Vi behöver Åska och Regn!
Tidningarna skriver om åska och regn, men här i Östra Svealand så är dessa väderfenomen en bristvara. Visst, det regnade i fem minuter igår, men regn är ett starkt ord för de få droppar som föll från molnen.

Det vi nu behöver är en rejäl urladdning, ett riktigt åskväder skulle göra det lättare att andas, antagligen också få bort den kvalmighet som känts de senaste veckorna, men framförallt så skulle allt växande må bra. Vi kan läsa i tidningarna om olika åskväder men själv har jag hört åskans muller endast en (1) gång under år 2011, och det var på avstånd. Andra delar av landet tycks de senaste dagarna fått ett överskott av brakande skyar.

Sedan kan man ju hoppas på att man är hemma den dagen som det faktiskt kommer, många har känslig elektronik och ingen vill att blixten ska komma rusande längs nätverkskabeln. SMHI:s prognoser för den här landsänden har varit ovanligt dåliga, under alla omständigheter gäller det för Haninge. Så hade det lönat sig att be om tre fyra timmars åskväder och tjugofyra timmars regn så hade jag gjort det. Möjligen kan man blota och be de gamla fornnordiska gudarna om detta, även om inte oddsen blir bättre så har man i alla fall haft ett par timmars skoj…

it Andra om: , , , , , , , ab ex dn svd sr


2 svar till “Vi behöver Åska och Regn!”

  1. På Öland har torkan inte vait så svår på 20 år. Idag regnar det och vi får hoppas att det håller i sig för alla betesdjurs skull. Alvaret är snustorrt och det är brist bete.

  2. Har väntat på regn i flera dagar nu men SMHI flyttar bara fram prognosen för regnvädret vartefter. Åskan kan jag gärna vara utan för datorernas skull…