Snart vår, ett försök att sälja lösnummer.


Jag är nog född pessimist känns det som, om min termometer skulle visa plusgrader så skulle jag nog byta batterier i den, knappast jubla.

AB: ”Efter en rekordkall vinter tittar nu våren fram. Redan på fredag kan det bli plusgrader i delar av Götaland och Svealand.
– Det är ett trendbrott. Nu börjar vi närma oss varmare temperaturer, säger meteorolog Johan Groth på vädertjänsten Storm. Efter kyla kommer värme. Eller? För södra Sverige i alla fall. Efter extremkalla veckor kommer nu våren och hälsar på. Redan i natt drar ett lågtryck in över Skåne som för med sig plusgrader och snöblandat regn. Lågtrycket drar vidare norrut i veckan och orsakar nederbörd och plusgrader i hela Götaland och delar av östra Svealand. På torsdag tittar till och med solen fram.”

Nu ska man nog akta sig för att knyta några förhoppningar till dessa prognoser, men visst är det ett intressant scenario att värmen kommer plötsligt med 5-6 plusgrader. Det ligger kolossalt mycket snö överallt, skulle en hyfsat jämn dagstemperatur råda så skulle det bli rejäla översvämningar. Det skulle drabba husägare och dem som bodde i närheten av vattendrag, och det på ett sätt som skulle kommas ihåg länge.

Men det som fascinerar mig mest just nu är frånvaron av beredskap för en extrem vädersituation. Nu ska soldater hjälpa SJ med att skotta snö, det är en klart mer produktiv sak än att åka till Afghanistan och ockupera. En annan sak är att otränade människor som plötsligen ska skotta snö kommer att få ont överallt, fast även det är bättre än att bli skjuten/sprängd i ett land som de knappt hade hört talas om innan Bush.

Själv tänker jag nog mest på alla djur som plötsligen dyker upp när snön försvinner, tacksamt för den som vill fotografera. För att påminna mig själv om denna ljuva tid så visar jag en favoritekorre, kanske man kan komma i närheten igen om en månad. Men det är nog bara ett försök att sälja tidningar i vanlig ordning.

intressant Tags : , , , , , , , , , svd12 dn ab Läs oxo: F! v götaland k&å motbilder annarkia lasse loke röda-m scaber pamflett t


7 svar till “Snart vår, ett försök att sälja lösnummer.”

  1. Ja men rent statistiskt så är den nog här snart. Jag tycker att det känns redan i luften.

    • Det får vi hoppas, jag är urless på att frysa, och att ägna så mycket energi åt skitväder. Det är lättare för dig som delvis jobbar i Spanien.