Töväder, fan tro’t

Fast det är faktiskt vad tidningarna påstår. Nu ska det inte bli så långvarigt, men någon dag ska det ändå hålla i sig sägs det. Det är precis lagom för att det sedan ska frysa till så att varje medborgare ska behöva halkbroddar för att kunna gå ut efteråt.

Kunde det bli ett töväder som varade till nästa vinter så vore det skönt, men så väl är det inte. Vi får nog dras med vårt väder ännu ett par månader, men en sak kan vi ändå glädjas åt kanske – i slutet av januari så blir det tydligt för var och en att vi går mot ljusare tider. Inte politiskt, men solen kommer att stå så pass mycket högre på himlen så att optimisterna bland oss kan börja tro på att det kommer en sommar efter detta mörker.

Men idag ska det bli extra mycket av den senare varan eftersom en partiell solförmörkelse ska få fåglarna att tystna skriver tidningarna. Bara tanken på att ljusare tider är på väg känns ännu alltför främmande. Oddsen talar snarare för minus tjugofem grader och/eller ymnigt snöfall. DN har den tvek-
samma smaken att påstå att Sverige nu är helt omgärdat av is, även nere i sydväst. Och den största isbrytaren vi har är nu uthyrd till något annat ändamål, är inte det typiskt svenskt så säg?

it , , , , , , , , dn12 svd ab1 ex1

  1 comment for “Töväder, fan tro’t

  1. Kommissarie Larsson
    4 januari, 2011 at 12:40

    Gråsparvarna satt och tjattrade i näbben på varandra som vanligt, när jag gick förbi det stora buskaget utanför mitt hus i förmiddags. De bryr sig inte om vad som står i tidningen, att det är solförmörkelse och att de ska hålla näbben. De var nog glada för att det är förhållandevis milt, och att det blir ljusare för varje dag.

Comments are closed.