Sverigedemokratiska Populister

För något halvår sedan så skrev jag ett antal inlägg om rovdjursfrågan, ett relativt vanligt ämne på denna sida. Jag anser att vargen hör hemma i vår natur och att våra fyrbenta vänner ska få finnas i så stort antal att stammen överlever.

Plötsligt fick jag e-post från en av de Sverigedemokrater som ofta syns på nätet, han hävdade att vi inte var överens om någonting bortsett från frågan om rovdjurens vara eller icke vara. Han ansåg dessutom att vi skulle samarbeta kring rovdjursfrågan eftersom ”vargen behöver vårt gemensamma stöd”. Jag tackade givetvis nej till ett sådant samarbete med vändande e-post och han avhördes inte igen.

SR/Ekot: ”Andra frågor som partiet fattat beslut om var att verka för att göra det lagligt med försäljning av alkohol hos lokala vinodlare, förbättrade ekonomiska villkor för pensionärerna och en rovdjurspolitik som mer går jägarnas intressen till mötes.

Runar Filper från Sunne: – Vi har fått en hel del samtal i Värmland för att vi har drivit frågan och har varit med på möten om vargdebatter. De kommer att säga att äntligen finns det ett parti som vågar ta ställning, det här verkar intressant, vi får nog fortsätta att följa deras utspel i jakt- och rovdjursfrågor kommer jägarkåren att säga.”

Av ekoinslaget framgår det att man nu ändrat sig ifråga om rovdjuren. Man gör det uppenbarligen utifrån att folk förväntas säga att SD är ett parti som vågar ta ställning, med bisatsen att det verkar intressant med förhoppningen om att de sedan ska följa de främlingsfientligas utspel i jakt och rovdjursfrågor.

Det är utomordentligt sällan man bjuds på en så totalt omaskerad populism. Runar Filper från Sunne tycks vara helt omedveten om att media är närvarande. Partiet anpassar sina åsikter helt och enbart utifrån vad folk ska säga, eller vad de tror att folk ska tycka om partiet. Det är så till den milda grad korkat så att det nästan är gulligt. Den meningen som han uttrycker visar tydligt hur partiet resonerar. På exakt det sättet har alla israeliska flaggor dykt på partimedlemmarnas bloggar, man vill fjärma sig från den nazianstuckna bakgrunden och kramar därför – Israel.

Samtidigt är det förstås bra. SD är yta, och åter yta, allt anpassat till en förställning om att man genom att förändra färgen likt en kameleont ska kunna attrahera nya väljare. Det är skönt att det blir så tydligt som när partiets intellektuelle gigant, Runar Filper från Sunne agerar…

intressant svd123 ex123 dn123 ab123 Andra om: , , , , , , , , t Läsvärt: anna annarkia björnb k&å lasse motbilder rödam scraber svensson sjökapten

  2 comments for “Sverigedemokratiska Populister

 1. Erik Södergren
  18 oktober, 2009 at 17:16

  De främlingsfientliga bryr sig inte alls om vad de egentligen tycker, de väljer utifrån hur de kan vinna anhängare. Därav talet om dödsstraff för vissa brottslingar, eller som här för de varelser som föds med fyra tassar. Fick de makten i Sverige skulle det bli dödsstraff för alla som säger emot dem, särskilt för socialister, muslimer, judar, kriminella, handikappade, psyksjuka och andra som bedöms som en mänsklig andrahandssortering.

  Det är bara att hoppas på att Säpo har bra koll på de där gökarna.

 2. Boris
  18 oktober, 2009 at 20:58

  Intressant. Främlingsfientlighet och viljan att skjuta varg är i grund och botten samma sak.

Comments are closed.