Tidningarna flaggar för Fulväder!
Nu börjar tidningarna flagga för fulväder, det är extra intressant eftersom en stor golftävling startar i morgon tidigt på eftermiddagen. Möjligen är de som ägnar sig åt moderatbandy sillmjölkar hela gänget så att de skjuter upp försöken att piska iväg en liten boll i dryga hundrafemtio meter.

AB: ”Fruntimmersveckan ser ut att bli regnig – precis som vanligt alltså. Ett stort regnoväder är på väg in över landet redan i morgon. Sommaren ser ut att regna bort – åtminstone ytterligare en del av den. Ett stort regnområde är på väg in österifrån – och fredag ser ut att bli regnig i hela landet.”

Själv tycker jag att det kan vara rätt okej med regn faktiskt, jag har lust att knalla runt Drottninggatans norra delar och gatorna runt, det är där jag är uppväxt och regn är ett bra botemedel mot hurtiga turister. En blöt gata innebär ofta att gatan är relativt folktom, dessutom är ljuset underbart när det regnar. Enligt SMHI:s hemsida så ska det börja regna ikväll, sedan ska det i princip fortsätta fram till och med fredag, men ska sanningen fram så har SMHI lyckats missa det mesta de senaste veckorna så man ska väl inte lita alltför mycket på dem.

Men de har det väl svårt antar jag, för ett par dagar sedan när jag var i huvudkommunen så sken solen, men på hemvägen så ösregnade det i Älvsjö men när jag kom fram till Handen så hade de inte kommit en droppe regn.

Jag har bestämt mig när det gäller väder, i höst så ska jag bege mig ut till Huvudskär och övernatta där när den första seriösa stormvarningen kommer. Jag har utrustningen som krävs, möjligen behöver jag köpa lite mer snören så att jag kan förankra mitt Fjällräven Thermo Expedition riktigt ordentligt. Sedan undrar jag förstås om det går att sova ens fem minuter i kuling eller storm. Hur väl jag än sätter upp tältet så lär det väl vara ett himla liv. (texten fortsätter under annonsen)


En femliters plastdunk med vatten lär räcka både till att dricka och koka kaffe, sedan måste jag kolla om det finns något utedass där, jag har för mig att det gör det, men bäst att kolla i alla fall. Potta har jag nämligen ingen…

Jag har även funderat på Landsort, men där bor det en massa bofasta, det förtar lite av äventyrskänslan. Dessutom ha Landsort förbindelse med fastlandet året om, jag tror att de har ställt in båten enbart vid något enstaka tillfälle de senaste tio åren. Så där kan man tälta i snöstorm ifall lusten faller på, vilket den inte lär göra. För vad ser man i en snöstorm, jo snöflingor…

it Andra om: , , , , , ab ex dn1 svd


2 svar till “Tidningarna flaggar för Fulväder!”