Överdos av OS?

Trots att jag är mycket hockeyintresserad så såg jag inte matchen mellan Tre Kronor och Slovakien. Jag har helt enkelt fått en överdos av tittandet på Olympiska spel. Tyvärr så tyckte jag mig förstå tidigt att skillnaden mellan transatlantisk hockey, med bland annat de mindre rinkarna, och den europeiska varianten skulle fälla utslag. Nu blev det redan mot Slovakien vilket visar att bredden inom hockeyn ökar, och troligen att Slovakien var bättre.

Nu är det förstås en försvårande omständighet för TV-tittarna att sändningarna börjar vid 18-19-tiden i TV. Många viktiga grenar avgörs då folk sover, men i morse hade jag givetvis kunnat följa matchen men gjorde det inte, jag hade redan fått en överdos. Jag har inte följt OS på ett antal år, men jag minns att samma sak hänt förut. Har man tragglat sig igenom ett antal timmar med föga inspirerande grenar så slutar det med att man somnar i TV-soffan.

Fast visst, ska tjejerna åka stafett ikväll så kanske jag orkar titta, men knappast på Anjas andra åk i storslalom. En majoritet av de som röstat i Aftonbladets nätundersökning visar att läsarnas inställning till hockeyn kan sammanfattas i ett ord – fiasko. Men jag tror inte att det bara är tränarbyte laget behöver, jag tror att landets hockeyrinkar behöver krympas så att spelet blir mer transatlantiskt. Annars riskerar hockeyn mötas av minskande publikintresse, något som skulle drabba oss hockeyälskare onödigt hårt.

intressant Tags : , , , , , , , , , , , dn svd ab12 t

  11 comments for “Överdos av OS?

 1. 25 februari, 2010 at 10:38

  Jag är helt förskonad från OS. Det är knappt jag vet att det pågår. Jag är nog inte så sportintresserad?

  • 25 februari, 2010 at 14:55

   Jag är sportintresserad, men ibland kan det faktiskt bli för mycket.

 2. Gösta Berling
  25 februari, 2010 at 10:41

  Intressant att se att Foppa aldrig blev det sänke som du Jinge förutsåg, enligt dig skulle han ju bli skadad redan vid första tacklingen… Å andra sidan kan man ju inte heller säga att han lyfte laget. Fiasko för Tre Kronor är kanske väl hårt att säga, men det går naturligtvis inte att ge laget godkänt när de åker ut redan i kvartsfinalen. Ingen av spelarna kan sägas ha varit bra, samtliga var antingen mycket eller ganska dåliga och då kommer man inte långt i en OS-turnering.

  OS är ju ännu inte slut men hittills har det, för Sveriges del, bjudit på ömsom vatten ömsom vin. Dock, tack vare skidåkarna, kanske lite mer vin än förväntat !

  Det är givetvis omöjligt, även för en mycket idrottsintresserad, att hinna och orka se allt. Jag har sett det jag kunnat, men ännu inte blivit överdoserad …

  • 25 februari, 2010 at 14:42

   Intressant att se att Foppa aldrig blev det sänke som du Jinge förutsåg, enligt dig skulle han ju bli skadad redan vid första tacklingen… Å andra sidan kan man ju inte heller säga att han lyfte laget.

   Foppa beskrevs som undergöraren, och det ÄR han då han är frisk och i form. Han var ingetdera nu och Tre Kronor hade absolut tjänat på att ta in en yngre och vassare spelare. Samtidigt är jag glad över att han klarade sig utan att skadas mer, och att det fanns en påtaglig risk för det kan du knappast förneka.

   • 25 februari, 2010 at 22:10

    Det är alltid risk att hockeyspelare skadas, inte större för Foppa än någon annan.

    Foppa har varit extremt skadedrabbad de senaste åren. Har du inte koll på sådant?

    • 26 februari, 2010 at 02:09

     Ibland undrar jag om du inte är praktexemplet på internettroll. Du måste vara en av de mest idoga meningsmotståndarna jag har under alla omständigheter. Skulle jag skriva att en boll är rund vore du den första att hävda att just det inte var riktigt sant.

     Foppa har haft sin fotskada i flera år. Han har spelat, varit på väg att lägga av, opererats, tränat, börjat spela, för att återigen lägga ner verksamheten. Han har avbrutit sin NHL-karriär på grund av skadan för att plötsligen satsa på Modo som behövt hjälp. Väl i Modo så har inte resan varit lättare, det har testats nya varianter av operationer, med en delvis annorlunda teknik, hans skridskosponsor har tagit fram ett flertal olika varianter på grillor åt honom, helt specialbyggda dessutom.

     Dessutom har han den senaste tiden bräckt/brutit revben och börjat spela trots att det inte var färdigläkt, vilket resulterat i ytterligare spelavbrott. Är du tveksam till det jag hävdar så kan du läsa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Peter_Forsberg

     Du börjar faktiskt bli rätt så tröttsam ”Gösta”.

     • Christer W
      26 februari, 2010 at 10:56

      Bollen är sfärisk och ringen är rund. ;)

 3. Ken
  25 februari, 2010 at 19:58

  Jag har hållit mig ifrån OS helt och hållet :-)

 4. bosse
  25 februari, 2010 at 21:20

  Tyvärr så finns det knappt några yngre vassa svenska spelare i svensk hockey nu, en hyfsad foppa är tyvärr bättre en våra talanger. vi får helt enkelt inse att vi är inte bättre en så här tyvärr!

 5. 25 februari, 2010 at 22:56

  Jag tycker att det saknades passion i Tre kronor, det sägs ju att motivation slår klass. Förra OS hade laget Mats Sundin som sträckte armarna i vädret vid mål och skrek ut sin glädje, i årets upplaga high fivade spelarna lite slött när de målade. Även Norge hade varit en svår nöt att knäcka i en kvartsfinal, de spelade verkligen med stort hjärta, precis som Schweiz och andra mindre hockeynationer.

Comments are closed.