Våren är här, del II

För precis en vecka sedan skrev jag att våren var här, jag visade dessutom en söt liten bild på en Förgätmigej, trots att det egentligen inte är någon vårblomma.


Jag förutsade också
att jag skulle kunna visa en bild på årets första tussilago efter ytterligare några dagar, och nu vet alla som bor här strax söder om Fjollträsk att jag är rent usel som väderspåman. SMHI:s femdygnsprognos visade klart och tydligt att temperaturen skulle ligga i genomsnitt på plusgrader i en vecka, något som gjorde mig stursk. Alltför stursk, visade det sig.

Idag möts man av snödrivor, krockade bilar innehållande diverse Melodifestivalstjärnor och annat. Dessutom har enligt media ett par personer dött till följd av olyckor, hur många som är skadade vet jag inte men det är säkerligen många. Det finns dock de som tjänar på allt detta, det är en grupp människor som på intet sätt drabbas av den ekonomiska krisen, yrkesgruppen kallas bilplåtslagare. Ska jag försöka se något av växtligheten på marken så blir jag tvungen att ta med mig en snöskyffel ut.


Så här ser det ut i Haninge idag…

Men i nästa vecka ska ni få se bilden på den första tussilagon…

Andra om: , , , , , , , , , , , it DN SvD

[tags]Vår, Sommar, Förgätmigej, Dygnsmedeltemperatur, SMHI, Väder, Årstider, 2009, Tussilago, Natur, Handen, Haninge[/tags]

  7 comments for “Våren är här, del II

 1. Ken
  11 mars, 2009 at 08:23

  Här i Stavsnäs mätte jag upp ett snödjup på 19 cm klockan 8. Vill man göra Julkort är det bara att gå ut och fotografera allt vad man orkar. :-)

 2. Anselm
  11 mars, 2009 at 08:37

  Den gamle blibärgarlegenden Svempa hade en roligt krass devis på sina kvitton när det begav sig, det stod att läsa ”your crash, my cash” kort och gott! Torde gälla även för bilplåtslagaren….

 3. Ali
  11 mars, 2009 at 10:32

  Flytta till Göteborg , årligen mycket mindre snö och goare västvindar , bättre klimat.

 4. Christer W
  11 mars, 2009 at 15:36

  Tja i går var jag i Göteborg och tog en öl på 7.ans hall. Det var strålande sol och riktigt vårväder. En dryg timmes promenad ut till Karlavagnsgatan från centrum var behagligt.
  Sen kom jag tillbaka Sthlm och sörmland, å det bara snöade och det gjorde det redan när jag åkte ner. Nu börjar jag allvarligt fundera på att bosätta mig i lite mer människovänliga trakter, i Thisted. ;)

 5. Ken
  11 mars, 2009 at 16:22

  Ja då vet jag att jag inte skall flytta till Göteborg. Det är alldeles för lite snö där och för varmt vintertid. Det får bli långt norrut när jag blir pensionär. Snöskottning och snowboardåkning blir min pensionärssyssla på vintern.

 6. Christer W
  11 mars, 2009 at 16:55

  Men, för fasen Ken, snöskottning när du bli pensionär, har du inte tänkt leva länge.
  Det vet du väl att det är strykande åtgång på snöskottande gubbar som får lägga galoscherna på hyllan. Om du ger fasen i skotta snö så kanske du får tillgång till ett helt harem av snöskottares änkor. ;)

 7. Ken
  11 mars, 2009 at 18:59

  Christer W. Den nya generationen pensionärer som kommer om 10-20 år ägnar sig åt helt andra saker än dagens pensionärer. Snöskotting är effektiv motion liksom snowboardåkning. Utnyttjar man vintern ordentligt slipper man bli en soffpotatis i värmen.

  För övrigt saknar jag vinterns storm som verkar utebli.

Comments are closed.