Björn Ferry het som Kalla

Patrik Sjöberg har lyckats igen, han hävdade före Kallas lopp att de svenska tjejerna åkte bäst hemma i ”Årespelen”, vad det skulle vara för slags tävling vet inte jag.

Han hade före OS tippat att de svenska tjejerna skulle bli utan medaljer, men han är inte dummare än att han inser att en pudel är på sin plats, så nu säger han att det var dumt sagt av honom. Möjligen kan man skrapa ihop fler yttranden från den gamle höjdhopparen som kvalar in under den beteckningen. Samma sak gäller nog Charlotte Kallas tränare, han hade nämligen slagit vad med henne om att han skulle sluta snusa om hon vann guld, något som hon redan påmint honom om.

Själv tittade jag på prisutdelningen från morgonen på SVT/Play, det var kul att se och jag misstänker att vi får se fler sådana både med Kalla och med andra. Ikväll går jaktstarten i skidskyttet med Helena Jonsson och Anna Carin Olofsson-Zidek, och vi som minns tidigare tävlingar vet att allt kan hända, precis allt. Det skulle definitivt inte förvåna mig ifall vi har en eller två svenskor på prispallen igen när det är över.

Enligt uppgifter i media tvingades Charlotte Kalla klä av sig helt naken vid dopingkontrollen. Detta för att kontrollanterna skulle se varifrån urinen kom. Det låter helt barbariskt, det är samma princip som tillämpas på våra fångvårdsanstalter runt landet, skillnaden är dock att man där knappast har gjort något bra när man är där, man sitter på en sådan därför att man misskött sig.

Vill man förvissa sig om att det är kroppsegna substanser man analyserar så får man väl utveckla metoder för att analysera blod istället. Har man dopat sig så syns det inte bara i urinen utan även i blodet, men antagligen anses det för dyrt med blodanalys, men vad kostar inte ett Olympiskt Spel? De tävlande ska inte behöva känna sig som straffångar i alla fall. Nu tror jag inte att elitidrottare är speciellt blyga, det kan man inte vara när man delar omklädningsrum med en massa främmande människor varje helg, men likafullt så tycker jag att det är fel. Och det oavsett om man vunnit en guldmedalj eller kommit sist.

Uppdatering Björn Ferry OS-guldmedaljör !!

intressant Tags : , , , , , , , dn12345 svd1234 ab1234 t

  6 comments for “Björn Ferry het som Kalla

 1. Lulzr
  16 februari, 2010 at 20:39

  Fungerande mailadress krävs! / Jinge

 2. Erik Södergren
  16 februari, 2010 at 20:42

  Skidskyttet sket sig. Nu blir det nog inga dammedaljer.

  • Gösta Berling
   16 februari, 2010 at 21:57

   Nog kan det bli fler medaljer. Anja, damkronorna, skidor, skidskytte, curling … Men konkurrensen är svår.

 3. Mats E Karlsson
  16 februari, 2010 at 20:53

  Skandal att man släpper iväg en åkare 20 sekunder för senat. Hon hade tagit brons om hon varit med bakom de tre i täten.

 4. Gbg Angel
  16 februari, 2010 at 23:50

  Vilken bragd , vilken kille!
  Ferry alltså.

  Patrik ja han glappa fel den här gången
  Men han bad om ursäkt sen , vilket iofs är okey!

  Men vad håller funktionärerna på med?
  Släpper inte iväg i rätt tid ?

 5. 17 februari, 2010 at 07:52

  Jinge gillar rubriken verkligen bra : )

  Det var verkligen härligt att se Björn igår. Myste i soffan. Hejjade för fullt. Försökte förklara för min 6 månaders dotter att titta Linnea farbror Björn håller på vinna OS guld HEJJJJJJJAAAAA – hon bara log och lutande sig mot mig.

  Det känns härligt. Björn verkligen förtjänar detta, han har jobbat hårt och målmedvetet. SMSandet gick varmt i släkten igår kan jag säga : )

Comments are closed.