Värsta vädervarningen på länge för Stockholm?


Just nu skvätter det en hel del här i Haninge faktiskt. Det är både nödvändigt och på tiden. Dessutom hävdar SMHI just nu att det ska bli en rejäl rotblöta, man har till och med utfärdat en Klass 1-varning för de sydöstra delarna av landet samtidigt som man också varnar för kuling i södra delarna av Östersjön. Upp till sjuttio millimeter regn kan det komma över land enligt dem som siar väder.

Som busvädersfantast tycker jag förstås att det är lite extra kul, möjligen kan vi också få rejält med åska, i alla fall ligger en rejäl åskfront strax söder om Gotland. Den kan vi förstås vara utan med tanke på all elektronik man riskerar när det mullrar. En kamrat tyckte att jag skulle ge mig ut och fotografera blötan om den förvärras, och blir det riktigt rejält så kanske jag gör en ansats till det senare. En fördel med regnet är givetvis att det tvingar myggen på defensiven.

Just nu hävdar man från Norrköpingssidan att det ska regna i tjugofyra timmar och att det avslutas med ett åskväder i morgon före lunch. Vi får väl se, men det skulle i alla fall vara lika bra mot skogsbrand som bra för svampen.

i , , , , , , , , , ab1 dn12 svd ex svt annarkia t


14 svar till “Värsta vädervarningen på länge för Stockholm?”

 1. I Kalmar med omnejd har det regnat och blåst I snart 12h. Träd har blåst ner över vägar, ett äldreboende på Öland fick källaren vattenfylld och Hotell Scandic har fått en ny inomhuspool nere i sina kulvertar.

  Om inte allt hälls ut över oss här nere så kanske det kan bli en rotblöta hos er också.

 2. Hjälp! Hur skall detta sluta? Jag tappar upp vatten i badkaret nu. Det gäller att vara förberedd på strömavbrott.

 3. Skönt med lite regn och svalare temperaturer. Märkligt att växter klarat en månad utan regn mer eller mindre? Nu får de en rejäl rotblöta och det är bra!

  • Jag hörde lite muller, möjligen var ljudet från regnet sövande för något mer minns jag inte.. :-I

 4. Det enda dån jag har hört var när det kom ner ca 35 mm på en timme, sammanlagd mängd nu 77 mm.

  • Jag vet inte riktigt när det slutade regna här, men när jag var ut en sväng 09.30 så var det dimma, inget mer. Men blött i markerna är det iaf nu, bra det!

   • Här är det lite mer än dimma, luften är blöt och regnmätaren visar på ungefär ½ mm i timmen och 20 grader varmt.

 5. Det var ett välbehövligt regn. Nu hävdar Barometern (en av tidningarna i Kalmar län) att [i]Under ett dygn fick Emmaboda 112 millimeter, mest i Sverige.[/i]

  Det finns ju en tumregel som säger att 1 mm regn motsvarar 10 mm snö och då är det ju tur att det inte är vinter.