Världens sämsta aktie, SAAB?
I morse läste jag någonstans att Muller & Co hade låtit trycka upp nya aktier för att dra in pengar till SAAB så att de kan betala ut lönerna, själv undrar jag vem som kan vara så in i bomben korkad att han köper SAAB-
aktier för riktiga pengar?

Visst, Monopolpengar kan man ju satsa, för det är ju det som gangstrarna gjort, tryckt upp Monopolaktier. Och då man hävdar att fond si eller så har för avsikt att köpa aktier så misstänker jag att det är köpt desinformation. För ingen kan rimligen vara så dum att hon/han på fullt allvar tror att några papper som det står Saab på skulle kunna bli värda mer än vad de får för dem i pappersåtervinningen.

Jag har skrivit om detta bedrägeri förr ett antal gånger, men det är precis vad jag anser att det rör sig om. Nu håller facken på att samla in fullmakter för att kunna begära Saab i konkurs, samma har redan underleverantörerna gjort. Det är bara en tidsfråga innan allt är över, och under tiden så jobbar somliga som små bävrar för att dra ut vartenda öre ur bolaget. Ett skådespel som fick oss skattebetalare att lämna bankgarantier till den Europeiska Centralbanken på över två miljarder.

Tänk om vi istället för att pytsa ut slantar till diverse potentater med maffiakontakter hade skänkt våra slantar till befolkningen i Afrikas horn? Vi kunde på det sättet hjälpt till att bygga tiotusentals brunnar. Nu slänger flygplanen ner ris till den svältande befolkningen, men de har inget vatten att koka det i. Men somliga glider runt jorden i hyrda affärsjetplan och låtsas som om de gör det för att rädda en omodern och miljöskadlig bil, det är bra märkligt att folk går på det. (texten fortsätter under annonsen)


Nu är vi inne i augustis första vecka, om tre veckor så ska produktionen vid Saab återupptas, kan jag få handuppräckning från dem som tror att det blir någon sådan? Nej just det, ingen viftar. Jag anser att polisens ekobrottsrotel bör börja kika på det här så fort som möjligt…

it Andra om: , , , , , , , , , ab1 ex12 dn123 svd123 sr


2 svar till “Världens sämsta aktie, SAAB?”

 1. Nja, enligt uppgift säljer de aktierna till den beryktade amerikanska fonden GEM. Man skulle kunna säga att de lånar pengar till extra dyr ränta. Hur dyr får väl visa sig, men det är tydligen väl känt att GEM:s avtal är tuffa.

  Tyvärr (får man väl säga) är Saab värt en himla massa pengar trots miljardförluster och konkurshot. Det är därför man har fortsatt, och ännu fortsätter, kasta nya pengar efter företaget. Gangsters eller inte är det fullt möjligt att göra sig rejäla hackor även på företag som redan är utdömda av nästan alla.

  ”Don’t throw good money after bad”, lyder ju ett talesätt. I en sant kapitalistisk värld gäller det ibland att lära sig ignorera sådana visdomar. Det värsta som kan hända är att man utlöser globala finanskriser som den häromåret. Och då är det som bekant bara att skicka notan vidare.

 2. Vem/vad är GEM?
  Det kan inte vara GM.
  Det finns många tokiga USD-EUR miljardärer som behöver en hobby.
  Skulle också gärna vilja designa en bil som passar, enbart, mig.
  Trabantfabriken såldes, komplett, till Egypten, så varför inte sälja SAAB till Asien?
  Svenska arbetsplatser är ju i vart fall för dyra.