Takras problem i Stockholm

I torsdags i förra veckan skrev jag: ”På väg upp till centrum för att handla ett par skjortor och kattmat fotograferade jag detta överhäng på Nynäsvägen, eller om den möjligen heter Gamla Nynäsvägen idag. Det är ett antal HSB-fastigheter som har den här sortens överhäng av snö på taken.

Längst ner på bottenvåningen i tre av de fyra fastigheter som vetter åt Nynäsvägen så finns det små uteplatser, uteplatser inhägnade av staket och som dessutom är försedda med små tunna tak. Det som kommer att hända efter den första dagen med ett antal plusgrader är lätt att inse, det kommer inte bli skojigt för dem som byggt dessa små uteplatser med möjlighet att grilla och sitta och smutta på ett glas vin.”

Idag när jag för första gången passerade samma ställe så kunde jag konstatera att två av dessa små uteplatstak inte längre är tak utan en massa träbråte i en snöhög. I ena fallet står ställningen kvar medan plasttaket försvunnit, i andra fallet är konstruktionens fästen det enda som minner om sommarens dofter och surret av humlor. Dessvärre så var jag på väg till vårdcentralen för att lämna prover så jag såg eländet från bussfönstret, möjligen återkommer jag med bilder av förödelsen.

Det som möjligen avhåller mig är omtanken om de stackars offren, de som gladdes åt sin lilla uteplats. De blir inte gladare av utrop som ”- Vad var det jag sa?” Möjligen kan de som har en takförsedd uteplats tillgodogöra sig av denna information ändå, överhäng är farliga saker…

intressant Tags : , , , , , , , , , , , , , dn1234 svd1234 ab1234 t

  1 comment for “Takras problem i Stockholm

  1. 23 februari, 2010 at 14:53

    Grattis Jinge! Jag tänkte skriva en kommentar igår redan då jag såg att din förutsägelse hade slagit in. Inte på grund av värmegrader men väl takras. Jag fick besök samtidigt och sen glömde jag det. Ägarna av uteplatserna är inte att gratulera, som du nu konstaterat. Hinner du inte fota så kan jag göra det och skkicka en bild,

Comments are closed.