Tidig snö i år

Så stod det i någon tidning så jag passade på att plocka fram en bild från snön i fjol, för så här såg det ut utanför min bostad, och just nu så viner vinden i alla fönster det kan tänkas. Vad detta är en föraning om vet vi väl inte, men det vi vet är att Gästrikland har fått rejält med snö, och likadant har det varit längre norrut.

Snö

Kanske vädermänniskorna på TV kommer börja visa sina snödjupskartor redan ikväll, jag vet inte, det jag vet är att snön är tidig. Nu i helgen säger prognosen ett antal minusgrader nattetid här i Haninge, så vem vet, förr eller senare så märker vi att det är alldeles särskilt tyst ute. Då vet vi, det är snön som har kommit.

it , , , , , , , , ab ex svd dn svt

  2 comments for “Tidig snö i år

 1. Ken
  14 oktober, 2010 at 19:29

  På våran bussparkering har dom varit i veckan och flyttat på en lyktstolpe och sänkt ett brunnslock för att kunna få plats med mycket mer plogad snö i fortsättningen. Förra vintern fick vi totalt 2,5m snö och då var det problem med den stora mängden. Tydligen förväntar man sig mycket snö den här vintern också. Det gör jag också!
  Det blir troligen en riktigt hård vinter igen. Den kallaste på 1000 år.

 2. Ess
  15 oktober, 2010 at 07:53

  åh, men man blir ju alldeles skräckslagen! jag har inget emot vintern och snön egentligen, men det jobbiga är bara att den breder ut sig så förbannat mycket, tar av de andra årstiderna… om alla ändå kunde få lika mycket, i livet och i årstiderna då skulle allt vara mycket bättre.

Comments are closed.