nerman skriver i sin bok ’Den offentliga lögnen’ om just politikernas människoförakt. http://www.bokus.com/b/9789189044074.html

  ”I den hierarkiska relationen ser inte de däruppe dem därnere och hör inte heller på dem. Man ser bara sin egen grupp eller klass. Och det blir självklart att man har de förmåner man har eller skaffar sig. Klyftan är på en gång en klassklyfta och en verklighetsförnekelse.
  Problemet är att Sverige samtidigt är en demokrati. Därmed uppstår, upptill, ett behov av att förklara och ursäkta det som sker, att legitimera de egna handlingarna och att övertala dem därnere om att allting är på en gång nödvändigt och sker till det bästa. Klyftan börjar, uppifrån, att se ut som en informationsklyfta. Nerifrån ser klyftan mera ut som en förtroendeklyfta. Misstron stegras till förakt, politikerföraktet. Men alltmer uppmärksammar man det förakt som går uppifrån och ner och som är politikerföraktets grund: människoföraktet.”

  Bengt Nerman ger ett lysande exempel på hur långt politikerna kan gå i människoförakt utan att någon reagerar.

  ”Slutdebatten i TV krönte vad som kanske är den grövsta kränkningen av svenska folket och av demokratin i modern tid. Där satt politikens huvudmotståndare sida vid sida och utlovade var sitt EU: ett borgerligt om vi röstade på Carl Bildt och ett socialdemokratiskt om vi följde Ingvar Carlsson. Tillsammans sa de ”Tro på oss, Lita på oss!” Sällan har klyftans innebörd stått klarare.”

 2. många av våra politiker beter sig så som syd Europeiska politiker gör med arrogans gentemot sina väljare o gentemot demokratin. en elit som tar sig alla rättigheter som skiter i vett o etikett o moral. att vissa politiker tror sig vara oersättliga visar bara på att de inte lever i verkligheten. Om nån politiker skulle dö i morgon, kommer då samhället att kollapsa? Är det konstigt att politikerföraktet växer?

 3. När man sedan ser en del kommentarer i media på det hela får man intrycket av att vissa är mer än lovligt naiva.
  Soporna kommer hämtas, brandkåren kommer rycka ut, skolor och vårdcentraler kommer öppnas och städas, lärarna kommer gå till sitt arbete, löner betalas ut, industrin producera varor om så 75% av alla landstingsråd är sjuka en vecka. Samma sak om halva regeringen ligger sjuk en eller två veckor.
  Sverige stannar inte på storhelger eller under en semesterperiod.

  Vi alla bidrar till att få landet att rulla på som vanligt utan att ett landstingsråd talar om vad som skall göras varje dag.

 4. jag som brukar lägga min röst på Sossarna vill gärna höra vad Mona Sahlin tycker om detta eller har hon också ett plåster på armen?
  medans många går till vårdcentralerna o skickas hem med motiveringen att vaccinet är slut eller att det är inget fel på dig ta en alvedon så blir du bättre o dagen efter så dör patienten medans politikerna får tillgång till vaccinet.
  jag känner inte igen Sverige idag jämfört med när jag flyttade hit för 25år sedan det är som natt o dag o faschismen o arrogansen o människoföraktet breder ut sig bland våra makthavare.

 5. Enligt en vännina till mig, som har en dotter på en viktig post inom sitt parti och nu sitter i Riksdagen, så händer det något med en människa som kommer in i Riksdagen. En slags negativ metamorfos som innebär att han/hon nästan redan från start börjar ett fjärmande från s.k vanligt folk. Det tycker jag att man också kan noter så här från nedan, när man lyssnar på en del statsråd. Verkligheten tycks ligga långt ifrån dem.

  • Det är inte vi, folket, som skall vara rädda för politikerna utan politikerna skall vara rädda för oss! ;-)

   Inte alla politiker är helt fjärmade från folket, men rätt många är det. En vän till mig sysslar med politik på heltid och det man får höra av han kräver en stark mage och smälta. Ha inga illusioner om att bara höger- eller vänsterpolitiker som får makt och förakt på hjärnan. Jag skulle kalla det partiöverskridande beteende.
   Själv skulle jag inte kunna syssla med politik på heltid, mina moraliska spärrar sätter käppar i hjulen.
   Politiker behöver granskas hårt. Vi har i vår kommun indicier på att det förekommer starka egenintressen i vissa byggnads projekt. Problemet är att det är bara indicier och kan ej bevisas i domstol och eftersom det inte är åtalbart så forsätter politikerna att med sina ”affärer”.

 6. Det är ingen liten sak att veta om vi kommer att leva i ett samhälle där individuella rättigheter ska ha företräde framför kollektiva rättigheter
  Alla medborgare ska vara like inför lagen men det är en minoritet som trampar på majoriteten rättigheter
  Det är en överlägsen rank med en hedersplats som är samhällets härskare

  Det är en växande klyfta mellan politikerna och folket , Sverige har alltid varit en tunn demokrati och med liten solid allmänhetens deltagande
  Det är bara ” rösta och hålla käften ” , detta visar politikernas hyckleri , opportunism , brist på moralisk återsamhet och förakt för lagen

 7. Vad som stör mig mer en politiker som smitter förre i kön är att media inte rättar saker och gör uppföljningar på deras artiklar.

  Kvinnan som fick ”dystonia” av normalt influnsa vaccin blev ”botad” av aromatiskt syre behandling. Vilket betyder det var så hon var inbildningssjuk eller bluffade. Om ni inte kommer ihåg henna var det den så kallade ”cheerleadern” som bara kunde gå backlänges och springa inte gå normalt

  Så det är ren skräck propoganda i våra medier och nu har tillverkarna av antiviruset förhandlat bort deras ansvar om något går fel med vaccinet.

  Allt detta stör mig mycket mer en fifflande poliker som smiter före just nu

 8. Alla (S) politiker är viktiga och borde enligt lag få gå före i vaccinationskön. Ända tills dom får en överdos….