Större katastrof än media berättar

Jag ser just nu livebilder på al Jazeera som visar dramatiska helikopterbilder hur en tsunamivåg sveper in över en stad och river hus, den tar med sig allt i sin väg och trafikanter sitter i köer på smågator och anar inte vad som kommer, men TV-tittarna ser det i live-sända TV-bilder.

Massor av bränder har brutit ut och vi kommer i slutänden av detta kunna räkna in tusentals dödsoffer. Oljecisterner brinner, och raffinaderier likaså. Al-Jazeera visade våg efter våg och man talar om att detta är en av de allra största tsunamis och jordbävningar som någonsin inträffat.

Märkligt att SVT fortsätter att sända sport, för ingen kan komma ifrån att de händelser som nu utspelas är långt viktigare än världscupen i slalom, eller VM i skidskytte. SVT kanske kan lösa det genom att flytta sporten till TV2 eller lägga nyhets-
sändningarna i TV2. När det gäller art och omfattning på denna katastrof så är väl det enda vi med säkerhet kan säga – Detta är mycket större än vad folk anar. Största jordbävningen på 140 år…

Nu säger man på al Jazeera att vissa av öarna i Stilla Havet kommer att helt sköljas över av tsunamin som är på väg. Den ska drabba Hawaii ring 14.00 idag. Nu berättar man att minst ett kärnkraftverk i Japan är skadat av jordbävningen (10.04)

it , , , , , ab1 ex dn svd svt gp

  8 comments for “Större katastrof än media berättar

 1. Nadia
  11 mars, 2011 at 10:30

  Oj oj oj oj huva stackars människor : (

  Har inte tv på men om det stämmer att de inte visar så är jag förvånad. Denna händelse kommer sannolikt att få stora konsekvenser för oss alla. När väl allt lagt sig så kommer överlevande vilja bygga upp sitt land igen och det innebär att Japanerna tar hem och avslutar stora investeringar i utlandet.

  Men just Nu vill jag skicka styrka till alla i Japan.

 2. 11 mars, 2011 at 10:59

  Var inne och kollade Radio Japans hemsida, men där står lustigt (?) nog ingenting. Däremot hos Asahi Shimbun, världens största (?) dagstidning. Asahi har dessutom en facebooksida som man säger skall uppdateras vartefter. Hittas här: http://www.facebook.com/AJW.Asahi

  Det här är i alla fall nog inte lika ruskigt som den stora jordbävningen i Jokohama 1923, om det nu kan vara en tröst.

 3. Peer
  11 mars, 2011 at 11:53

  Makalöst och helt obegripligt. Svensk tv sänder slalom och störtlopp i 3 kanaler och eu debatt i 1. All världeens media är live fokuserad på Japan.

  • 11 mars, 2011 at 11:54

   Ring till SVT! 08-784 00 00 Begär Rapport!

   • Peer
    11 mars, 2011 at 11:56

    Gjort det redan. Man upplyste om att man hade minsann haft en extrasändning.

 4. 11 mars, 2011 at 13:28

  :-) Rekommenderade de inte att du skulle kolla på Storslalom istället? :-)

  Det är så jävla svagt att jag baxnar. Rapport VILL sända hela tiden men de FÅR inte.

 5. Nadia
  11 mars, 2011 at 21:11

  Jag tycker SVT ledning ska skämmas för deras agerande idag. Att inte lägga annat åt sidan när detta händer. Fy skam på SVT.

Comments are closed.