Vitsippa – Dagens bild i Jordbro

Nu har vi en försmak av den årstid där folk hellre är ute än sitter framför en datorskärm. Själv tog jag en längre promenad på 1 ½ timme som avslutades med en rejäl glass. Några bilder blev det inte, men dock ett och annat kort.

Jag kom fram till rejäla vitsippsbackar i södra delarna av Jordbro, och på ett par ställen växte det mycket blåsippor. Men sammantaget så ser det ut som i landets riksdag, enstaka blåsippor men de trängs undan alltmer. Det finns ett kanonställe för vitsippa på det gamla gravfältet i Jordbro. I sydöstra delen så är det så vitt att det ser ut som om snön ligger kvar.

Jag upptäckte dessutom att smultronen ser ut att bli tidiga i år. De blommar inte än men om ett par veckor så kommer alla att se deras små blommor, och om ytterligare ett par veckor så kommer vi se folk som sitter på huk, somliga med grässtrån i handen där de trär upp dessa underbara små bär.

För egen del så planerar jag ett antal utflykter, det finns således förutsättningar för att det kommer bli fler somriga bilder av djur och natur, idag såg jag för övrigt årets första groda och en sorgmantelfjäril, fast jag vet inte om den heter så. it Andra om: , , , , , svt ab1 sr dn12 svd

  4 comments for “Vitsippa – Dagens bild i Jordbro

 1. P-O Svensson
  28 april, 2012 at 14:53

  Inga bilder, men ett och annat kort. En härlig formulering, som uttrycker mycket. Jag har tagit massor av kort i mina dar, men bilderna är sannerligen lätt räknade…

  • 28 april, 2012 at 17:42

   Men det är så det är. Kollade du på mina bilder från Landsort http://bilderblogg.se/Landsort/ så ser du snabbt att det är 1-3 bilder och 25-26 kort. Tänk om man skulle vara tvingad att bara visa bilder, det skulle inte bli många.. :-)

 2. 28 april, 2012 at 15:26

  Om det var en sorgmantel heter den sorgmantel. Så här års är det förra årets slitna övervintrare som är ute och flyger ett tag innan nästa generation tar vid. Vit kant upptill på vingarna, i övrigt mörk. Mycket elegant.

  • 28 april, 2012 at 17:44

   Jag har visat en sorgmantel på bloggen men hittar inte bilden.. Dags att börja samla frimärken, typ..

Comments are closed.