Vinterstorm och Tussilago

Jag har just varit ute en sväng för att motionera min ischias, nödvändigt även om det tar emot en del. Jag har också känt lite på det som kallas Stormen Xynthia i tidningarna. Någon storm är det definitivt inte här i Haninge, möjligen blåser det 3-4 m/s men det kan ju föralldel bli blåsigare.

Den lokala väderprognosen talar om att det ska bli kallare, samtidigt som vinden tilltar lite. Minus 5-7° och en liten lätt vindökning kan vi förvänta oss. Jag hoppas att det stannar vid det för personligen är jag så trött på denna årstid så att jag morrar när jag ser ut ur fönstret.

Närmare sextio personer har dött i det oväder som kommer hit i en förminskad och bantad variant, men namnet på stormen förstör en hel del. Gudrun var bättre men vem kan uttala Xynthia korrekt? Är det dessutom ett namn som tillkommit i ett grodätarland söderöver så gissar jag att de allra flesta går bet på uttalet.

En positiv sak är ändå att jag idag satt och tittade igenom ett antal bilder på Tussilago. De var samtliga tagna i Mars månad och vad heter månaden som började idag? Just det, vi kan nog förvänta oss att vädret kommer bli bättre även i år. När jag var ute så höll ett par blåmesherrar igång med att försöka charma några blåmesdamer och det lät riktigt trevligt även om just den mesen är tämligen entonig. Uppdatering 17.00: Enligt Ekot så kan varningen för Östra Sveland ökas från I till II pga att man väntar upp till 25 cm snö..

intressant Tags : , , , , , , , dn1 svd ab t

  2 comments for “Vinterstorm och Tussilago

  1. 1 mars, 2010 at 17:45

    Har slaskat i en vecka nu och på eftermiddagen så kom snöplogen. Den skyfflade upp minst en kubikmeter blötsnö på min farstu och jag blev tvungen att skotta innan temperaturen sjönk. Det var så tungt att skyffeln böjde sig och mitt ryggskott gjorde ont som satan. Postbilen tar tyvärr ingen hänsyn till onda ryggar. Det är fastighetsägarens ansvar att snön är borta runt postlådan imorgon.

  2. Kalle
    1 mars, 2010 at 18:02

    Vi får hoppas att du har rätt om Hästhoven!

Comments are closed.