Vår i Haninge?


Jag kom just hem efter att ha varit i Centrum för att proviantera. Jag hade tänkt knalla iväg till Coop Forum men efter att ha gått hundra meter så insåg jag att risken var påtaglig för att en längre promenad skulle sluta med en gipsad arm eller ett gipsat ben.

Det positiva med min lilla utflykt var ändå det faktum att man nu tydligt ser det jag har pratat om i någon vecka nu. Våren är faktiskt på väg, och det även om det kan komma ett eller annat bakslag de närmaste veckorna.

Ser man till medierapporteringen så är det lätt att konstatera att det är fler än undertecknad som tycker att det är halt ute. Tidningarna har massor av bilder på bilar på tvären och bredden, och det verkar som om det regnar på frusna vägbanor, men just här i Handen så är det inga större problem annat än på gångvägarna. Jag undrar förstås varför inte kommunen jagar ut allt de har för att sanda gångvägarna, de kanske tror att värmen smälter bort all is direkt?

Jag har också sett ett antal äldre vara ute och halka, äldre än författaren av dessa rader. En dam gick med mycket korta steg, en kvinna som liksom undertecknad var tvingad att gå till affären säkert. Det tog säkert närmare dubbla tiden att gå till centrum eftersom det var så dåligt sandat, hur det är på småvägarna för bilisterna törs jag inte ens tänka på. Men som sagt, det är på gång nu i alla fall och möjligen får jag fotografera en Tussilago före den 11 mars, vilket är mitt personliga rekord.

Men som rekord betraktat är det ingenting jämfört med det faktum att jag plockade kantareller på julafton, och visade bild på dem också. En av bilderna hamnade i Expressen men kantarellerna hamnade i min mage.

it Andra om: , , , , , , , dn1 svt sr ab1 svd


8 svar till “Vår i Haninge?”

  1. Jag kan berätta att Sorunda är världens farligaste ställe idag. Jag kom ut på trottoaren och gick i backen med en smäll. Tur att man inte är äldre för då hade en massa ben gått av.

  2. Här hemma har de stängt av busstrafiken pga halkan och det är nog första gången som jag kan minnas?

  3. Och halkbekämpningen verkar ha nära nog upphört. D V S den har privatiserats och nu skall det vara broddar på!

  4. 42 rapporterade krockar dock small det ca 5 bilar utanför mitt jobb i separata incidenter på morgonen, dock karossskador som inte rapporterades till polisen utan enbart som försäkringsärenden. Totalt sett var det nog ett avsevärt större antal krockar än 42 som var så allvarliga att de rapporterades in.

  5. Fåglarna kvittrar i norrland. Alltså råder inte miljöförstöringens ”tysta vår”. För övrigt noterar jag att alliansen på bästa sändningstid tycker att A-KASSANS SAMMANBROTT (där det normala numera är att arbetslösa INTE får a-kassa, med stor majoritet) gör att saker fungerar bättre än tidigare, som de borde. ”Intressant”. Man tycker att hela nyhetssändningarna borde helt vigas åt sådana utspel, men icke. Som med allt annat allians-märkt så ”rinner” detta genom ”besiktningen” lika smidigt som vissa bilmärken tillverkade i asien..